in

BioShock Serisi Yeni Oyununa Resmen Kavuşuyor

Yeni BioShock oyunu doğrulandı. 2K Games’in yeni stüdyosu Cloud Chamber tarafından geliştirilecek yapımdan ilk detaylar belli oldu.

BioShock
- Reklam -
- Reklam -

Hani bazı oyunlar vardır, dışarıdan baktığımızda türe bir yenilik getirmiyor gibi görünürler. Bilindik oynanışları farklı bir atmosferde pişirip bize servis ettiklerini sanırız. Fakat kendisine bir şans verip oyuna girmemizle gerçeğin bundan bir hayli farklı olduğunu anlamamız fazla vaktimizi almaz. Oyuncuya bu hisleri yaşatabilen yapımların sayısı bir hayli azdır. 2K Games’in 2007 yılında çıkarttığı BioShock, yarattığı distopya/ütopya karşımı dünyası, ona yerleştirdiği derin karakterleri, felsefi temeli, kasvetli yapısı, heyecanlı oynanışı ve merak uyandıran hikâyesi ile bu tarz oyunlara güzel bir örnektir.

Basit bir FPS oyunundan fazlasını sunar BioShock. Oyuncunun tüm duyularına dokunan, kimi yerde vicdanına, kimi yerde ruhuna kimi yerde zihnine oynayan bir yapımdır.

Yarattığı dünyanın oyunculardan olumlu yanıt almasıyla ileriye dönük potansiyelini fark eden 2K Games, 2010 yılında BioShock 2 ve 2013 yılında BioShock Infinity ile oyuncuları kendine hayran bırakmaya devam etti.

- Reklam -

Seri benim gözümde ünlü yazar Ayn Rand’ın ülkemizde Atlas Silkindi olarak çevrilen kült eseri Atlas Shrugged ile çok sayıda benzerlik taşır. İki eserin de idealist bir gelecek umuduyla giriştiği yolculuk bana her zaman ilham verici gelmiştir.

Ütopya/distopya arasında dolaşan bu iki eserin hayranlık uyandırıcı kurgusu aslında temel bir soru sorudan doğmuştur: Gelecek kimlerin ellerinde yükseliyor?

Yeni Oyun Stüdyomuz: Cloud Chamber

2K Games’in yeni bir BioShock oyunu üzerine çalıştığının söylentileri ortalıkta bir süredir dolanıyordu. Resmi Twitter hesabından yaptığı duyuru ile oyunun yapım aşamasında olduğunu doğrulayan 2K Games, bu duyurunun yanında bir önemli haberi daha bizlerle paylaştı.

cloud chamber

Cloud Chamber isimli yeni bir oyun geliştirme stüdyosu açtıklarını belirten 2K Games, stüdyonun başına XCOM ve Civilization serilerinden tanıdığımız Kelley Gilmore’un getirildiğini açıkladı. İşte yeni BioShock oyunumuz bu stüdyonun ellerinden çıkacak. Gözler ister istemez daha önceki oyunların yaratıcı yönetmeni Ken Levine’i arıyor. Kendisinin yeni BioShock oyununda bir görevi olacak mı şu aşamada bilmiyorum. IGN’in haberine göre Levine yeni projede yer almayacak ve stüdyo yola onsuz devam edecek.

Oyun Dünyasının Sınırları Zorlanacak

“Cloud Chamber’ı kurmamızdaki amaç henüz keşfedilmemiş dünyaları ve onların içerisindeki hikâyeleri, oyun dünyasının sınırlarını zorlayarak yaratmaktır,” diyerek yeni stüdyonun vizyonunu ortaya koyan Gilmore, son derece deneyimli, daha önceki BioShock projelerinde farklı görevler almış bir ekiple, 2K’in bu önemli fikri mülkünün üzerine çalışmakta olduklarının müjdesini vermiş.

- Reklam -

bioshock yeni oyun geliyor

Şu aşamada oyunun BioShock evreninin neresinde yer alacağına dair bir bilgi verilmedi. İlk iki oyunda bizi okyanusun dibinde inşa edilmiş ütopik bir şehir olan Rapture’a konuk etmiş olan BioShock, sonraki oyunda gökyüzünde uçan estetik harikası Columbia’da unutulmaz bir macera yaşatmıştı.

Ken Levine’in projede yer almıyor oluşu bir soru işareti olsa da, serinin henüz fikir aşamasında olduğu günlerden beri içinde olan bazı çalışanların yeni oyunda görev alacak oluşu umutlarımızı taze tutmamızı sağlıyor.

Yeni BioShock oyunu için henüz bir tahmini çıkış tarihi söylemek için erken. Gelişmeleri takip edip birlikte göreceğiz.

Yeni oyununun yapım aşamasında olması hakkında siz ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşmanızı bekliyoruz.


* BioShock: Rapture Şehri – Modern Bir Atlantis

* BioShock, Sinemaya Uyarlanan Oyunlar Arasına Katılabilir

Kaynaklar: Engadget, Forbes, Techradar

Ufuk Yasin Yurtbil

Hikaye anlatıcısı, okur-yazar-inceler, sinemasever, birincilik ödüllü amatör bir öykü yazarı, hayatı dolu dolu yaşamaya hevesli, öğrenmeye aç bir ruh. Meslekten inşaat mühendisi, doğuştan hayalperest, bir tutam bilimkurgu/fantastik kurmaca.

2 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for mit mit dedi ki:

    Bioshock serisini sevsem de bu habere sevinsem mi, üzülsem mi bilemedim. İlk oyunlarla hiç alakası olmayan bir ekip tarafından geliştirilecek olması üzücü.

  2. Avatar for Gurlino Gurlino dedi ki:

    Cloud Chamber “Vallahi billahi eski ekip bizimle,” diyor ama ne kadar güvenilir bir açıklama bu bilemiyoruz elbette. Fakat eski oyunların kalitesi yakalanırsa, aman sabahlar olmasın, oynarım ben.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

The Witcher

The Witcher Dizisinden Karakter Tanıtım Videoları Geldi

The Matrix 4

The Matrix 4 Kadrosuna Mindhunter’ın Yıldız İsmi Katıldı