in ,

WandaVision 2 Dalda Emmy Ödülü Kazanarak Marvel’a İlki Yaşattı

WandaVision, iki dalda Emmy Ödülü kazandı. Marvel Studios’un ilk Disney+ dizisi, MCU’ya tarihindeki ilk Emmy ödüllerini kazandırdı.

WandaVision Emmy Ödülleri Marvel Studios
- Reklam -
- Reklam -

WandaVision, iki dalda Emmy Ödülü alarak Marvel Studios için bir ilki yaşattı. MCU’nun Disney+ üzerinden yayınlanan ilk dizisi olma özelliğini de taşıyan yapım, şirketin yüzünü güldüren bir başarıya imza attı.

Marvel Sinematik Evreni daha önce Agents of SHIELD ve Daredevil gibi farklı kanallar için diziler üretse de Disney+’ın gelişiyle birlikte tüm bu projeler rafa kaldırıldı. Marvel Studios kendi platformu için özel olarak, filmlerden tanıdık yüzlerle daha derin bağlantılar kuracak diziler üretmeye başladı. WandaVision, geçen ocak ayında gösterime girerek hem MCU’nun ilk dizisi olmayı başardı hem dördüncü aşamayı başlattı. Dizinin benzersiz tarzı ile bir Marvel yapımını televizyona taşıma kararlılığı aslında birçok açıdan bir kumar gibiydi.

Ancak oynadıkları bu kumar tuttu ve dizi başarılı oldu. Elizabeth Olsen’in Wanda Maximoff ve Paul Bettany’nin Vision rolünde oynadığı dizi, ikiliyi bir sitcomdaymış gibi göstererek başladı. Mükemmel bir evlilik yaşıyormuş gibi gözüken çiftin aslında nasıl o hale geldikleri yavaş yavaş çözüldü ve yeni koşullarının ardındaki gerçek ortaya çıktı.

- Reklam -

Toplamda 9 bölümden oluşan yapım hem dizi eleştirmenlerince çok beğenildi hem de hayranlarca sevildi. WandaVision, 23 Emmy adaylığı alarak bu yıl en çok dalda aday gösterilen ikinci dizi oldu. Hem Olsen hem Bettany hem de Agatha Harkness’ı oynayan Kathryn Hahn oyunculuk ödüllerine aday olurken, dizi diğer birçok dalda da adaylıklar kazanmasını bildi.

WandaVision Kazandığı Emmy Ödülleri ile Marvel Studios’a Bir İlk Yaşattı

WandaVision Emmy Ödülü Marvel Studios

Primetime Emmy Ödülleri gelecek hafta olmasına rağmen, Emmy Yaratıcı Sanatlar Ödülleri şimdiden verilmeye başladı. Üç törenden ilki dün (11 Eylül Cumartesi) gerçekleşti ve WandaVision Outstanding Production Design For A Narrative (Half-Hour) Program / Üstün Prodüksiyon Tasarımı ve Outstanding Fantasy/Sci-Fi Costumes (Üstün Fantastik Bilimkurgu Kostümleri) dallarında iki ödülün sahibi oldu. Bunlar, bir Marvel dizisi için olmasa da, Marvel Studios’un şimdiye kadar kazandığı ilk Emmy ödülleri olarak tarihe geçti. Netflix için hazırlanan Jessica Jones dizisi daha önce müziği ile bir galibiyet almıştı.

- Reklam -

Emmy Yaratıcı Sanatlar Ödülleri’nin ilk gecesinin en büyük galibi Netflix’in The Queen’s Gambit adlı mini dizisi oldu. Yine de WandaVision’ın daha fazla zafer kazanmak için hâlâ birçok fırsatı var. Bettany ve Hahn, her ikisi de kendi kategorilerinde favoriler gibi görünüyor. Tüm bu soruların cevapları ilerleyen günlerde netlik kazanacak.

Ya sizler WandaVision’ı izlemiş miydiniz? Aldığı ödülleri hak ediyor mu? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Screen Rant

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Elijah Wood Yüzüklerin Efendisi favorisi

Elijah Wood, Yüzüklerin Efendisi Üçlemesindeki Favorisini Açıkladı

Köpek Kemiği Asteroidi (216) Kleopatra

Köpek Kemiği Asteroidi En Net Görüntüleri ile Karşımızda