in

Dreamhaven Oyun Stüdyosu Kuruldu: Blizzard’ın Eski CEO’sundan Yeni Şirket

Dreamhaven oyun stüdyosu kuruldu. Blizzard’ın eski CEO’su Mike Morhaime ve şirketin pek çok çalışanı, yeni bir macera için yola çıkıyor.

Dreamhaven Blizzard
- Reklam -
- Reklam -

Oyun dünyası hareketli günleri geride bırakıyor. Bir yanda PlayStation 5 için çıkacak yeni teknoloji oyunlar, bir yanda Microsoft’un Bethesda’yı satın alması derken şimdi de bir yeni haber Blizzard cephesinden geldi. Şirketin eski CEO’su ve kurucu ortağı Mike Morhaime, Dreamhaven adlı yeni bir oyun stüdyosu için harekete geçti.

Kapsamlı işlerle karşımıza çıkması beklenen şirket, bünyesinde Moonshot Games ve Secret Door adlı iki stüdyo barındırıyor. Eski Blizzard CEO’su Morhaime ile birlikte, Dreamhaven’da Blizzard’da da görev almış pek çok çalışan bulunuyor.

Hearthstone ve StarCraft 2 gibi oyunların baş yapımcısı Jason Chayes, Moonshot Games’in stüdyo başkanı olarak görev alacak. Yine StarCraft 2 oyunu ile tanınan aynı zamanda Heroes of the Storm ve Command and Conquer oyunlarının yönetmeni Dustin Browder da ekibin bir parçası. Hearthstone’un yaratıcı yönetmeni Ben Thompson da Moonshot Games bünyesindeki yerini alıyor.

- Reklam -

Dreamhaven Moonshot Games - Blizzard

Secret Door’un başkanı ise Chris Sigaty. Kendisini yine Hearthstone, StarCraft 2 ve Heroes of the Storm gibi yapımların yapımcıları arasından hatırlıyoruz. Ayrıca Warcraft 3’ün de baş yapımcısı olarak görev almış bir isim.

Mike Morhaime ise 2018 yılında Blizzard’dan ayrılma kararı almıştı. 2019’u oyun dünyasından uzakta geçiren Morhaime, şimdi Dreamhaven ile sahalara geri dönüyor. Üstelik ekibi de bir hayli dikkat çekici görünüyor.

Mike Morhaime, Dreamhaven İçin Heyecanlı

Mike Morhaime, yeni girişimleri için oyun ve onların topluluklarına fazlasıyla önem veren bunca insanı bir araya getirmekten dolayı heyecan duyduğunu ifade etti. Morhaime, Dreamhaven ile birlikte dünyanın dört bir yanındaki oyunculara yeni deneyimler sağlamayı heyecanla beklediklerini de belirtti.

- Reklam -

Stüdyoya dair gelen ilk bilgiler arasında Dreamhaven’ın olası ilk oyununa dair çeşitli tahminler de yer alıyor. Bunlara göre şirketin ilk yapımı bir aksiyon RPG (Role-playing game) olabileceği yönünde.

Dreamhaven - Secret Door - Blizzard

Blizzard Entertainment, Warcraft, Diablo, Hearthstone, StarCraft ve Overwatch gibi tüm oyunseverlerin yakından tanıdığı yapımlar ile biliniyor. Dolayısıyla bu stüdyodan ayrılıp kendi yolunu çizmeye çıkmış bir ekip; oyun dünyasında heyecanla karşılandı.

Dreamhaven girişimi hakkında siz ne düşünüyorsunuz? Bu ayrılıklar sonrasında Blizzard fazla kan kaybeder mi? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşmayı unutmayın.


* Warcraft 2 Filmi Gelebilir: Olasılıklar Artıyor!

Kaynak: Dreamhaven News, Venture Beat

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Horn of Gondor - Yüzüklerin Efendisi Hayran Filmi - İzle

Horn of Gondor: Yüzüklerin Efendisi’nin 500 Yıl Öncesini Anlatan Hayran Filmi | İZLE

Zack Snyder's Justice League İncelemesi

Zack Snyder’s Justice League Filminde Ek Sahneler Çekilecek: Ben Affleck ve Henry Cavill Geri Dönüyor