in

Counter-Strike 2 Duyuruldu: İşte Tüm Detaylar

Counter-Strike 2 resmi olarak duyuruldu. Valve, efsane markasının yeni dönemi için perdeyi aralamaya hazırlanıyor.

Counter-Strike 2 Hakkında Detaylar
- Reklam -
- Reklam -

Counter-Strike 2 oyunu resmi olarak duyuruldu. CS:GO’ya ücretsiz bir yükseltme paketi şeklinde gelecek güncelleme, yaz aylarında yürürlüğe girecek.

Valve, Counter-Strike markası için büyük bir adım atmaya hazırlanıyor. 2000 yılında Valve’ın ünlü oyunu Half-Life’ın içerisinde bir mod olarak yayınlanan Counter-Strike zaman içerisinde türünün öncü yapımlarından birine dönüştü.

Son olarak 2012 yılında çıkan Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) ile oyun dünyasına damga vuran yapım, uzun süredir Valorant ve Rainbow Six: Siege gibi oyunların arkasında kaldığı konusunda eleştiriliyordu.

- Reklam -

Counter-Strike 2 Hakkında Bilgi

Bu ayın başlarında NVIDIA’nın sürücü dosyalarında “csgos2.exe” ve “cs2.exe” isimlerinin geçtiğinin sızdırılmasıyla ilk haberleri alınan Counter-Strike 2, Valve tarafından resmi olarak duyuruldu.

Counter-Strike 2 Hakkında Tüm Merak Edilenler

Valve, yayınladığı bir dizi video ile yeni güncellemenin önümüzdeki yaz aylarında çıkacağını duyururken oyuna gelecek yeniliklerden de bahsetti.

Counter-Strike 2 Harita

Source 2 motoruyla hazırlanan oyun, harita iyileştirmelerine ev sahipliği yapacak. İkonik haritaların mirasını koruyacaklarının altını çizen Valve, haritaları çağa uygun şekilde gerçekçi ışıklandırmalar ve yansımalarla donatacak.

Yenilenen Haritalar

YouTube video

Sis Bombaları

Yayınlanan bir diğer video ise oyunun temel elementlerinden olan sis bombalarının etkilerini ele alıyor. Valve, kullanılan yeni oyun motoru sayesinde Counter-Strike 2 oyunundaki sis bombalarının daha dinamik hâle geldiğini; patlayan sis bombalarının mekâna göre şekillenebildiğini ve silah atışlarına tepki verdiğini gözler önüne seriyor.

- Reklam -
YouTube video

Gecikmeler Ortadan Kalkacak

Üçüncü video ise oyuncuların sıklıkla dert yandığı tick rate meselesine odaklanacak. Alt frekans mimarisi güncellenen oyunda, silah atışının yapıldığı ya da el bombalarının atıldığı anlar kesin olarak bilinebilecek. Bu sayede hareketlere ve atışlara verilecek tepki daha net olacak.

YouTube video

Gelen diğer bilgiler arasında oyuncuların tüm CS:GO envanterini CS2 oyununa aktarabileceği ve bu materyallerin Source 2 motoru sayesinde çok daha kaliteli şekilde görülebileceği yer alıyor.

Counter-Strike 2 Karakterler

Arayüzden oynanışa kadar tüm görsel efektleri yenilenen oyunda, oyuncular arasında “ses kasma” olarak bilinen mekanik de çok daha gerçekçi bir şekilde işlenebilecek. Oyuncular ayrıca kullandıkları karakterin belden aşağılarını da görüntüleyebilecek.

Counter-Strike 2 Ne Zaman Çıkacak?

Oyun şu an bazı CS:GO oyuncularının da dahil edileceği bir kapalı test sürecinden geçiyor. Çıkış tarihi için 2023 yılının yaz ayları işaret edilirken resmi yayın günü hakkında herhangi bir açıklama bulunmuyor.

Counter-Strike 2 yükseltmesi hakkında sizin düşünceleriniz neler? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, oyun dünyasından son haberler için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: CS

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Aaahh Belinda Fragmani Netflix

Atıf Yılmaz’ın Ünlü Filmi “Aaahh Belinda”nın Netflix Uyarlaması için Fragman Yayınlandı

ABD Kaçırılan Tarihi Eserler

Yıllar Önce ABD’ye Kaçırılan Tarihi Eserler Türkiye’ye Geri Getiriliyor