in ,

Diablo 4 Keşfedilecek 150’den Fazla Zindana Sahip Olacak: Blizzard Oyunundan Yeni Video Yayınlandı

Diablo 4 çalışmaları sürüyor. Oyundan yeni bir video yayınlanırken Blizzard ünlü oyun serisinin devam bölümünde 150’den fazla mağara ve zindan olacağını açıkladı.

diablo 4
- Reklam -
- Reklam -

Diablo 4 çalışmaları devam ediyor. Blizzard Entertainment ünlü oyun serisinin devam macerasında 150’den fazla mağara ve zindan olacağını açıklarken eski karanlık havanın geri döneceği de öne sürüyor.

Blizzard, Diablo 4 ile birlikte eski köklerine geri dönmeyi hedefliyor. Oyun tasarımı ve oynanış noktasında “karanlığa dönüş” temasını kullanan şirket serinin yeni oyunu için 150’den fazla zindan tasarladığını söylüyor.

Merakla beklenen aksiyon ve rol yapma oyunu Diablo 4 için yeni bir güncelleme duyuruldu. 2022 yılının ilk çeyreğinde oyunun yapımcıları üzerinde çalıştıkları projeye dair bazı detayları paylaştı. Blizzard’ın zindanlar için kullandığı ışık efektleri ve çevre ile interaktif ilişki yeni paylaşımda öne çıkanlar arasında. Oyunun yapımcı ekibinde yer alan Chris Ryder güncelleme notunda oyuncularla şunları paylaştı:

- Reklam -

“Diablo 4 için önceki oyunlardan daha karanlık ve doğal bir atmosfer yaratmaya çalışıyoruz. Temel amacımız inandırıcılık, gerçeklik değil. Hava ve ışıklandırmanın öne çıkan etkisi ile oyununda gördüğünüz bazı yerler neredeyse dokunabileceğiniz kadar somut.”

diablo 4 yeni

Bununla birlikte Ryder, oyununun dual görsel tasarımı için “eski üstatların” tekniğini kullandıklarını ve böylece “karanlığa döndüklerini” ifade ediyor.

“Eski üstatların kullandığı teknikler sanat tasarımımızda bir sütun oldu. Rembrandt gibi klasik ressamların yaptığı gibi detayı kontrolleri, renk skalasının dengeli olması ve renk paletini uygun bir şekilde kullandık. Böylece ‘karanlığa dönüş’ temasını Orta Çağ’dan kalma gotik Sanctuary içindeki her ışığa ve detaya daha iyi bir şekilde yedirebildik.”

Mağara ve Zindanlar Diablo 4 İçin Önemli Bir Yer Tutacak

Diablo 4 oyunu için açık dünya oldukça canlı, yaşayan ve değişen bir yer olmasına rağmen yaratıcı ekip mağara keşifleri için de oldukça fazla bir mesai harcamış durumda. Ryder, 150’den fazla mağaranın farklı setler ile tasarlanmış olması ve her birinin kendi içinde özel olması için uğraştıklarını söylüyor. Oyunun sanat yönetmeni Brian Fletcher ise zindanlara daha detaylı bir bakış sunuyor:

- Reklam -

“Yüksek kalitede çok fazla içerik çıkarabilmek açısından 150’den fazla mağarada kullanılmak üzere setlerimizi akıllıca düzenledik. Böylece her bir zindan size yeni bir deneyim sunacak.”

Diablo 4 ünlü oyun şirketi Blizzard için oldukça önemli bir noktayı da işaret ediyor. Şirketin geçen aylarda yaşanan cinsel istismar ve ayrımcılık suçlarından dolayı devam etmekte olan hukuki süreçleri bulunuyor. Bununla birlikte Microsoft tarafından 69 milyar dolarlık rekor fiyattan satın alınmış ve platformunu değiştirmişti. Dolayısıyla gelecek oyunun şirketin geleceği noktasında belirleyici bir faktör olabileceği düşünülüyor.

Diablo 4 için henüz bir çıkış tarihi verilmedi.

YouTube video

Siz Blizzard’ın yeni oyunu hakkında ne düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Game Spot

Oğuzhan Açıkalın

Gedikli bir çizgi roman geek’i olmasam da beyaz sayfalara doluşmuş renkli resimleri her zaman ilgiyle takip ettim. Çünkü resimlerin ve kelimelerin bizi olduğumuzdan daha iyi bir yere taşıyacağına inanıyorum. Kısa kısa hikâyeler yazıyorum, edebiyatın her türlüsüne ilgi duysam da bilimkurgu konusunda kendimi geliştirmeye çalışıyorum.

6 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Zeynep_Ecem_Bicer Zeynep_Ecem_Bicer dedi ki:

    Uzun süredir diablo 4`ten pek bir haber yoktu. Ne zaman çıkacak acaba merakla bekliyorum

  2. Avatar for erce erce dedi ki:

    Umarım görseller doğrudur ya. Nihayet adam gibi bir seri çıkacak sonunda.
    Şu eski kült oyunları böyle allayıp pullayıp saçma sapan görsel efeklerle sunmalarından gına geldi artık.
    Diablo 1 ve 2 den sonra 3 hiç sarmamıştı.
    Lütfen karanlığa dönsünler ve umarım oynanış biraz da zor olur. Zira Diablo 1 den beri iş iyice bebek maması kıvamı almıştı.

  3. Avatar for Ronin47 Ronin47 dedi ki:

    Microsoft, Blizzard’ı satın almak için ödediği paranın kaçta kaçını çıkarabilecek bakalım buradan. Bence en önemli soru ise şu, Xbox Pass’e dahil olacak mı ?

    Diablo 4, Activision/Blizzard satın alımının karlılığını belirleyen en önemli faktörlerden biri olacak gibi duruyor şu an. Bu stresi umarım iyi yönetebilirler. 68 milyarlık bi stresten bahsediyoruz sonuçta :sweat_smile:

  4. Avatar for kivoethe kivoethe dedi ki:

    Benim beklentim çok yüksek değil maalesef. Malum satın alımdan çok önce oyunun oldukça büyük bir kısmı tamamlandı. Microsoft’un pek elini sürebildiğini zannetmiyorum.

  5. Avatar for Buyifix Buyifix dedi ki:

    Blizzard oyunları artık iyice miladini doldurmuştu ve oyunlarının çoğunun da populeritesi bitme noktasına gelmişti. Bkz. Overwatch, diablo, warcraft. Bir tek Hearthstone var adam akıllı onunda son durumundan hiç haberim yok. O yüzden bu modası geçen oyunların hiçbirisinin yenilerinden bir beklentim yok. Çoğu oyuncuda bu şekilde. O yüzden 68m dolar büyük bir stres olacak dediğiniz gibi.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

1 cevap daha var.

Bruce Willis Oyunculuk Kariyerini Sonlandırdı

Bruce Willis, Beynini Etkileyen Hastalığı Nedeniyle Oyunculuk Kariyerini Noktaladı

Suzume no Tojimari - makoto shinkai

Kimi no Na wa’nın Yönetmeni Makoto Shinkai’den Yeni Anime Filmi: “Suzume no Tojimari”