in

Christopher Nolan’ın Batman Üçlemesi Neredeyse Oyun Olacakmış!

Bizi Christopher Nolan’ın Batman üçlemesinden uyarlanacak yeni bir video oyun serisiyle buluşturacak olan proje ne yazık ki yarım kalmış.

batman christopher nolan oyun
- Reklam -
- Reklam -

Batman sinemada olduğu kadar video oyun dünyasında da görmeye alışık olduğumuz bir kahraman. Arkham üçlemesinden tutun da Lego haliyle bile karşımıza çıkmıştı kendisi. Tabii iptal edilen oyun projelerine de bir o kadar alışığız. Bu projelerden biri de beyaz perdede Christopher Nolan’ın imzasıyla izlediğimiz Batman serisinin video oyun uyarlaması. Üstelik proje, Monolith Productions tarafından geliştirilecekmiş.

2004’te Warner Bros. tarafından satın alınan şirketi F.E.AR. serisinin ilk iki oyunu, Middle-Earth: Shadow of Mordor ve devamı olan Shadow of War oyunlarıyla tanıyoruz. Söz konusu oyunlar dünya çapında ses getirmişti.

Did You Know Gaming’in haberine göre, Batman serisinde şirket projeyi geliştirmek için on sekiz ay çalışmış. Oyun, doğrudan Kara Şövalye filmlerine bağlanacak şekilde kurgulanmış ve açık dünyaya sahip olacakmış. Aynı zamanda karakterler, filmde izlediğimiz oyuncular tarafından seslendirilecekmiş.

- Reklam -

batman oyun 2

Christopher Nolan’dan Batman Oyununa Veto

Üzücü haber şu ki bu proje için Nolan’dan asla izin alınamamış. Bazıları Nolan’ın, Kara Şövalye Yükseliyor’la oldukça meşgul olduğu için oyun şirketine yanıt veremediğini söylerken bazı iddialarsa 2005’teki Batman Begins oyunun başarısızlığı, yönetmenin filmlerin video oyun uyarlamalarından soğuduğu yönünde. Proje iptal olunca da şirket, Batman oyunu için hazırladığı bazı şeyleri Middle-Earth: Shadow of Mordor’da kullanmış.

Haberin başında da belirttiğimiz üzere, Batman’in gerçekten birçok video oyunu var. Ancak Nolan filmlerinin oyun uyarlamasını görmek ilginç olabilirdi. Video oyun meraklıları bilir, bir zamanlar filmlerin oyun uyarlamaları en az filmi kadar iyi olur, hatta bazen filmin de önüne geçerdi. Ne yazık ki artık filmlerin oyunlarını pek göremiyoruz.

- Reklam -

Sizce bu dönemde çıkan Batman filmlerinin oyunu, diğer oyunlar kadar başarılı olabilir miydi? Ve gerçekten de söylendiği gibi Christopher Nolan yoğunluk nedeniyle mi oyun şirketine yanıt veremedi? Bir şekilde bunu kendisine hatırlatan olmadı mı?

Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizlerle paylaşabilirsiniz.


* Hans Zimmer, “Dune” Filmi İçin Christopher Nolan’ı Reddetmiş!

* Christopher Nolan’ın Sinemaya Bakışını Değiştiren 30 Film

* Bir Motivasyon Kaynağı Olarak “Batman Begins”

* Christopher Nolan Sinemasına Dair

Kaynak: Screen Rant

Peren Ercan

1995 Çanakkale doğumlu, hayali olan yazarlığın peşinden koşan bir üniversite mezunuyum. Üniversitede beş yılımı geçirdiğim Japonca Öğretmenliği bölümünün bana kattığı kültürel farkındalıkla beraber yeni diller öğrenmeye olan açlığım devam ediyor. Bazıları ödüllü olmak üzere kısa öykü ve roman çalışmalarım var. Büyülü gerçekçiliğin cazibesine yazdıkça kapıldım. O kadar kapıldım ki gerçek hayatta da büyüyü aramaya başladım.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Masal

İstanbul’da Masal Festivali Zamanı

conan kimdir dosya

Yıllarca Yanlış Anlaşılmış Bir Kahraman: Conan Kimdir, Kim ‘Değildir’?