Tomris Uyar Öykü Yarışması başlıyor. Yılın En Uzun Gecesi temasıyla ilk defa düzenlenen yarışma, Yazı-Yorum Edebiyat Dergisi ve Yeni İnsan Yayınevi imzalarını taşıyor.
Türkiye’de yerli öykü adına yeni bir ödüllü öykü yarışması düzenleniyor. Yazarın, “Mum ışığında yazmaya çalışıyorum. Ne mi? Neyi mi? Bir şey, herhangi bir şey. Yazarak ısınmak, yazarak direnmek olsun da.” cümlelerine atıfla duyurulan yarışmanın şartnamesi, jürisi ve ödülleri de belli oldu.
Seçici kurulunda Berna Durmaz, Feryal Tilmaç, Zeynep Eşin, Fuat Sevimay ve Mehmet Fırat Pürselim’in yer aldığı yarışmanın ön jürisinde ise İlknur Demir ve Aslı Esma Karaca bulunuyor.
Tomris Uyar Öykü Yarışması Yeni Yazarlar Keşfetmeyi Hedefliyor
Yazı-Yorum Edebiyat Dergisi ve Yeni İnsan Yayınevi ortaklığında düzenlenen yarışmada tema “yılın en uzun gecesi” olarak belirlenirken temanın her türlü metafora açık olduğu da belirtildi.
Yarışmada birincilik ödülü alan yazarın hazırlayacağı öykü dosyası, Yeni İnsan Yayınevi tarafından kitaplaştırılacak.
İkinci olan yazarın öyküsü kitap seçkisinde, üçüncü ve dördüncü olan yarışmacıların öyküleriyse edebiyat dergilerinde yer bulacak.
Tomris Uyar’a duyulan sevginin ve hayranlığın altını çizmek, yazarı yeni nesillere tanıtmak ve yazarın eserlerini gündeme taşımak gibi hedefleri olan yarışma; aynı zamanda edebiyata yeni öykücüler kazandırmayı amaçlıyor.
Yarışmanın katılım koşulları şu şekilde:
- Öykü türünde kitabı yayımlanmamış ve 18 yaş üzeri olmak.
- Türkçe dilinde yazmak.
- En fazla iki öyküyle katılmak.
- Öykülerini dijital ya da basılı olarak daha önce yayınlamamış olmak.
En fazla 1.500 kelimelik öykülerin katılabileceği yarışmanın son başvuru tarihi ise 15 Nisan Cuma günü saat 24.00 olarak açıklandı.
Yarışma takvimi, süreç ve şartnameye dair daha detaylı bilgileri Yazı-Yorum’un internet sitesi üzerinden edinebilirsiniz.
1941 – 2003 yılları arasında yaşayan yazar ve çevirmen Tomris Uyar; edebiyatımızın en önemli öykücüleri arasında gösteriliyor. Sait Faik Hikâye Armağanı’nın da sahibi olan Uyar, Yürekte Bukağı, Gecegezen Kızlar, Otuzların Kadını, Aramızdaki Şey, Yaza Yolculuk ve Sekizinci Günah gibi eserlerle tanınıyor. 60’tan fazla çevirinin altında imzası bulunan Tomris Uyar, günlüklerini ise Gündökümü I ve II kitaplarında bir araya getirdi.
Tomris Uyar Öykü Yarışması hakkındaki görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.
Kaynak: Yazı-Yorum
Luna Yayınları da buna benzer bir yarışma yapmıştı. Onun süresini kaçırmıştım, burayı deneyelim. Gerçi o güne kadar öykü kitabım çıkmaz inşallah, diskalifiye olurum.
Kitabınız mı çıkıyor.
Yok, yalnızca söyledim.
En fazla 1.500 kelime lik öykülerin katılabileceği yarışmanın son başvuru tarihi ise 15 Nisan Cuma günü saat 24.00 olarak açıklandı.
Yarışmada birincilik ödülü alan yazarın hazırlayacağı öykü dosyası, Yeni İnsan Yayınevi tarafından kitaplaştırılacak.
İkinci olan yazarın öyküsü kitap seçkisinde, üçüncü ve dördüncü olan yarışmacıların öyküleriyse edebiyat dergilerinde yer bulacak.
@EmrecanDogan Sanıyorum bir yerlerde bir hata olmalı, bende mi sorun var diye tekrar tekrar okudum.
Ciddi bir boşluk var. 1500 kelime toplasan toplasan 5 bilemedin 6 sayfa yapar. 6 sayfalık kitap mı basacaklar?
Yoksa, “yazarın hazırlayacağı öykü dosyası” ben bir hikaye ile yarışma kazanıp diğer tüm hikayelerimi de bastırma şansına mı erişeceğim?
İkincisi. Yani bir hikâye ile katılıp kazanınca bir öykü kitabı dosyası hazırlayıp gönderiyorsunuz, basıyorlar.
Bu arada geçmiş olsun, hastaymışsınız. Başka bir konuda bahsi geçerken gördüm.