in

Electronic Arts, Satış ve Birleşme İhtimallerini Değerlendiriyor: Adaylarda Disney, Apple ve Amazon da Var

Electronic Arts, satış ve birleşme ihtimallerini değerlendirdiği bir görüşme gerçekleştirdi. Ünlü oyun firmasının radarında dev şirketler bulunuyor.

Electronic Arts satış haberi
- Reklam -
- Reklam -

Electronic Arts da oyun dünyasındaki pazar yarışındaki konumunu değiştirecek bir hamleye hazırlanıyor. Ortaya atılan son iddialar, EA Games’in Disney, Apple ve Amazon gibi şirketlerle birleşmesi ya da doğrudan satılmasını gündeme getirdi.

2022 oyun sektörü için hareketli bir yıl oldu. Birçok büyük firma el değiştirdi ya da yeniden yapılandı. Son olarak Assassin’s Creed ve Far Cry’ın yapımcısı Ubisoft’un el değiştirebileceği gündeme gelmişti. Öncesindeyse Microsoft, Activision Blizzard’ı 68.7 milyar dolara satın almıştı. Rockstar Games’in sahibi Take-Two ise mobil oyun şirketi Zynga için 12,7 milyar dolar harcamıştı. Sony de yarıştan geri kalmayarak Halo ve Destiny’nin yapımcısı Bungie’yi 3,6 milyar dolara bünyesine katmıştı.

FIFA serisi başta olmak üzere The Sims, Lord of the Rings, NHL, Battlefield, Apex, Mass Effect, It Takes Two ve Star Wars gibi büyük markaları bünyesinde barındıran Electronic Arts da önemli bir adımın arifesinde olabilir.

- Reklam -

Electronic Arts El Değiştiren Oyun Şirketleri Arasına Katılabilir

Puck News’ın haberine göre Electronic Arts bir alıcı ya da birleşecek başka bir şirket arayışı içinde. Disney, Apple ve Amazon gibi büyük teknoloji ve medya şirketleri de dahil olmak üzere EA bir dizi potansiyel alıcı ile görüşme hâlinde.

Bu şirketlerden hangilerinin birleşme ya da satın alma teklifine sıcak baktığı belli değil. Ancak gelen bilgilere göre Electronic Arts CEO’su mevcut Andrew Wilson’ın yeni şirketin de başında olabileceği bir anlaşma arıyor.

Electronic Arts satış birleşme ihtimalleri

Puck’ın aktardığına göre EA, lisans anlaşmalarının ötesine geçecek “daha anlamlı bir ilişki” için mart ayında Disney ile temas kurdu. Ancak Disney, şu sıralar Disney Plus’a odaklandığı için bu yönde ilerlememeye karar verdi. Ancak yine de Disney’in kısmen sahibi olduğu ESPN üzerinden bir birleşmenin de gündemde tutulduğu belirtildi.

Disney ile birlikte potansiyel ortaklar arasında anlaşmaya en yakın şirketin Comcast olduğu öne sürüldü. Comcast CEO’su Brian Roberts’ın, NBCUniversal ile EA’yı birleştirmeyi teklif ettiği ifade ediliyor. Fakat bu birleşme hamlesi de şu an için suya düşmüş durumda.

EA’nın Microsoft’un Activision Blizzard’ı 68,7 milyar dolara satın almasından sonra satış ya da birleşme arayışına daha sağlam adımlarla devam ettiği öne sürülüyor.

- Reklam -

EA sözcüsü John Reseburg, spekülasyonlar hakkında yorum yapmadı.

Reseburg şunları kaydetti:

“İnanılmaz yetenekli ekipler tarafından inşa edilmiş muhteşem oyunlardan oluşan bir portföy ve yarım milyardan fazla oyuncudan oluşan güçlü bir ağa sahibiz. Önümüzde parlak bir gelecek var.”

Şirket son olarak mobil bir Yüzüklerin Efendisi oyunu geliştirdiklerini açıklamıştı.

Sizce EA nasıl bir yol izleyecek? Tahminlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Engadget

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

okur kitap dergisi 25 - kamu yayıncılığı

Okur Kitap Dergisi “Kamu Yayıncılığı” Dosyasıyla 25. Defa Raflarda

amber heard aquaman 2 kimya

Amber Heard’ün Aquaman’deki Rolünün Kısaltılma Nedeni “Kimya Uyuşmazlığı”na Bağlandı