in ,

Zehirli Kalem Polisiye Öykü Ödülü Başvuruları Başladı

Zehirli Kalem Polisiye Öykü Ödülü başvuru süreci başladı. Dedektif Dergi, yerli polisiye türünü geliştirmek için yeni bir yarışmaya imza atıyor.

Zehirli Kalem Polisiye Öykü Ödülü Başvuruları
- Reklam -
- Reklam -

Dijital olarak aylık yayın yapan polisiye edebiyat dergisi Dedektif Dergi, Zehirli Kalem Polisiye Öykü Ödülü ile her yıl bir öyküyü ödüllendirecek.

Polisiye türünde yayımladığı dergi ve kitap çalışmaları ile dikkat çeken topluluk, türü daha geniş kitlelere duyurmak ve yerli polisiye edebiyatına yeni isimler kazandırmak amacıyla bir hikâye yarışması düzenliyor.

Zehirli Kalem Polisiye Öykü Ödülü adını taşıyacak olan ödülde, Türkçe olarak yazılmış polisiye öyküler yarışacak. Ödül için son katılım tarihi 25 Ekim 2020 olarak açıklandı. Yarışmanın sonuçları ise 15 Ocak 2021 tarihinde dergide ve derginin sosyal medyasında paylaşılacak.

- Reklam -

Zehirli Kalem’in jürisinde bulunan isimler ise şu şekilde: Güzella Bayındır, Necati Göksel, Saniye Cancı Çalışaneller, Bürkem Cevher ve Şebnem Sezgin Canatalay.

Zehirli Kalem Polisiye Öykü Ödülü Katılım Koşulları

Daha önce hiçbir yerde yayınlanmamış öykülerin katılabileceği yarışmada konu serbest olacak. Öykülerin türü ise polisiye olmak zorunda. Hikâyelerde gizemli bir suç ve mantıklı bir çözüm aranacak. Bu bağlamda noire ve gerilim türlerinde yazılan hikâyeler de ödüle başvurabilecek.

Yarışmaya katılacak öykülerin daha önce dijital ya da basılı olarak hiçbir mecrada yayınlanmamış, bir yarışmaya katılmamış olması da bir gereklilik olarak şartlar arasında yer alıyor.

Zehirli Kalem Polisiye Öykü Ödülü

Öykülerde uzunluk sınırı ise 5.000 kelime olarak açıklanıyor.

Word dosyası içerisinde Times New Roman yazı fontu ile 1,5 satır aralığı ile dosyalanması gereken öykülerin ulaştırılacağı adres ise [email protected].

- Reklam -

Kazanan İsim Para Ödülü Alacak, Dereceye Girenlerle Birlikte Öyküler Kitaplaştırılacak

Birinciliği kazanan öykü, Zehirli Kalem Ödülü’nü kazanacak. Buna ek olarak 1.500 TL para ödülünün de sahibi olacak.

Birinci seçilen öykü ve mansiyon ödülüne layık görülen hikâyeler Dedektif Dergi’de ve sonrasında basılı bir kitapta okur ile buluşturulacak.

Zehirli Kalem Öykü Ödülü yönetmeliği ve katılım koşulları hakkındaki detayları buradaki bağlantıdan öğrenebilirsiniz.

Peki siz bu yarışmayı nasıl değerlendiriyorsunuz? Öykülerinizle Zehirli Kalem’e katılmayı düşünüyor musunuz? Yerli polisiyenin son yıllardaki gelişimini ne şekilde görüyorsunuz?

Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşarak sohbete dahil olabilirsiniz.

Kaynak: Dedektif Dergi

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Atiye 2. Sezon Çıkış Tarihi

Atiye 2. Sezon Çıkış Tarihi Açıklandı

The Crown 5. Sezon Prenses Diana Elizabeth Debicki

The Crown 5. Sezon Prenses Diana Rolü Elizabeth Debicki’nin Oldu