in

DOOM Eternal Oyunu Piyasaya Çıktı

DOOM serisinin heyecanla beklenen oyunu “DOOM Eternal” PC, PS4, Xbox One ve Google Stadia üzerinden piyasaya çıktı.

DOOM Eternal
- Reklam -
- Reklam -

Heyecanla beklenen DOOM serisinin yeni oyunu DOOM Eternal dikkat çeken bir çıkış yaptı. Oyunculara bol aksiyon, fazlasıyla iblis ve tempolu bir oynanış vadeden yapım, hikâyesiyle de öne çıkıyor.

İlk başta DOOM Eternal oyununun Kasım 2019’da piyasaya sürülmesi planlanmıştı. Ancak id Software, ekim ayında, yani oyun piyasaya sürülmeden tam bir ay önce, çıkış tarihinin 20 Mart 2020’ye kadar erteleneceğini duyurdu.

Nihayetinde oyun piyasaya çıktı. Birden çok platformdan erişebileceğiniz DOOM Eternal’ı bugünden itibaren PC, PS4, Xbox One ve Google Stadia üzerinden oynayabilirsiniz.

- Reklam -

DOOM Eternal Oynanış Süresi

2019 QuakeCon’da, QConForums’tan bir temsilci, Stratton’a DOOM Eternal’ın ortalama oyun süresinin ne kadar olacağına dair tahminlerini sordu.

DOOM Eternal

Stratton, yeni oyunun DOOM 2016’dan daha kapsamlı ve daha uzun olduğunu söyledi. Tam oynanış süresi olarak da oyunculara yaklaşık 18-22 saatlik bir oynanış süresi sunacağını belirtti. Kreatif direktör Hugo Martin de bu tahmini destekledi.

Battlemode: İblislerin Doomslayer’a Karşı Olduğu Çok Oyunculu Mod

Oyun Battlemode adını taşıyan yeni bir modu da oyunculara sunuyor. Bahsi geçen modu “yeteneğe karşı strateji” maçlarında, bir Doomslayer’ın 2 oyuncu tarafından kontrol edilen iblislere karşı oynadığı bir 1v2 rekabetçi mod olarak tanımlamak mümkün.

Oyunda yer alan iblislerin hepsinin benzersiz hareket seçenekleri ve yetenekleri var gibi görünüyor, Doomslayer ise bu sırada oyunun devasa silah cephaneliğinden faydalanabilir. Özellikle Doom 2016’daki çok oyunculu Romp ile karşılaştırıldığında oldukça ilgi çekici görünüyor.

Doom 64 PC’de de Yerini Aldı

DOOM Eternal’ın yanı sıra, Doom 64 oyunu da piyasaya sürülüyor. Başlangıçta sadece Switch için duyurulan Doom 64 bugün itibarıyla PC’de de yerini aldı.

- Reklam -

DOOM Eternal

DOOM Eternal Sistem Gereksinimleri

DOOM 2016 ile DOOM Eternal oyunlarının minimum PC özellikleri bir şaka değil. GPU’nuzu birkaç yıl içinde güncellemediyseniz, minimumu bile karşılayacağınızdan emin olmak için DOOM Eternal’ın tüm sistem özelliklerine göz atmak isteyebilirsiniz.

En yüksek ve en düşük performans için gerekenler:

Minimum (1080p/60 fps/Düşük Kalite Ayarları)

İşletim Sistemi: 64-bit Windows 7/64-Bit Windows 10
İşlemci: Intel Core i5 @ 3.3 GHz veya daha iyisi veya AMD Ryzen 3 @ 3.1 GHz veya daha iyisi
Bellek: 8 GB RAM
Ekran Kartı: Nvidia GeForce 1050Ti (4GB), GTX 1060 (3GB), GTX 1650 (4GB) veya AMD Radeon R9 280 (3GB), AMD Radeon R9 290 (4GB) veya RX 470 (4GB)
Depolama: 50 GB kullanılabilir alan

PC Ultra-Nightmare (2160p/60 fps/Ultra-Nightmare Ayarları) VEYA (1440p/120 fps/Ultra-Nightmare Ayarları)

İşletim Sistemi: 64-bit Windows 10
İşlemci: Intel Core i9-9900K veya daha iyisi veya AMD Ryzen 7 3700X veya daha iyisi
Bellek: 16 GB RAM
Ekran Kartı: Nvidia GeForce RTX 2080 Ti (11GB)
Depolama: 50 GB sabit disk alanı

Bol aksiyonu ve hızlı temposu ile hayranlarını heyecanlandıran bir çıkışa imza atan DOOM Eternal’ın fragmanına hep birlikte bir göz atalım. Aşina olduğumuz Cacodemon’lar ve Mancubuse’ların yanı sıra iki yeni düşman daha karşımıza çıkıyor: Marauder ve Gladiator

YouTube video

Fragmanın yanı sıra oynanış videolarına da göz atmak daha iyi fikir sahibi olmanızı sağlayacaktır.

YouTube video

Peki siz DOOM Eternal oyununu bekleyenlerden miydiniz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizlerle paylaşabilirsiniz.


The Last of Us Televizyon Dizisi Oluyor!

Kaynaklar: Pc Gamer, Steam

Aylin Gümüş

Kendisi bildi bileli hem oyun hem de teknoloji ile içli dışlı. İki yaşından beri oyun oynayan bir yazılımcı. Lovecraft ve Sherlock başta olmak üzere fantastik, bilim kurgu, korku, gerilim ve polisiye türlerini severek takip eder.

4 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Kanatayak Kanatayak dedi ki:

    DOOM bir efsanedir ve hastaları her zaman bu oyunu ön plana koyar, tercih eder. Singleplayer kısmı gerçekten muazzam eğlenceli geçer fakat Quake Champions varken bu oyuna 200 lira veren bir çoğunluk oluşmaz. Üzgünüm

  2. Avatar for Ronin47 Ronin47 dedi ki:

    Halihazırda Steam’in en çok satanlar listesinde birinci olmuş oyun. An itibariyle sadece Steam üzerinde yüz bin kişinin oyunu oynadığı görülüyor. Yurdum şartlarında çok pahalı olsa da yurt dışında gayet normal karşılanan bi fiyatı var. Artı karantina muhabbeti yüzünden rekor bile kırabilir bence :sweat_smile:

  3. Avatar for Pardus Pardus dedi ki:

    Hiç oynama fırsatım olmadı. Çok hızlı oynanan bir oyun. Fps severim oynasam bunu da severim. :smiley:

  4. Avatar for mit mit dedi ki:

    Beklediğimden çok çok daha iyiydi :slight_smile: Yeni savaş sistemi başta biraz zorladı, etrafta eskisi kadar çok mermi ve zırh bulunmuyor çünkü. Elektrikli testerenizi ve alev silahınızı epey etkin kullanmanız lazım. Sürekli Glory Kill yapmak bir işe yaramıyor çünkü; sadece can veriyor. Ama biraz ilerleyip alışınca fena kaptırdım kendimi. Muazzam olmuş. Bölüm tasarımları da çok başarılıydı. Bethesda’nın yerlerde sürünen saygınlığını toparladı yine id Software.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

bram stoker liste

Bram Stoker Hakkında Bilmediğiniz 5 Gerçek

Amazon Koronavirüs

Amazon, Koronavirüs Nedeniyle Kitap Satışı Yerine Tıbbi Ürünlere Öncelik Verecek