in

Blizzard, Fiyat Politikası Nedeniyle Türkiye’deki Oyunculardan Tepki Çekiyor

Blizzard, Türkiye’deki oyunculardan tepki çekiyor. Oyunseverler, şirketten Türk lirası desteği ve bölgesel fiyatlandırma bekliyorlar.

Blizzard Türkiye Fiyatlandırması
- Reklam -
- Reklam -

Diablo, Starcraft, World of Warcraft ve Overwatch gibi oyunların yapımcı firması Blizzard, Türkiye’deki fiyat politikası nedeniyle tepki topluyor. Blizzard Türkiye topluluğu, şirketten Türk lirası desteği ve bölgesel bir fiyatlandırma bekliyor.

Dünya genelindeki oyuncuların kalpleri kasım ayında bizlerle buluşacak yeni nesil konsolların ve çıkacak yeni oyunların heyecanıyla atarken, Türkiye’deki oyuncular endişeyle bir sorunun yanıtını bulmaya çalışıyorlar. “Biz bu döviz kurlarıyla yeni nesil konsolları nasıl alacağız?

Türk lirasının değer kaybı tüm sektörleri etkilediği gibi, devlet tarafından özel tüketim grubuna dahil edilen bilgisayar oyunları ve konsollar da bu durumdan nasibini almış durumda. Bu gelişmeler neticesinde Türkiye’de oyuncu olmak, masraflı bir hobi haline geldi. Neredeyse tamamı yurt dışından döviz ile ülkemize gelen bilgisayar parçaları, oyunlar, konsollar ve internet tabanlı servislerin bu döviz kuru yükselişini ücretlerine yansıttıklarına şahit oluyoruz. Fakat bununla birlikte, bazı firmalarında alım gücü düşen Türkiye’deki oyuncularına can simidi uzatıp, fiyat politikalarını güncellediklerini ve oyunculara biraz da olsa nefes aldırdıkları dikkatlerden kaçmıyor.

- Reklam -

Hatırlayacağınız gibi, Valve (Steam), Microsoft (Game Pass), Spotify ve Netflix, Riot Games (League of Legends) gibi bu konuda hassas davranan firmaların arasına yakın zamanda Amazon da katılmış ve Amazon Prime servisinin fiyatlarını makul seviyelere çekmişti.

blizzard oyun fiyatları

Fakat dünyaca ünlü bir firma var ki, bu noktada Türkiye’deki oyuncuların taleplerine henüz yanıt vermedi ve fiyatlarını düzenlemedi. O firma da Diablo, Starcraft, Warcraft ve Overwatch gibi oyunlarla tanıdığımız Blizzard’dan başkası değil. Oyuncuların çeşitli ortamlarda seslerini duyurma çabalarını şu ana kadar yanıtsız bırakan Blizzard’a bu sefer seslerini duyurmak isteyen oyuncular, #BlizzFixThePrice etiketini kullanarak firmanın fiyatlarını yerelleştirmesini talep ediyorlar. Oyuncular, aksi durumda oyunları oynamaya devam edemeyeceklerini de belirtiyorlar.

Blizzard Yapımlarına Oyunculardan Dikkat Çeken Tepki

Oyuncuların bu konuda Blizzard’dan neden bir yardım beklediklerini şu bilgiler ışığında daha iyi anlayabiliriz:

Blizzard’ın 16 yaşına giren devasa rol yapma oyunu World of Warcraft’ı oynayabilmek için aylık bir ücret ödemeniz gerekiyor. Aylık ücreti 13 avro olan World of Warcraft’ı oynamayı sürdürmenin bedeli; avro kurunu 9.3 aldığımızda 120 Türk lirasını aşan bir miktara karşılık geliyor. Bu ücretin, güncel alım gücü verileri ışığında, bir oyunun aylık ödemesi için oldukça dikkat çekici olduğunu söylemek yanlış olmayacaktır.

- Reklam -

Blizzard world of warcraft oyun

Blizzard’ın Hearthstone, Overwatch, Heroes of Storm gibi oyunlarındaki kozmetik ve kart/kutu açma mekaniklerine dair avro üzerinden talep ettiği ücretler de azımsanmayacak seviyede.

Umut ediyoruz ki Blizzard ve diğer tüm firmaların oyuncuların bu serzenişlerini duyar ve gerekli düzenlemeleri yapar.

https://twitter.com/BlizzardTurk/status/1314994590341099522

Sizin bu konudaki görüşleriniz nedir? Oyun sektöründeki fiyatlandırmalara dair düşüncelerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.


* Spotify, RTÜK’ten Son İkazı Aldı: Erişim Engeli Gelebilir

Ufuk Yasin Yurtbil

Hikaye anlatıcısı, okur-yazar-inceler, sinemasever, birincilik ödüllü amatör bir öykü yazarı, hayatı dolu dolu yaşamaya hevesli, öğrenmeye aç bir ruh. Meslekten inşaat mühendisi, doğuştan hayalperest, bir tutam bilimkurgu/fantastik kurmaca.

3 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Kenan Kenan dedi ki:

    Rusya’da olan sistem neden bizde yok anlamış değilim. Modern Warfare’yi 120₺ gibi bir fiyata Rusya’da satabiliyorsa pek ala bizde de satabilir.

    Dh’de bir kişi Blizzard’ın Türkçeye hakim bir çalışan aradıklarını söylemişti. Umarım bu söylediği doğrudur da Blizzard bir an önce bu fiyatlara bir çeki düzen verir.

  2. Avatar for Hexen Hexen dedi ki:

    2004 ten beri sürekli söylüyoruz oyuncu sayısı düşük olduğunu iddia eden Blizzard benim görüşüm doğrultusunda bölgesel fiyatlandırma yapmayacaktır .Kendileri kaybederler ki blizzard şuan %29 oyuncu kitlesini kaybettiğini kendisi yayınladı biz de singleplayer oyunlarını crackli oynuyoruz korsana karşıyım fakat crash bandicoot 4 ü 40 euro dan yani 400TL ye satıyorlar vijdansızlar bizde vijdansızca crackleriz bu kadar basit .

  3. Avatar for kivoethe kivoethe dedi ki:

    Zaten deli gibi oyuncu kaybederken, yerel fiyatlandırma Türkiye oyuncularının sayısını ikiye katlayabilir bence. Blizzad kendi içinde birçok ayrılık yaşadı, eski Blizz değil biliyoruz ama yine de Wow’un yeni haline bir şans vermek güzel olurdu.

    Onun dışında Starcraft ve Diablo cephesinden potansiyel oyunlar da bu kur ile çok can yakar. Diablo 4 kaç TL’ye gelecek tahmin bile edemiyorum. Satışları çok ama çok kötü etkileyecek belli. Halbuki Türkiye’de Diablo çok popüler bir seri, iyi bir pazarı yavaş yavaş kaybediyorlar.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

netflix high score inceleme

High Score İncelemesi: Bir Jeton Daha Alır mıydınız?

Doctor Who Oyunları

Doctor Who Oyunları David Tennant ve Jodie Whittaker Katkıları ile Geliyor