in

Ubisoft Yeni Assassin’s Creed Oyununu Duyurdu: “Mirage” Geliyor

Assassin’s Creed Mirage resmi olarak açıklandı. Serinin yeni oyunu Bağdat’ta geçecek ve ilk DLC’si “Kırk Haramiler” temasını işleyecek.

Assassin’s Creed Mirage
- Reklam -
- Reklam -

Assassin’s Creed Mirage oyunu artan sızıntıların ardından resmi olarak duyuruldu. Ubisoft serinin yeni oyunu hakkında detaylı tanıtımı 10 Eylül’de yapacağını açıkladı. Bağdat’ta geçecek ana oyunla birlikte oyuna gelecek ilk DLC’nin teması da açıklandı.

İlk Assassin’s Creed oyunu 2007 yılında piyasaya sürülmüş ve DLC’leriyle birlikte onlarca yapımla büyük bir marka hâline gelmeyi başarmıştı. Oyunlara kitaplar, oyuncaklar ve filmler eşlik etmişti. Ayrıca AC için bir de Netflix dizisi geliştirileceği duyurulmuştu.

Aksiyon ve macera türündeki AC, son olarak Viking mitolojisini işleyen Valhalla ile 2020 yılında oyuncuların karşısına çıkmıştı.

- Reklam -

Şimdiyse serinin yeni oyunu hakkında ilk resmi detaylar ortaya çıkmış oldu. Bir süredir yeni oyuna dair pek çok bilgi basına sızdırılmıştı. Ubisoft, sızıntıların önüne geçmek için duyuru açıklamasını planladığından daha erken yapmak durumunda kaldı.

Assassin’s Creed Mirage Oyunu 800’lü Yılların Bağdat’ında Geçecek

Oyunun adı, bazı görselleri, ön sipariş bonusları dahil birçok detay sızıntılara kurban gidince Ubisoft resmi duyuruyu gerçekleştirdi. Detaylı duyurunun ise 10 Eylül’deki Ubisoft Forward etkinliğinde yapılacağı açıklandı. Ancak o tarihte herhangi bir fragmanın çıkıp çıkmayacağı şu an için bilinmiyor.

Assassin’s Creed Mirage oyununu ön siparişle alanlar, yapımın DLC’lerinden The Forty Thieves Quest’i de ücretsiz olarak kütüphanelerine ekleyebilecekler. Türkçesiyle Ali Baba ve Kırk Haramiler, Binbir Gece Masalları’nın en popüler bölümlerinden birisi olarak tanınıyor.

Assassin’s Creed Mirage The Forty Thieves

Irak’ın Bağdat kentinde geçecek Mirage’daki ana karakterin daha önce Valhalla oyununda da yer alacak Basim Ibn Ishaq olduğu öne sürülüyor. Fakat bu bilgi henüz doğrulanmış değil. Basim, Konstantinapol’de kurulan Hidden Ones’ta Master Assassin olarak yer almıştı. Karakter ayrıca Ezio Auditore ile de bağlantılara sahip olmasıyla tanınıyor.

- Reklam -

Oyunun işleyeceği zaman dilimi için ise 860 – 870’li yıllar işaret ediliyor.

Oyunun çıkış tarihi belli olmasa da, Ubisoft daha önce 2022 tatil sezonu için planlanan bir oyunun 2023’e ertelendiğini duyurmuştu. Dolayısıyla ertelenen o projenin, Assassin’s Creed Mirage olduğunu belirten birçok kaynak bulunuyor. Eylül 2023 ise oyun için iddia edilen en kuvvetli çıkış tarihi olarak öne çıkıyor.

Assassin’s Creed Mirage The Forty Thieves quest

Mirage’ın geliştirme aşaması hâlâ devam ediyor.

Siz yeni Assassin’s Creed oyununun geçtiği dönem ve işleyeceği tema hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Game Rant

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

4 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Arcade Arcade dedi ki:

    Ben hala Prince of Persia bekliyorum…

  2. Avatar for Estranged Estranged dedi ki:

    Remake’ini en başından Ubisoft Montreal’e verselerdi şimdiye oynayıp bitirmiştik.

  3. Avatar for Arcade Arcade dedi ki:

    Yani Assasin’s Creed severim ayrı mesele de ama trajikomik olan şey bu serinin Prince Of Persia’nın bir tür yumurtlaması olsa da gitti gitti Prensimizi gömdü seri.

  4. Avatar for Estranged Estranged dedi ki:

    Şu son çıkan eşekli oyunu çok sevmiştim ben. Onun devamını getirselerdi keşke.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

yapay zeka resim yarışma

Yapay Zekânın Çizdiği Resim Yarışmada Ödül Kazandı: Midjourney, Jüriyi Yanıltmayı Başardı

J.K. Rowling The Ink Black Heart

J.K. Rowling’in Yeni Kitabı, Transfobik Bulunarak Sosyal Medyada ‘Linç Edilen’ Bir Sanatçının Ölümünü Konu Alıyor