in

Baldur’s Gate 3 Fragmanı ve Oyundan Tüm Detaylar

Baldur’s Gate 3 sinematik fragmanı yayınlandı. Oyuna dair merak edilen tüm detayları ve ilk izlenimlerimizi detaylıca aktarıyoruz.

Baldur's Gate 3 Fragman - Detaylar
- Reklam -
- Reklam -

Baldur’s Gate 3 oyununun kapıları açıldı ve yapıma dair birçok önemli detay oyuncularla paylaşıldı. Oyundan hem dolu dolu bir fragman geldi hem de yeni bilgiler paylaşıldı. Bu detayları sizler için derledik.

Geçen hafta yayınladığımız haberimizde Baldur’s Gate 3’nin oyun içi görüntülerinin ve daha birçok ayrıntının 27 Şubat’ta bizlerle paylaşılacağını belirtmiştik. Boston’da gerçekleştirilen PAX East etkinliğindeki canlı yayında oyunun geliştiricilerinden Swen Vincke’nin bizlere tanıttığı yapım, serinin ilk oyunlarından aşina olduğumuz Dungeons and Dragons sisteminin Larian Studios’un büyük beğeni toplayan Divinity: Original Sin II oyununun motoru ve mekanikleri ile birleştirilmesini temel alıyor.

baldurs gate 3 oyun tanitimi

- Reklam -

Dungeons and Dragons ve Divinity Birlikteliği: Baldur’s Gate 3

İlk değinmemiz gereken konu Larian’ın son derece cesur bir şekilde, bitmemiş bir oyunu bir saat boyunca canlı yayında oynamaktan çekinmemiş oluşu olmalı. Tanıtım boyunca bir sürü soruna, eksikliğe ve Swen’in zar şanssızlıklarına rağmen oyunun oldukça sağlam bir şekilde geldiğini söylemek gerekiyor. Larian Studios da oyunun kalitesinin farkında olacak ki böyle bir tanıtım ile karşımıza çıkmakta bir sakınca görmemiş.

Gelelim grafiklere. Oyunun gerek grafiklerinin gerekse de mekaniklerinin Divinity: Original Sin II’yu temel aldığını görüyoruz. Göze son derece hoş gelen renk paleti, karakter ve çevre animasyonlarının pürüzsüzlüğü ve hikâye anlatımını derinleştiren yakın çekim diyalog kameraları kaliteleriyle dikkat çekiyor. Işık ve patlama efektleri de tertemiz olmuş. Karakterlere yakın çekim yaklaşıp aksiyon kamerasından oyunu oynayabilmek de apayrı bir Baldur’s Gate deneyimi olacağa benziyor.

baldurs 3 oyun detaylari

Özellikle zıplama özelliği ile çevre etkileşimi ve yüksek konuma çıkma avantajını birleştiren mekanikler masaüstü D&D severler için hoş bir detay. Hatırlayacağınız gibi Baldur’s Gate bu tarz stratejik konularda, yaşının da verdiği kısıtlamalardan biraz zayıf kalıyordu. Larian Studios, Divinity’deki bu mekaniği geliştirerek Baldur’s Gate 3’e eklemiş ve ortaya atmosfere cuk oturan bir stratejik yelpaze çıkmış.

Tamamen Sıra Tabanlı Dövüş Sistemi Sürprizi

Belki de insanların üzerinden en çok durduğu nokta ise dövüş sisteminin tamamen sıra tabanlı oluşu oldu. Baldur’s Gate oynarken oyunu durdurmak için basmaktan space tuşunu bozan oyuncu kitlesi için üzücü bir haber olmakla birlikte, sıra tabanlı savaşların D&D atmosferini daha iyi yansıttığı bir gerçek. Ben Baldur’s Gate 1 ve 2’nin dövüş sistemini çok seviyordum. Bu noktada hafif bir hayal kırıklığı yaşasam da Larian’ın seriye getirdiği bu yeniliğin katacağı taktiksel çeşitliliği deneyimlemeyi merakla beklediğimi eklemek istiyorum.

baldurs gate 3 oyun ici

Baldur’s Gate 3 lokal olarak iki kişiye kadar, çevrimiçi olarak da dört kişiye kadar çoklu oyuncu desteği ile geliyor. Partinizi kurup arkadaşlarınızla Baldur’s Gate oynayabilirsiniz.

