in ,

Alfred Hitchcock’un Vertigo Filmi Video Oyuna Uyarlanıyor

Alfred Hitchcock imzalı kült film Vertigo, video oyun olmaya hazırlanıyor. Kısa fragmanı yayınlanan yapım, psikolojik macera türünde olacak.

Alfred Hitchcock vertigo oyun
- Reklam -
- Reklam -

Alfred Hitchcock’un başyapıtı sayılan Vertigo (Ölüm Korkusu) filmi, video oyun formunda bir kez daha karşımıza gelmeye hazırlanıyor. Psikolojik macera türünde olacağı duyurulan yapım 2021’in sonunda konsol ve bilgisayarlara çıkış yapacak. Tam adı Alfred Hitchcock – Vertigo olan yapımdan kısa bir fragman da yayınlandı.

1958 tarihli gerilim filmi Vertigo, beyaz perdeyle buluştuğu gibi yönetmenin en başarılı eserleri arasına girmiş ve zaman geçtikçe hak ettiği klasik mertebesine de ulaşmıştı. Microids ve Pendulo Studios’un geliştirdiği oyun ile Vertigo’yu bir kez daha tecrübe etme imkânı doğacak. Oyun, bu yılın son günlerinde PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series, Xbox One, Nintendo Switch, PC ve Mac platformlarında yayınlanacak. Pendulo’yu Runaway, The Next Big Thing ve Blacksad gibi oyunlarla hatırlıyoruz.

Yapım, filmin tam bir uyarlaması olmayacak. Alfred Hitchcock – Vertigo adıyla çıkacak oyun orijinal bir hikâyeye ve diğer pek çok Hitchcock yapımından esintilere sahip olacak.

- Reklam -

Alfred Hitchcock vertigo oyun

Oyunda ana karakterimiz Ed Miller’la kaza yapan arabasından sıyrık almadan kurtulmasıyla tanışacağız. Kazadan sonra arabanın içinde kendisinden başka kimse bulunmamışsa da, Ed eşi ve kızıyla birlikte yolculuk yaptığından emin. Olayın travmasının üstüne yoğun vertigo ve baş ağrılarıyla da mücadele eden karakterimiz terapiyle uğraşırken bir yandan da kaza günü gerçekten neler yaşandığını ortaya çıkartmak zorunda.

Alfred Hitchcock – Vertigo Oyun Uyarlamasından İlk Fragman Yayında

YouTube video

Pendulo Studios’tan hikâye tasarımcısı Josue Monchan’ın oyunla ilgili ilk açıklamaları şöyle:

- Reklam -

“Elbette, Alfred Hitchcock’un filmi temel ilham kaynağımızdı. Oyunun temaları, anlatım şekli ve kullandığımız görsel teknikler bile Hitchcock’un imzası hâline gelen sinematografik tekniklerinden esinlendi. Gelgelelim, tek kaynağımız Vertigo değil, terapinin oyunun temelinde olması Spellbound’u hatırlatıyor, bazı karakterler Rebecca ve Psycho’daki kahramanlardan esinlendi. Hitchcock’un farklı eserlerinden aldığımız pek çok öğe var.”

Alfred Hitchock’un yönetmenliğini yaptığı Vertigo filmi oyundakinden çok farklı bir senaryoya sahip. Erken emekli olan bir polis dedektifinin geçmiş sorunlarıyla yüzleşmesini izliyoruz. Filmde, “başa bela açacak kadar güzel” bir kadınla tanışmasının ardından hem yeni bir dava çözmeye çalışıyor hem de romantik sorunlarını yoluna koymak için uğraşıyor. Oyunda Scottie’yi Ed’in davasına atanmış dedektif ya da başka bir şekilde görme ihtimalimiz yüksek.

Alfred Hitchcock – Vertigo oyunu sizi heyecanlandırdı mı? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Bloody Disgusting

Mehmet Çakıcı

1999'da Balıkesir'de doğdu. Küçük yaştan beri fantastik edebiyata ilgi duydu, büyüdükçe diğer edebiyatlara da yaklaştı. Şu sıralar İstanbul Üniversitesi'nde bu ilginin üstüne iyice düşüyor. Uzun bir süre araknofobinin nasıl yazıldığını öğrenemedi.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Emilia Clarke, Secret Invasion Marvel

Game of Thrones Yıldızı Emilia Clarke, Marvel Dizisi Secret Invasion Kadrosuna Neden Katıldığını Açıkladı

Richard Robinson Harry Potter

Harry Potter’ın Yayımcısı Scholastic’in Başkanı Richard Robinson Hayatını Kaybetti