in

Merakla Beklenen Death Stranding Oyunundan 3 Yeni Tanıtım Filmi

Kojima Production’ın uzun zamandır merakla beklenen oyunu Death Stranding, Gamescom’da yayınlanan etkileyici videolarla tanıtıldı.

Death Stranding
- Reklam -
- Reklam -

Hideo Kojima’nın 2015’te Konami’den ayrılmasıyla birlikte, oyun dünyasında ismini eskisi kadar sıkça duyamaz olduk. Hatta oyunlarına hayran olan kesim onun sektörü bırakmasından çok korkuyordu. Metal Gear gibi muhteşem bir seriye imza atmış olan oyun yapımcısı, geçtiğimiz senelerde bağımsız olarak bir PS4 oyunu geliştireceğini söylemişti. Oyuncular ufak çaplı bir bağımsız oyun beklerlerken Kojima Production adı altında geliştirilmeye başlanan dev bütçeli Death Stranding, E3 2016’da tanıtılmıştı. Birkaç kez iptal edilme ihtimaliyle karşı karşıya kalan oyun, her şeyin altından kalkarak yayın takvimimizdeki yerini aldı. Geçtiğimiz gün Gamescom’da yayınlanan fragmanlar aracılığıyla, oyun bizim için biraz daha şekillenmiş oldu.

Zaten Kojima geçmişte yapmış olduğu oyunlarla, hikâye odaklı serilere olan yatkınlığını oyunculara göstermişti. Ancak Death Stranding’le beraber çok daha karmaşık, felsefi ögelerle iç içe ve derin bir hikâyeye göz atacağımız apaçık. Şu ana kadar yayınlanan fragmanlar oyuncuları hikâye açısından tam olarak neyle karşılaşacakları hakkında net bir şekilde bilgilendirmemişti. Üç yeni fragman sayesinde hikâye üzerindeki sis perdesi de birazcık aralanmış oldu. Oyun bombalar, savaşlar yüzünden yok olmaya yüz tutmuş olan yakın gelecekteki dünyayı anlatıyor. Walking Dead dizisinden tanınan Norman Reedus’un oyunda başrol olarak canlandırdığı Sam Bridges karakteriyse, insanlığın soyunun tükenmemesi için son umut olan kişi. Görevi ise paramparça olmuş ve birbirinden kopmuş şehirler arasında bağlantı kurmak.

Death Stranding Gamescom

- Reklam -

Death Stranding Oyuncuları Haritada Yürümeye Teşvik Edecek

Oyun daha çok grafikleriyle ön plana çıkıyor. Oyuncuları sık sık yürümeye teşvik edecek olan, sakin bir oynanışa sahip gibi görünüyor Death Stranding; oyunun en sevilen tarafı ise hikâye süresince göreceğimiz karakterlerin hemen hemen hepsi gerçek hayatta da var olan oyuncular. Norman Reedus, Mads Mikkelsen, Margaret Qualley, Lea Seydoux gibi büyük isimlerle işbirliğine giden yapımcı bu açıdan da oyuncuların gönlünü kazanmış durumda.

8 Kasım 2019’da oyuncularla buluşacak olan Death Stranding şu anda sadece PS4’e özel gözüküyor. Ancak geçtiğimiz günlerde bu tek platforma özel kilidi kaldırıldığı için PC oyuncuları da şimdilik oyunu oynamak adına hayli umutlular. Şu anlık sadece Playstation Store’dan dijital olarak oyunun ön siparişini verebilirsiniz.

- Reklam -

Death Stranding Fragmanları

YouTube video

YouTube video

https://youtu.be/kk2w7MlmEdI

Sizce Kojima, Death Stranding’le başarılı bir geri dönüş yapabilecek mi?

Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’dan bizlerle paylaşabilirsiniz.


*Mount & Blade II: Bannerlord Oyunu İçin Erken Erişim Tarihi Açıklandı

*Oxenfree: Bir Grup Genç, Doğaüstü Olaylar ve Terk Edilmiş Bir Ada

Furkan Emir Aktaş

1999 Ankara doğumluyum. Çizgi romanlar, fantastik romanlar, bilgisayar oyunları özellikle ilgili olduğum alanlar. Hacettepe Üniversitesi'nin Amerikan Kültürü ve Edebiyatı bölümünde okumaktayım. 2013'ten beri serbest olarak bazı çizgi romanların ve çeşitli akademik makalelerin çevirilerini yapmaya devam ediyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for OgulcanKara OgulcanKara dedi ki:

    Bu oyunu heyecanla bekliyorum, fragmanlar heyecanımı daha da arttırıyor. Umarım güzel bir şey olur.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

spider man disney marvel

Spider-Man, Marvel Sinematik Evreni’nden Ayrılıyor!

Fast Color

Amazon, Bilimkurgu Filmi “Fast Color”ın Dizi Uyarlaması İçin Kolları Sıvadı