in

Amazon’un Electronic Arts’ı Satın Almak için Teklif Sunduğu İddia Ediliyor

Amazon’un, Electronic Arts’ı (EA) satın almak için teklif sunduğu iddia edildi. Teknoloji devinin, kısa süre içerisinde sürpriz duyuruyu yapacağı söyleniyor.

Amazon, Electronic Arts'ı Satın Alabilir
- Reklam -
- Reklam -

Amazon, Electronic Arts (EA) adlı oyun şirketini satın almak üzere harekete geçmiş olabilir. İddialar, teknoloji devinin oyun şirketinin yeni sahibi olmak için resmi bir teklifte bulunduğu ve günün ilerleyen saatlerde sürpriz duyuruyu yapacağı yönünde.

USA Today’de yayınlanan yeni bir habere göre teknoloji devi Amazon, bugün Apex Legends, FIFA, Battlefield, Madden, Star Wars ve daha birçok ünlü oyunun arkasındaki yayıncı olan Electronic Arts’ı (EA) satın almak için resmi bir teklifte bulunduğunu açıklayacak .

Apple, Disney ve Amazon’un bir süredir oyun şirketini satın almak için yarıştıkları ve potansiyel alıcılar olarak gözüktükleri konuşuluyordu. Sonunda, bu şirketler arasında Amazon’un resmi bir teklifle EA’nin kapısını çaldığı söylendi. Hatta EA’nin de teklifi kabul ettiği belirtiliyor. Eğer bu bilgi doğruysa, Amazon bu hamlesiyle oyun endüstrisinde hızlıca önemli bir noktaya yerleşebilir.

- Reklam -

Bu durum aslında EA çevresinde satın alma söylentilerinin dolaştığı ilk sefer değil. Bu yılın başlarında Activision Blizzard CEO’su Bobby Kotick, Microsoft’un Blizzard’ı satın almasından önce, EA ile birleşmeyi düşündüğünü açıklamıştı.

Amazon, Electronic Arts Oyun Şirketini Satın Almak İçin Resmi Bir Teklifte Bulundu

Amazon, Electronic Arts

Ayrıca bu ayın başlarında da EA CEO’su Andrew Wilson’a bir dış şirket tarafından satın alınma olasılığı hakkında sorular soruldu. Wilson, gelecek için kendilerinden emin ve heyecanlı olsalar da, satın alma tekliflerine soğuk bakmadıklarını dile getirmişti.

Amazon’un EA’yi satın almak için resmi bir teklifte bulunması halinde iki şeyin olup olmayacağını bekleyip görmek gerekecek. Bunlardan ilki ve belki de en önemlisi, EA hissedarlarının satın almanın devam edip etmeyeceği konusunda oy kullanması gerekecek. İkinci olarak, satın almanın bir tekel olarak sınıflandırılıp sınıflandırılmadığını görmek için ABD hükümetinden bir onay gerekecek. Eğer her iki maddede de bir sıkıntı olursa, her ne kadar heyecanlı bir haber gibi gözükse de satın alım yarım kalabilir gibi duruyor.

- Reklam -

Öte yandan CNBC, bugün çıkan haberlere atıfta bulunarak Amazon’un bu teklif için hazırladığı raporu bozduğunu ve teklifi gerçekleştirmeyeceklerini öne sürdü. Konuya dair her iki taraftan da resmi açıklama yapılmadı.

amazon ea - satın alma iddia

Oyun dünyasından ses getiren son satın alma Sony’nin Halo ve Destiny’nin yapımcısı Bungie’yi 3,6 milyar dolar karşılığında satın alması olmuştu. Görünüşe göre oyun sektöründe dev satın almalar gerçekleşmeye devam edecek.

Amazon’un Electronic Arts’ı satın alma ihtimali hakkında sizler neler düşünüyorsunuz? Böyle bir durumda oyun sektöründe ne gibi değişiklikler olabilir? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Games Radar

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

2 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for nefarrias_bredd nefarrias_bredd dedi ki:

    Yalanlanmış diyorlar. İnşallah doğru değildir zaten. PS5 fiyat artışının üstüne böyle nalet bir haberi yüreğim kaldırmaz.

  2. Avatar for alper alper dedi ki:

    O değil de Prime Gaming Eylül’de FM 22 verecek diyorlar.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

BioShock filmi yönetmeni belli oldu

Francis Lawrence, Netflix’in “BioShock” Uyarlamasının Yönetmeni Oldu

Tamamı Suyla Kaplı Bir Gezegen Keşfedildi

Dünya’ya Yakın Sayılabilecek, Tüm Yüzeyi Suyla Kaplı Yeni Bir Okyanus Gezegeni Keşfedildi