in ,

Dune: Hayatta Kalma Temalı Çöl Gezegeni Oyunu Geliyor

Dune oyunu geliyor. Arrakis’te hayatta kalma deneyimine odaklanacak yapım Frank Herbert’ın kült bilimkurgu serisine yeni bir yorum getirmeyi hedefliyor.

Dune oyun hayatta kalma
- Reklam -
- Reklam -

Dune oyunu yolda. Fancom ve NUKKLEAR iş birliği ile yeni bir Çöl Gezegeni macerası geliyor. Hayatta kalma temalı olacak yapım Frank Herbert’ın evrenine farklı bir yorum katacak.

Dennis Villeneueve’ün bir kez daha sinemaya taşıdığı Frank Herbert’ın kült eseri bu sefer hikâyesini farklı bir platform üzerinden anlatacak. Fancom ve NUKKLEAR iş birliği ile Dune oyunu hayata geçmeye hazırlanıyor.

2019 yılında Funcom’un Dune haklarını satın alarak bir oyun geliştirmeye çalıştığı duyurulmuştu. Ancak o zamandan bu yana şirket oyun ile ilgili bir açıklama yapmadı. 2020 yılında Tencent’in Funcom’u satın almasından sonra oyun çalışmaları daha büyük ölçekte devam ettiğine dair söylentiler ortaya atılmıştı. Fakat sonunda geçtiğimiz günlerde NUKKLEAR’ın Funcom ile birlikte Arrakis’te geçecek bir oyun üzerinde çalışacağı duyurdu. Projenin Funcom’un en başarılı yapımları arasında yer alan Conan Exiles oyununa benzer bir şekilde çok oyunculu ve hayatta kalmaya dayalı olması bekleniyor.

- Reklam -

NUKKLEAR şirketi CEO’su Kirk Lenke yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Funcom’a Dune eserini farklı bir platforma aktarmak konusunda yardımcı olmaktan dolayı mutluyuz. Yıllar içinde birbirimizi birçok projede destekledik fakat Dune bunların arasında en büyük olanı. Ekibimiz bu zorluğun altından kalkmaya hazır ve NUKKLEAR’ın sunacağı tecrübeye de güveniyor.”

NUKKLEAR stüdyosun Alman hükumetinin “Bilgisayar Oyunları için Hükumet Fonu” bünyesinde kazandığı 1.6 milyon avro hibeyi ise oyunun geliştirilmesinde harcayacağını duyurdu.

Hayatta Kalma Temalı Dune Oyunu, Dennis Villeneueve’ün Çöl Gezegeni Logosunu Kullanıyor

Oyun hakkında dikkat çeken bir ayrıntı ise tanıtım afişinde Dennis Villeneueve’ün Dune filmi için hazırlanan logoyu kullanılıyor olması. Ancak bunun dışında oyun ve filmler arasında hangi türden benzerlikler olacağı ise gizemini koruyor.

- Reklam -

Dune oyun hayatta kalma

Diğer yandan Dennis Villeneueve’ün yönetmenliğini yaptığı film ise sinemada oldukça başarılı bir dönemi geride bıraktı. İzleyiciler ve eleştirmenler tarafından çoğunlukla beğenilen yapım Frank Herbert’ın bilimkurgu eserini başarıyla sinemaya aktarmasıyla dikkat çekiyor. Ayrıca Villeneueve’ün bu başarısıyla birlikte ikinci filme de geliyor. Çekimlerinin Temmuz 2022 tarihinde başlaması planlanan Dune: Part 2 20 Ekim 2023 yılında vizyona girecek.

Oyunun çıkış tarihi konusunda henüz bir açıklama yapılmadı.

Siz yeni Dune oyunu hakkında ne düşünüyorsunuz? FikirleriniziKayıp Rıhtım Forum üzerinden bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: NUKKLEAR, Game Spot

Oğuzhan Açıkalın

Gedikli bir çizgi roman geek’i olmasam da beyaz sayfalara doluşmuş renkli resimleri her zaman ilgiyle takip ettim. Çünkü resimlerin ve kelimelerin bizi olduğumuzdan daha iyi bir yere taşıyacağına inanıyorum. Kısa kısa hikâyeler yazıyorum, edebiyatın her türlüsüne ilgi duysam da bilimkurgu konusunda kendimi geliştirmeye çalışıyorum.

2 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Pardus Pardus dedi ki:

    Eskiden Dune’ un strateji oyununu oynamıştım. Güzeldi. Aslında farklı türlerin bir araya geldiği bir oyun olsa daha güzel olurdu. Dune’ da hayatta kalamazsın ki oyununu yapasın. :slight_smile:

  2. Avatar for OgiWanKenobi OgiWanKenobi dedi ki:

    Dune 2000 oynayanları birilerini görmek yalnız olmadığımı hissettiriyor, teşekkürler :smiley:Conan Exiles gibi bir oyunu çıkardıklarından rahat oldukları alanı seçiyorlar. Ayrıca multiplayer survival oyunları seviliyor olmasının etkisi de vardır büyük ihtimalle.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Raşomon - Ryunosuke Akutagava | Haftanın Kitabı #200

Raşomon – Ryunosuke Akutagava | Haftanın Kitabı #200

Bağımsız Kitapçılar Kitlesel Fonlama

Birleşik Krallık’ta Bağımsız Kitapçılar Kitlesel Fonlama ile Ayakta Kalıyor