in

Cyberpunk 2077 Ertelemesi Sonrası CD Projekt Red’in Hisse Değerleri Düştü

Cyberpunk 2077 defalarca ertelenince CD Projekt Red, hisse değerlerinde yüzde 25’lik bir kayıp yaşadı. Şirket, son iki ayda finansal açıdan kan kaybediyor.

Cyberpunk 2077 Erteleme CD Projekt Red
- Reklam -
- Reklam -

Polonya’nın en büyük oyun firması olan CD Projekt Red finansal taraftan kan kaybediyor. Firma ağustos ayında yaşadığı zirvenin ardından iki aydır değer kaybına uğradı. Bunda kuşkusuz Cyberpunk 2077 oyununun ardı ardına ertelenmesinin de bir hayli etkisi var.

CD Projekt Red geçen ağustos ayında her şeyin iyi gittiği bir firmaydı: Cyberpunk 2077 Eylül 2020’de yayınlanacaktı, Netflix dizisiyle iyice popülerleşen Witcher serisine ait bir mobil oyun duyurulmuştu. Firma Cyberpunk 2077 çıkar çıkmaz çalışmalarına başlayacak, hikâyesi hazır yeni bir açık dünya RPG oyununun da varlığını onaylamıştı. Bu oyunun 2015’te çıkan Witcher 3’ün devamı olması olasılığı da hayranları heyecanlandırıyordu.

Bu güzel haberler firmanın piyasalarda da tırmanmasını sağladı. Polonya pazarında firma 42 milyar Zloti’ye ulaşmıştı. Yani 10.7 milyar dolar. En büyük oyun firmalarından olan Electronic Arts’ın neredeyse üçte birine eşit olduğu için Avrupa merkezli nispeten küçük bir firmaya göre devasa rakamlar söz konusuydu. Sonra çatlaklar çıkmaya başladı.

- Reklam -

Önce eylülde CD Projekt Red çalışanlarının izinlerinin iptal edildiği haberi geldi. Firma, Cybeprunk 2077 oyununu son düzlükte cilaladıklarını, endişelenecek bir şey olmadığını duyurdu. Sonra oyun ikinci kez ertelendi. İlk ertelemesini 16 Nisan’dan 17 Eylül’e yapan oyun, bekleyenleri tam kavuşacağız derken bir kez daha hayal kırıklığına uğratmıştı. Yeni tarih 19 Kasım’ı gösteriyordu. Geçen hafta yapılan duyuruyla bu planlar da yattı ve şu anlık Cyberpunk 2077’ı göreceğimiz tarih 10 Aralık 2020. Mobil Witcher oyunundan da hiç ses gelmeyince, CD Projekt Red’in piyasa değeri ciddi oranda zarar gördü.

Cyberpunk 2077 Erteleme CD Projekt Red

Koronavirüs salgınının en güçlü olduğu dönemlerden sonra sürekli tırmanan CD Projekt Red hisseleri, %25 düşüş yaşadı. Şu an 8.3 milyar dolardan işlem görüyor ve düşmeye de devam ediyor.

Cyberpunk 2077, Dokuz Konsolda Birden Eş Zamanlı Çıkacak

2013’te duyurulan Cyberpunk 2077’nin ilk çıkış tarihinden bu yana toplam 7 ay ertelenmesi ve oyuncuların oyunu 10 Aralık’ta oynamayı da düşük bir ihtimal olarak görmesi firmanın piyasadaki düşüşünü hızlandırıyor.

- Reklam -

CD Projekt Red ise ertelemeleri yeni nesil konsollara bağladı. Cyberpunk 2077’ı bilgisayar dahil toplam 9 konsolda çıkartacak olan şirket, yeni nesil konsolların üstün performansını kullanırken eski nesillerde de optimizasyonu dengede tutmaya çalışarak her şeyi bir arada yürütüyor. Muhtemel yeni bir ertelemenin şirketi finansal açıdan iyice zora sokacağını söylemek bile gereksiz. Cyberpunk 2077’ı ne zaman oynayacağımızı ise hep birlikte öğreneceğiz.

Cyberpunk 2077 Erteleme CD Projekt Red

Sizce Cyberpunk 2077 bu yıl sona ermeden çıkar mı? CD Projekt Red’in gelecekteki projeleri için umutlu musunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bekliyoruz.


* Yönetmenlerin Favori Korku Filmleri

Kaynak: Game Industry

Mehmet Çakıcı

1999'da Balıkesir'de doğdu. Küçük yaştan beri fantastik edebiyata ilgi duydu, büyüdükçe diğer edebiyatlara da yaklaştı. Şu sıralar İstanbul Üniversitesi'nde bu ilginin üstüne iyice düşüyor. Uzun bir süre araknofobinin nasıl yazıldığını öğrenemedi.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Samuel Beckett Godot'yu Beklerken

Godot’yu Beklemezken: Samuel Beckett’in Vasiyetindeki “Kadın” Yasağı Deliniyor

Yabani Dergi Bilimkurgu Özel Sayısı

Yabani Dergi Bilimkurgu Özel Sayısı Yayında