in

Diablo Efsanesi İnternet Tarayıcılarınıza Geldi!

Diablo severler için güzel bir haber geldi. 1996 çıkışlı bu efsane oyunu artık tarayıcılarınızdan oynayabileceksiniz.

diablo
- Reklam -
- Reklam -

Oyun severler Diablo 4 için gün sayadursun, efsanenin ilk adımından güzel bir haber geldi. Yeni oyunu beklerken becerilerinizi tazelemek eskisinden çok daha kolay! Artık orijinal Diablo’yu tarayıcınızda oynayabileceksiniz.

İlk kez 1996 yılında çıkan ve çok sevilen Diablo, yayınlanışının 23. yılında web tarayıcılarına geldi.

Rivsoft, tarayıcı için hazırlanan bu özel sürümüm iki ekip tarafından geliştirilmiş ve “yeniden yapılandırılmış” kaynak kodu kullanılarak oluşturulduğunu söylüyor. Dosyaların bulunduğu GitHub açıklamasına göre de ekip her şeyi orijinalinde nasıl tasarlanmışa öyle bırakmış. Üstelik buna orijinal oyundaki hatalar ve kötü yazılmış kodlar da dahil.

- Reklam -

diablo 1

PC Gamer’ın belirttiğine göre oyunun tamamı tarayıcı üzerinden oynanabilecek ama eğer orijinal oyuna sahip değilseniz kısıtlı olarak oynayabileceksiniz. Eğer oyun halihazırda zaten sizde varsa “DIABDAT.MPQ” isimli dosyası doğrudan tarayıcınıza sürükleyip internete özel geliştirilmiş tüm özellikleri aktif hale getirebilirsiniz. Oyuna ait bir kopyanız yoksa da, bir GOG platformu aracılığıyla satın alabilirsiniz.

Oyunu oynamak için yapmanız gereken tek şey buraya tıklamak. Tıkladığınız zaman karşınıza çıkan uyarı ekranından “Play Sharware” diyerek indirme süreci sonrası oyunu oynamaya başlayabilirsiniz.

- Reklam -

Ayrıca bir kopyanız yoksa ve tamamını deneyimlemek isterseniz de GOG linki burada. Oyunun ücreti ise 9,99 dolar.

Siz bu yeni gelişme hakkında ne düşünüyorsunuz? Hazır tarayıcılara gelmişken tekrar oynayıp anılarınızı yad etmek ister misiniz? Peki ya serinin dördüncü oyunu hakkındaki beklentileriniz neler?

Görüşlerinizi ve yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilirsiniz.


* Netflix’in Diablo Dizisi Animasyon Olacak

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for GkiraraJ GkiraraJ dedi ki:

    Tarayıcı değil de psp’ye yükleyip oymamam şart bunu.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Stranger Things ile Dünya Turu

Stranger Things ile Dünya Turuna Hazır Olun!

Yazar

Yazar Adaylarına Altın Değerinde 7 Tavsiye