in ,

Baldur’s Gate 3 Gümbür Gümbür Geliyor

Baldur’s Gate 3 için yeni bir tanıtım videosu yayınladı. Çıkışı merakla beklenen oyun içi görüntülerin 27 Şubat’ta geleceği duyuruldu.

Baldur’s Gate 3
- Reklam -
- Reklam -

Baldur’s Gate için heyecanla beklenen üçüncü oyununun gün yüzüne çıkmasına çok az kaldı. Yapımcı ve dağıtımcı Larian Studios yayınladığı tanıtım fragmanı ile oyun içi görüntülerin 27 Şubat’ta oyunseverlerle paylaşılacağını açıkladı. Kalpler kıpır kıpır…

İlk Aşkımız: Baldur’s Gate

Rol yapma oyunu (RPG) denilince akla gelen ilk yapımlardan olan Baldur’s Gate ile ilk tanışmamız 1998 yılına denk geliyordu. BioWare ve dönemin efsanevi oyun stüdyosu Interplay’in mutfağından çıkmış Baldur’s Gate, Dungeons & Dragons 2nd Edition kural kitabını baz alan ve bizleri Unutulmuş Diyarlar’ın (Forgotten Realms) fantastik dünyasında çetin bir maceraya yollayan efsanevi bir oyundu. İlk oyunun üzerine 1999 yılında Tales of the Sword Coast isimli bir ek paket gelmiş ve tadı damağımızda kalmıştı.

baldurs gate

- Reklam -

İlk oyunun gördüğü büyük ilgi serinin devam oyununun yolunu açmış ve 2000 yılının Eylül ayında okullardaki bir grup öğrencinin esrarengiz bir biçimde rahatsızlanıp (!) birkaç gün derslere gelmemelerine sebep olan Baldur’s Gate II piyasaya çıkmıştı. Oyun daha ilk saniyesinden sizi esir alıp bitirene kadar peşinizi bırakmayan akılalmaz bir senaryoya, unutulmaz karakterlere ve mantık sınırlarını aşan bir derinliğe sahipti. 2001 yılında yayınlanan Throne of Bhaal ek paketi ile noktalanan Baldur’s Gate II bugün bile tarihin en iyi RPG oyunları arasında gösteriliyor. Kimine göreyse, ondan iyisi hâlâ yapılmadı.

Baldur’s Gate II’nin ardından serinin hayranlarının uzun süreli bekleyişini bir nebze olsa da gidermek Overhaul Games’e nasip olmuştu. İki oyunu tüm ek paketleri ve ekstra içerikleriyle birlikte Enhanced olarak 2012 ve 2013 yıllarında piyasaya süren firma, bizlerin minnetini ve teşekkürünü sonuna kadar hak etmişti. Sonrası ise Baldur’s Gate için uzun bir sessizlikten ibaretti…

Ufukta Beliren Karanlık Fısıltı: Baldur’s Gate III

Baldur’s Gate 3

- Reklam -

Fakat bir süredir Unutulmuş Diyarlar’ın uçsuz bozkırlarında esrarengiz bir fısıltı yayılmaya başladı. Larian Studios isimli, adını Divinity serisi ile duyuran ve RPG severlerin kalbini kazanan bir stüdyo, kollarını sıvadı ve neredeyse yirmi yıldır yolu gözlenen Baldur’s Gate III üzerine çalıştığını açıkladı. İlk tepkiler inanılmazdı. BioWare ve Interplay’den aldığı meşaleye ondan daha iyi devralacak bir stüdyo olamayacağı dillendiriliyordu.

Bugün geldiğimiz noktada, çalışmalarını tüm hızıyla sürdüren Larian Studios yeni bir tanıtım videosu yayınladı ve kelimenin tam anlamıyla ağzımıza bir kaşık bal çaldı. Sıkı durun dostlarım, Baldur’s Gate’in üçünü oyunu çok görkemli bir prodüksiyon ile geliyor! Aşağıdaki sizlere sunacağımız tanıtım fragmanının içeriğinin şahaneliği  (kalp kalp) bir kenara, oyun için görüntülerin 27 Şubat’ta yayınlanacağının açıklanması gerçekten çok güzel. Larian Studios Divinity serisi ile bu işi kotarabileceğini zaten kanıtlamıştı. Şimdiye kadar üçüncü oyun için yürüttükleri halkla ilişkiler stratejisi de son derece yerinde gidiyor. Bana soracak olursanız; ben gerçekten çok iyi bir oyunun ayak seslerini duyuyorum. (Allahım lütfen beni yanıltma, amin.)

YouTube video

Henüz resmi çıkış tarihi olmayan oyunun 27 Şubat’ta yapılacak tanıtım gösteriminde önemli detaylara ulaşacağımızı düşünüyoruz. Sizi bilmem ama ben oldukça heyecanlıyım.

Siz de Baldur’s Gate’e bizler gibi yükselmiş durumda mısınız? Tanıtım fragmanı sizce de etkileyici değil mi? Düşüncelerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.


* Diablo ve Overwatch Animasyonları Netflix’e Geliyor

Ufuk Yasin Yurtbil

Hikaye anlatıcısı, okur-yazar-inceler, sinemasever, birincilik ödüllü amatör bir öykü yazarı, hayatı dolu dolu yaşamaya hevesli, öğrenmeye aç bir ruh. Meslekten inşaat mühendisi, doğuştan hayalperest, bir tutam bilimkurgu/fantastik kurmaca.

7 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for meetraolorin meetraolorin dedi ki:

    Umarım, bir çıkış tarihi de verirler.

  2. Avatar for Gurlino Gurlino dedi ki:

    Umarım çıkış tarihi ile yetinmez ve oynanabilir demo da açıklarlar :slight_smile:

  3. Avatar for narpal narpal dedi ki:

    Gece 11’i bekliyorum.

  4. Avatar for Anita Anita dedi ki:

    Çıksada geceler sabaha karışana kadar hasret gidersek :slightly_smiling_face:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

2 cevap daha var.

Planet of the Apes - Maymunlar Gezegeni

Maymunlar Gezegeni Yeni Filmi “Yeniden Çevrim” Olmayacak

Tyrannosaurus - Thanatotheristes degrootorum

Adını Ölüm Tanrısından Alan Yeni Bir Tyrannosaurus Türü Bulundu