- Reklam -

Tanıtımda gösterilen açılış video tek kelimeyle şahaneydi. Kasvetli ve korkunç Mind Flayer ırkının dehşet verici güçleri, ejderhaların görkemi gibi birçok ayrıntıyı barındıran görüntüler gayet gaza getiriciydi. Sanatsal olarak da kusursuz bir çalışma olduğunu belirtmek gerekiyor.

Oyun

Baldur’s Gate 3 detaylı karakter yaratma ekranı dışında, önceden tanımlı karakterlerin hikâyelerini de oynayabildiğiniz, dinamik ve değişken bir senaryo vadediyor. Her oynanışın bir öncekinden farklılıklar barındıracağını umabiliriz bu açıdan.

İlk Bakışın Ardından Baldur’s Gate 3 Beklentileri

Özetlersek, Larian Studios kendisinden beklenen kalitede bir oyun ile Baldur’s Gate serisini devam ettirecek gibi görünüyor. Ben izlediğim hemen her şeyden memnunum. Eğer tanıtım sırasında da şahit olduğumuz sorunlar Early Access sırasında temizlenmiş olarak karşımıza çıkarsa pastanın üzerindeki çilek olur.

Henüz çıkış tarihi verilmeyen oyunun Early Access (Erken Erişim) olarak PC ve Google Stadia’daki yerini alacağını da eklemeden geçmeyelim.

YouTube video

Yeni Baldur’s Gate 3 fragmanı sonrası ortaya çıkan detaylara dair sizin fikirleriniz neler? Kayıp Rıhtım Forum’a gelerek düşüncelerinizi bizimle paylaşabilirsiniz.


* The Matrix 4 Aksiyon Sahneleri Patlamalarıyla Bölgeye Hasar Veriyor

Kaynaklar: Washington Post, Pc Gamer, Screen Rant

Ufuk Yasin Yurtbil

Hikaye anlatıcısı, okur-yazar-inceler, sinemasever, birincilik ödüllü amatör bir öykü yazarı, hayatı dolu dolu yaşamaya hevesli, öğrenmeye aç bir ruh. Meslekten inşaat mühendisi, doğuştan hayalperest, bir tutam bilimkurgu/fantastik kurmaca.

18 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Pardus Pardus dedi ki:

    Film gibi fragman, otur izle. :smiley:

  2. Avatar for Gurlino Gurlino dedi ki:

    Hakikaten öyle. Göze hoş geliyor ve bayağı merak uyandırıcı.

  3. Avatar for narpal narpal dedi ki:

    Oyunu turn base yapmayanları pek hoşuma gitmedi, o space tuşuna basıp oyunu durdurmak güzel oluyordu.

  4. Avatar for Gurlino Gurlino dedi ki:

    Zaten şu ana kadar oyuna dair en çok tartışılan konu o oldu. Ben de space’e basıp durdurmayı seviyordum.

    Bakalım oyunu elimize aldığımızda bu sıra tabanlı oynanış bizde nasıl bir his bırakacak.

  5. Avatar for narpal narpal dedi ki:

    Masaüstü FRP gibi dövüş öncesi zar atıp initiative belirlenmesi oyuna eklenince turn base mekaniği tek mantıklı seçenek oluyor. Bana kalsa eskisi iş görürdü ama benim için tek eksiği bu olsun hiç sorun değil.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

13 cevap daha var.

İki Şehrin Hikâyesi - Charles Dickens - Dizi

İki Şehrin Hikâyesi Dizi Oluyor: Charles Dickens Klasiği Yeniden Geliyor!

Yazarının Kaleminden: Gölgeler - Olcay Şeker

Yazarının Kaleminden: Gölgeler – Olcay Şeker