in

Bethesda Artık Microsoft’a Ait: Oyun Dünyasında Dev Satın Alma

Bethesda, Microsoft ailesine katılıyor. The Elder Scrolls, Fallout ve Doom gibi oyunların yapımcısı, 7,5 milyar dolar karşılığında Microsoft’un eline geçti.

Bethesda, Microsoft Satın Alma
- Reklam -
- Reklam -

Oyun dünyasında çok önemli bir gelişme yaşanıyor. Microsoft’un Bethesda şirketini de içinde bulunduran ZeniMax Media’yı satın alacağı duyuruldu!

Oyun endüstrisi, tekil cihaz merkezli bir çağdan, herhangi bir cihazda ve herhangi bir yerde arkadaşlarınızla oynama özgürlüğü sağlayan yeni teknolojilere yöneliyor. Bu anlamda da şimdilik en iyi seçenekleri sunan Microsoft, dünyanın en büyük oyun geliştiricilerinden ve yayıncılarından biri olan Bethesda Softworks’ün ana şirketi ZeniMax Media’yı satın alacaklarını duyurdu. The Elder Scrolls ve Fallout gibi eleştirmenlerce ve oyuncularca beğenilen ve en çok satan oyun serilerinin yaratıcıları olan Bethesda, Xbox’a etkileyici bir oyun, teknoloji, yetenek portföyü ve gişe rekorları kıran ticari başarı sicili getiriyor.

Anlaşma şartları uyarınca Microsoft, ZeniMax Media’yı 7 buçuk milyar dolar karşılığında satın alacak.

- Reklam -

Bethesda ZeniMax Media

Bethesda Softworks’ün Halkla İlişkiler ve Pazarlama Bölümü Başkan yardımcısı olan Pete Hines, şirketin sitesinde konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. 21 yıllık çalışma süresi boyunca şirketteki değişimi izlediğini kaydeden Hines, işe başladığında Bethesda’nın sadece bir avuç insandan oluştuğunu belirtti. Şimdiyse Bethesda Softworks, ana şirketleri ZeniMax Media ve birçok dahili stüdyolarıyla, dünyanın dört bir yanındaki yayın ofislerinde ve geliştirme stüdyolarında çalışan binlerce yetenekli insanı istihdam ettiklerini belirtiyor.

Bethesda Başkan Yardımcısı: “Yine Aynı Kalmaya ve Oyun Üretmeye Devam Edeceğiz”

Microsoft tarafından satın alınmış olmalarının herhangi bir şeyi değiştirmeyeceğini de söyleyen Hines, durumu şu şekilde açıkladı:

“Bethesda Softworks’ün kurulduğu günden bu yana geçen 34 yılda hem dünya hem sektörümüz hem de şirketimiz çok değişti. Bugün yine bir değişim yaşanıyor. Ve bunun soruları gündeme getirdiğini biliyorum. Ama kilit nokta, biz hâlâ Bethesda’yız. Yıllardır birlikte çalıştığımız stüdyolar tarafından yapılan aynı oyunlar üzerinde çalışıyoruz ve bu oyunlar yine bizim tarafımızdan yayınlanacak.

“Öyleyse neden böyle bir değişiklik oldu? Çünkü bu hamle ileriye dönük daha iyi oyunlar yapmamızı sağlayacak. Microsoft inanılmaz bir iş ortağı; bizi daha iyi bir yayıncı ve geliştirici yapacak kaynaklara erişim sunacak güce sahip. Bunun da, oynamanız için daha iyi oyunlar yapabileceğimiz anlamına geldiğine inanıyoruz. Basitçe söylemek gerekirse, değişimin daha iyi olmanın önemli bir parçası olduğuna inanıyoruz. Kendimizi daha iyi olmak için zorlamamız gerektiğine inanıyoruz. Yenilik yapmak. Büyümek.”

- Reklam -

Microsoft Xbox Bethesda

Microsoft ile uzun bir çalışma geçmişlerinin olduğunu ve aynı ilkelerde de buluştuğunu belirten Bethesda başkan yardımcısı, bildikleri şeyi yapmaya devam edeceklerini de tekrarlıyor.

“Harika oyunlar yapacağız. Yeni şeyler denemeye devam edeceğiz. Yaptığımız işe verdiğimiz tutkuyu ve yaptığımız şeylere topluluğumuzun getirdiği tutkuyu alıp daha da iyisini yapacağız.”

Planlanan satın alma, Bethesda Softworks, Bethesda Game Studios, id Software, ZeniMax Online Studios, Arkane, MachineGames, Tango Gameworks, Alpha Dog ve Roundhouse Studios dahil olmak üzere 2.300’den fazla çalışanıyla dünya çapında yayın ofisleri ve geliştirme stüdyolarını içeriyor.

Bu satın almayı sizler nasıl karşıladınız? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilirsiniz.


* Fallout Dizi Oluyor: Westworld Yapımcıları Amazon ile Anlaştı

Kaynak: Twitter

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

12 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for sulumenn sulumenn dedi ki:

    Gamepassı yeni satın alan biri olarak fazlasıyla umutlandım.

  2. Avatar for Anita Anita dedi ki:

    Neler oluyor bu sene böyle :open_mouth:

  3. Avatar for Ozgur Ozgur dedi ki:

    Elder Scrolls yeni oyunu çıktıktan sonra satılsaydı keşke. İyi mi olur kötü mü olur kestirmek zor. :sweat_smile:

  4. Avatar for Artorias Artorias dedi ki:

    Bu haberden hiç hoşlanmadım. Ben Microsoft’un oyunları ve kararlarını hiç sevmiyorum. EA’ da sürekli stüdyo satın alır ve iflas ettirir. BioWare’nin hali ortada…

    Keşke Sony satın alsaydı.

  5. Avatar for Ozgur Ozgur dedi ki:

    Aslında ikisi de aynı şey. Bağımsız firmalarken daha iyiler bence. Microsoft’dan hala Age Of Empires bekliyoruz. Ben ölmeden gelir inş.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

7 cevap daha var.

Buket Uzuner, Atiye İntihal Dava

Buket Uzuner, Atiye Dizisine İntihal Davası Açtı

Derry - Stephen King

Derry: Stephen King’in Pennywise’ı da Konuk Ettiği Kurgusal Kasabasında Geçen Eserleri