in

Baldur’s Gate’in Yapımcısından Üçüncü Oyun Dedikoduları

Baldur’s Gate oyununun orijinal yapımcısı olan Brian Fargo, üçüncü oyunun yolda olabileceğine dair ipuçları verdi.

Baldur’s Gate 3
- Reklam -
- Reklam -

Baldur’s Gate 3’ün yakında Kickstarter’a düşeceğine dair bir forum tartışmasının karşısına çıkmasının ardından, Brian Fargo’nun verdiği “Üçüncü oyunu kimin yaptığını biliyorum!” cevabı bir süredir oyun camiasındaki söylenceleri doğrular nitelikte. Özellikle, batı çıkışlı rol yapma oyunlarına yeni bir soluk getiren Divinity: Original Sin isimli oyunun yapımcısı Larian Studios’u işaret eden bu dedikodular henüz doğrulanmamış olsa da, üçüncü oyunun yapım aşamasında olduğuna neredeyse kesin gözüyle bakılıyor.

Geçtiğimiz ay, Rpg Codex isimli internet sitesinde, eski bir Larian Studios çalışanı olduğunu iddia eden anonim bir kullanıcı tarafından, Larian’ın Baldur’s Gate’in lisans haklarını satın aldığı bilgisizi sızdırılmıştı. Bu iddialar henüz kanıtlanamadı. Baldur’s Gate’in lisans hakları kullanılarak en son çıkarılan iş, Beamdog tarafından yayımlanan bir mobil oyunu. Baldur’s Gate’in, Siege of Dragonspear isimli 2016’da eklenen genişleme paketinin yeniden yapılandırılarak, 2018’in mart ayında mobil cihazlar için sürüldü. Günümüze dek lisans haklarının Larian Studios’un eline geçebilmesi için altı aylık bir süreç olsa da, Beamdog’un, Baldur’s Gate 3’ün yapımı için hevesli olduğuna dair açıklamaları da mevcut.

Bütün bunların yanı sıra belirtmek gerekir ki, Brian Fargo şu an inXile Entertainment’ın kurucusu ve geliştirici departmanın yöneticisi olarak görev yapmakta. The Bard’s Tale 4’ü kısa süre önce yayınlayan ve şu sıralar ve Wasteland 3’ün üstünde çalıştığı bilinen stüdyonun tek kişilik rol yapma oyunlarına ilgisi de düşünülürse Fargo pekala kendi şirketinin Baldur’s Gate 3 ile ilgilendiğini ima etmek istiyor da olabilir.

- Reklam -

PcGamesN’in buradan daha detaylı olarak inceleyebileceğiniz haberine göre, ulaştıkları üç stüdyodan Larian, şimdilik yeni bir Divinity oyunu üzerinde çalıştıklarını cevabını verdi. BeamDog da şimdilik Baldur’s Gate 3 ile ilgili bir projeye başlamadıkları duyurusunu yaptı. inXile Entertainment ise henüz sessiz.

- Reklam -

Gelişmelerden haberdar olmak için bizleri Google News üzerinden takip edebilirsiniz.

Ece Gürkan

1991 yılında, Tekirdağ’da doğdum. İlk ve orta öğretimimi Tekirdağ’da tamamladıktan sonra, İstanbul Üniversitesi, Moleküler Biyoloji ve Genetik bölümünü, bir adli tıpçı olma umuduyla kazandım. Türkiye’de adli tıbbın, küçük yaşlardan beri televizyonda izlediğim gerçek suç programlarında gösterildiği gibi olmadığını fark etmemle birlikte, hayal kırıklığına uğrasam da zaman içerisinde kendime yeni hayaller edinmeyi öğrendim. Bilimkurgu, fantastik kurgu, masaüstü oyunlar ile bilgisayar oyunları hobilerimden önde gelenler arasında ve bunların birleşiminden ortaya çıkan yapımlar benim için kısa zamanda bir tutkuya dönüştü.

5 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for mit mit dedi ki:

    Şahane bir haber! Ejderha Mızrağı ve Drizzt Do’Urden kitapları okuduğumuz yıllarda bize Unutulmuş Diyarlar’da bizzat macera yaşama şansı veren efsane oyunlardandır Baldur’s Gate. Icewind Dale ve Neverwinter’ın da hakkını yememek lazım elbette ama Baldur’s Gate 2’nin yeri bambaşkaydı benim için. Bana İngilizceyi söktüren oyundu kendisi aynı zamanda :smiley:

    Larian’ın yapacağını sanmam; bugüne dek sadece Divinty yaptılar ve o yolda devam edeceklerdir. Büyük ihtimalle inXile çıkacak işin arkasından. Ama benim gönlümden Obsidian (eski Black Isle) tayfası geçiyor. İnşallah onlar yapar :slight_smile:

  2. Avatar for dusunenn dusunenn dedi ki:

    Güzel haberler gelmeye devam ediyor ^^

  3. Avatar for volkan volkan dedi ki:

    Gelsin artık, telefondan oynamak yormaya başladı.

  4. Avatar for Leingrad Leingrad dedi ki:

    Brian Fargo Baldurs Gate’in yapımcısı değil ki yayıncısı (publisher) :slight_smile: Kendisi Fallout’un yapımcısı. Baldur’s Gate, Icewind Dale, Neverwinter Night gibi oyunların yapımcıları Bioware ve Black Isle. Bunların yapımında da Brian Fargo yer almamış.

  5. Avatar for akaiabe akaiabe dedi ki:

    Çeviri hatası yapmışım, affola. Düzeltme için teşekkür ederim. :slight_smile:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

donus ust

Dönüş: Hayatı Parmağında Oynatan Hakikatin Gölgesi

netflix Black Mirror

Netflix, Sonunu Seçebileceğimiz Bir “Black Mirror” Üzerinde Çalışıyor