in

Erzurum: Türk İşi Felaket Sonrası Hayatta Kalma Oyunu Geliyor

Erzurum oyunu tanıtıldı. Türk işi hayatta kalma oyununda Türkiye’nin en soğuk şehirlerinden birisinde felaket sonrası verilen yaşam mücadelesi konu alınıyor.

Erzurum Türk Oyunu Hayatta Kalma
- Reklam -
- Reklam -

Yerli oyun dünyasındaki hareketlilik çoğunlukla işin mobil ayağında olsa da, bilgisayar oyunlarında da ciddi hamleler yapılıyor. Bunlardan birisi de yeni duyurusu yapılan hayatta kalma oyunu Erzurum oldu. Yapımın çıkış tarihi, detayları ve Steam sayfası belli oldu.

The Forest, The Long Dark ve Don’t Starve gibi hayatta kalma oyunlarının arasına şimdi Türk işi bir proje ekleniyor. Proximity Games tarafından geliştirilen Erzurum, Taylan adlı karakterin talihsiz macerasını konu alıyor.

Türkiye’nin kışı en sert geçen şehirlerinden birisi olan Erzurum, şimdi bir “hayatta kalma” türü oyuna konu oluyor. Proximity Games imzası ile çıkışını gerçekleştirilecek yapımın Steam sayfası açıldı. Yapım hakkında ilk detaylar da ortaya çıktı.

- Reklam -

Erzurum Türk Oyunu Hayatta Kalma

Birçok hayatta kalma temalı oyundan alışık olduğumuz üzere, Erzurum’da da soğuk, vahşi doğa, açlık ve susuzluk en büyük düşmanlarımız olacak. Bu tema, son yılların popüler türlerinden birisi. Erzurum da rotasını bu türe kırarak şimdiden iddialı bir konum elde etmeyi başarıyor.

Erzurum: Bir Hayatta Kalma Oyunu

Beraberinde çeşitli hikâye modlarını getirecek olan Erzurum’da, Taylan adlı karakteri kontrol edeceğiz. Kara kışın ortasında geçen açık dünya yapımda, şehrin ıssız bölgelerinde göktaşı felaketi sonrası yaşananlar karşımıza çıkıyor.

Erzurum Türk Oyunu Hayatta Kalma

Çevreden edinen odun ve kömürü yakıp ısınmaya çalışacak, avlanacak; dondurucu soğuk, açlık, susuzluk ve vahşi doğa ile mücadele edeceğiz. Uyuyacak bir yatak, ilaçlar ve silahlar da oyunun en kıymetli hazineleri.

- Reklam -

Oyunun haritası toplamda 9 kilometrekarelik bir alana karşılık geliyor. Yapımda ise 30’dan fazla bölge bulunuyor. Çevre şartları ise değişkenlik gösteriyor. Hafif kar yağışı, yoğun kar yağışı, kar fırtınası, sisli hava gibi hava olayları da rastgele bir şekilde Taylan’ın karşısına çıkacak.

Oyunda yer alan modlar ise şu şekilde: Hikâye modu, serbest mod ve meydan okuma modu. Oyunun kamera açıları ise birinci şahıs ve üçüncü şahıs olarak ayarlanabiliyor.

Erzurum Türk Oyunu Hayatta Kalma

Erzurum oyunu ne zaman çıkacak sorusunun cevabı ise 20 Ocak 2021. Oyunun Steam sayfasından yapım hakkında daha fazla bilgi edinmeniz mümkün.

Erzurum | Fragman

YouTube video

Peki siz Erzurum’un konusunu nasıl buldunuz? İlk görüntüler ve detaylar ilginizi çekti mi? Yapımdan beklentilerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

2 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for edi_Cag edi_Cag dedi ki:

    Oyun fragmanından anladığım üzere sıfırdan yapılan bir oyun değil. Kuzey ışıkları gibi bir çok detay da gözükünce; oyunun da Erzurum’de geçmesi absürt olmuş. Oynanış hikayesi ile The Long Dark olduğu zaten belliydi ancak yanan çöp varilini ve üstündeki ızgarayı da görünce emin oldum ki bu oyun modlanmış The Long Dark. Mod ile iki cami, bir köy okulu gibi birşey konularak yerli oyun yapılmış gibi geldi bana. Her ne kadar böyle de olsa yerli bir girişimi destekliyorum. Oyunu alırmıyım? Kesinlikle hayır. :slight_smile:

  2. Avatar for alihandrowski alihandrowski dedi ki:

    Hareket mekaniklerinde eksiklikler var gibi. Ayrıca fragmanda arkaya bağlama koymaları çok absürd olmuş :smiley: Eğer bilerek yapmışlarsa Uzaylılar hoş geldiniz ya da akasya durağı müzikleri de sırıtmazmış xd

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Orhan Kemal Tramvay Durağı Cibali

Orhan Kemal Adının Cibali Tramvay Durağına Verilmesi İçin İmza Kampanyası

10 Bin Adım Gain Dizisi Engin Günaydın

10 Bin Adım Fragmanı: Engin Günaydın’lı Gain Dizisinden İlk Tanıtım