in

Tencent ve Sony, “Elden Ring”in Yapımcısı FromSoftware’ın Yüzde 30’unu Satın Aldı

FromSoftware adlı ünlü oyun firmasının yeni ortakları belli oldu. Tencent ve Sony, Elden Ring’in yapımcı şirketinin yüzde 30’unu satın aldı.

FromSoftware satış sony tencent
- Reklam -
- Reklam -

FromSoftware cephesinde önemli bir yatırım haberi geldi. Oyun dünyasının devlerinden Tencent ve Sony, Elden Ring’in yapımcı şirketinin yüzde 30’unun sahibi oldu. Satın alma işleminin toplam 260 milyon doları bulduğu ifade ediliyor.

Oyun dünyasında ses getiren satın alma ve yatırım haberlerinin ardı arkası kesilmiyor. Elden Rings, Bloodborne, Sekiro ve DArk Souls gibi ünlü oyunların yapımcısı Japonya merkezli FromSoftware’ın yüzde 30’u satıldı.

Satın alıma dair yapılan açıklama oyun yapımcısının çatısı altında bulunduğu Kadokawa’dan geldi. Açıklamaya göre Sony oyun yapımcısı şirketin %14.09’luk bir bölümünü alırken Tencent ise %16.25’lik bir bölümünü satın almış durumda. Kadokawa cephesinden yapılan açıklama ise bu işlemlerin şirketin FromSoftware tarafına yapılacak yatırımları daha da artıracağı yönünde. Ana firma “FromSoftware imzasını taşıyan oyunların yaratıcı, geliştirici ve iş imkanı anlamında Kadokawa Group’un en önemli değerlerinden” olduğunu söylüyor.

- Reklam -

FromSoftware elden ring

FromSoftware Satın Alım Sonrası Global Markette Büyümeye Devam Edecek

Tencent ve Sony’nin toplamda %30’u bulan hisse satın alımı ise oyun şirketi tarafına yaklaşık 260 milyon dolarlık bir para akışı sağlayacak. Kadokawa şirketi ise bu yatırımı marka değerlerini güçlendirmek ve büyüyen markette daha sağlam bir yer kazanmak için kullanacak.

“Kaynak temini sonrasında FromSoftware daha güçlü oyunlara ve yeni markalara aktif olarak yatırımlar yapacak. Böylece şirketin gelişimsel atılımları artarken gelişen global market içerisinde ayakları yere sağlam basan bir yapı ile büyüyecek.”

FromSoftware’ın yakın zamanda çıkış yapan Elden Ring yapımı uzun zamandır bekleniyordu. 2009 yılında oyuncularla buluşan Demon’s Souls oyunundan bu yana FromSoftware’ın oyun tasarımı ve hikâye anlatıcılığındaki son noktayı gösteren yapım oyuncular tarafından büyük bir ilgiyle karşılanmıştı. Uzmanlar ise yapımcı şirketin Sony ve Tencent satın alımlarından sonra Elden Ring markasını video oyunlarından daha büyük bir marka değerine dönüştürmeyi planladıklarını ifade ediyor.

- Reklam -

FromSoftware hisse satış sony tencent

Tencent şirketi ise oyun sektörü içerisinde yatırımlar yapmaya devam ediyor. Epic Games’in %40’ına sahip olan şirket Assassin’s Creed ve Far Cry gibi oyunların yapımcılığını üstlenen Ubisoft’un da %5’ine sahip. Bununla birlikte League of Legends oyununa imza atan Riot Games geçen günlerde Tencent’in şirketin kalan hisse senetlerini satın aldığını duyurmuştu. Ayrıca Tencent’in Activision Blizzard bünyesinde sahip olduğu %5’lik payı da bulunuyor.

PlayStation yapımcısı Sony ise geçen aylarda Bungie’yi satın alarak dikkatleri üzerine çekmişti. Epic Games’e yaptığı yatırımları da bulunan dev şirketin ilerleyen tarihlerdeki hamleleri merakla bekleniyor.

Siz Tencent ve Sony’nin hamleleri hakkında ne düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Kotaku

Oğuzhan Açıkalın

Gedikli bir çizgi roman geek’i olmasam da beyaz sayfalara doluşmuş renkli resimleri her zaman ilgiyle takip ettim. Çünkü resimlerin ve kelimelerin bizi olduğumuzdan daha iyi bir yere taşıyacağına inanıyorum. Kısa kısa hikâyeler yazıyorum, edebiyatın her türlüsüne ilgi duysam da bilimkurgu konusunda kendimi geliştirmeye çalışıyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Akuma_Blade Akuma_Blade dedi ki:

    Hay lanet olsun, Armored Core efsanesine tumden veda edecegiz demek ki. Top Gun Maverick fragmaninda Tayvan ve Japon bayragi olan bomber jacket’e, Bohemian Rhapsody filminde Japon bayragi baskili atlet gormeye tahammul edememis Tencent bulastigi herseyi kanser eden bir virusten farksiz.

    Neyse, Raven’s Nest’de yasadigimiz hatiralarla yasariz artik.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

James Webb Uzay Teleskobu İlk Ötegezegen Keşfi

James Webb, İlk Defa Güneş Sistemi’nin Dışında Bir Gezegen Görüntüledi

Cyberpunk: Edgerunners Fragman

Yeni Fragmanı Yayınlanan “Cyberpunk: Edgerunners”, Hayranlara Kanlı Bir Aksiyon Vadediyor