in

GeForce NOW Türkiye Fiyatları Belli Oldu: İlk Tepkiler Çok Pahalı Olduğu Yönünde

GeForce NOW Türkiye fiyatları açıklandı. Turkcell ile iş birliği yapan servisin aylık ve üç aylık olarak açıklanan ücretleri, oyuncular tarafından pahalı bulundu.

GeForce NOW Türkiye Fiyatları
- Reklam -
- Reklam -

GeForce NOW Türkiye fiyatları belli oldu. Hem aylık hem de lansmana özel olarak duyurulan üç aylık ücret fiyatları, oyuncular tarafından ilk bakışta oldukça pahalı bulundu. Turkcell’le iş birliği yaparak gelen servis resmi olarak hizmet vermeye başlıyor.

Nvidia’nın çevrim içi oyun servisi olarak çıkan ve geçen yıllarda birçok ülkede servis veren GeForce NOW bulut oyun sistemi nihayet Turkcell ortaklığında ülkemizde de yayın hayatına başladı.

Bilgisayarınızın donanımı eski olsa bile son nesil oyunları rahatlıkla oynatabilen sistem, yurt dışında olduğu gibi ülkemizde de ilgi gördü. Her ne kadar gecikmeler olsa bile, yeni nesil oyunları en son ayarlarla bizzat deneyimlemek birçok oyuncunun hayalleri arasında.

- Reklam -

Türkiye’deki beta testlerine 15 Şubat 2021 tarihinde başlayan GeForce Now, nihayet 15 Mart 2021 tarihi itibarıyla Türkiye sunucuları üzerinden hizmet vermeye başlayacak. Bir buçuk hafta sonra başlayacak olan servisin Türkiye abonelik fiyatları da açıklandı.

GeForce NOW Türkiye Fiyatları | Aylık ve Lansmana Özel 3 Aylık

Çevrim içi bulut oyun servisi, Twitter üzerinden Türkiye fiyatlarını lansmana özel sınırlı süre geçerli bir ek paket ile duyurdu.

https://twitter.com/GFNbyGAMEPLUS/status/1367845031621623809

(Twitter gönderisini düzgün şekilde görüntüleyemiyorsanız buraya tıklayabilirsiniz.)

- Reklam -

Toplam 3 paketten oluşan fiyat listesi şu şekilde:

  • Basic: ​Ücretsiz
  • Premium: 74,90 TL
  • Lansmana özel premium 3 aylık tek abonelik: 149,70 TL

Ücretsiz olan Basic paket, bir saatlik oturum süresine sahip olacak. RTX seçeneği kapalı ve sunucunun belirli bir kapasitesi ayrılmış şekilde hizmet verecek. Yani oyuncular oyunu oynamak için bir süre sırada bekleyecek.

74,90 TL olan Premium paket ise öncelikli erişim hakkı ve uzatılmış oturum süresi ile RTX kalitesiyle oyun oynama deneyimine sahip olacak. Lansmana özel üç aylık abonelik alanlar da benzeri haklara sahip olacaklar. Sadece 74,90 yerine 3 ay boyunca 49,90 TL ödemiş olacaklar.

Fiyat listesi açıklanmış olsa da oyuncuları pek fazla memnun etmedi. Birçok oyuncu fiyatı pahalı bulduğunu ve daha makul bir seviyeye çekilmesi gerektiğini ifade etti. Şu anki fiyatlara oyuncular tarafından yapılan itirazlar her geçen dakika artmakta. Bu itirazlar neticesinde Turkcell ve Nvidia’nın fiyatlarda revizeye gidip gitmeyeceği de henüz bilinmiyor.

Peki ya siz GeForce NOW Türkiye için açıklanan fiyatları nasıl buldunuz? Sizce de ülkemizdeki gelir durumu göz önüne alındığında bu rakamlar uçuk mu? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilirsiniz.

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

9 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Husey Husey dedi ki:

    Bu daha buz dağının görünen yüzü ilerki zamları da hesaba katarsak standart 100 TL üstünü aylık rahat görür bu dandirik uygulama.

  2. Avatar for Kenan Kenan dedi ki:

    Bence nabız yokluyorlar. Gelecek tepkiye, abonelik sayısına göre yola devam edecekler. Ha ben fiyatı düşse de almam çünkü daha yeni bilgisayar topladım. Gerek yok. :rofl:

  3. Avatar for noronikkirbac noronikkirbac dedi ki:

    Valla güncel oyunları oynatan ekran kartım olduğuna şükrettim.İki üç günde bir oyun bitiren birisi için o fiyata değebilir, ama ülkemiz standartlarının bayağı üzerinde bir fiyatlandırma olmuş.

  4. Avatar for murgul murgul dedi ki:

    Zaten sabit geliri olmayanlar ve öğrenciler aylık 75 TL veremez kolay kolay, bir de hızlı internet gerektiğini unutmamak lazım. Aylık 75 TL + hızlı internet imkanı olanlar krediyle, taksitle 1080p oyun sistemi toplayabilir bir şekilde.

    Gerçekten tutması için 30 TL civarında bir fiyatı olması gerekiyor bence. AAA bir oyunu 250-300 TL’ye alıp, hızlı internet ve aylık 75 TL hizmet ücreti ödemek mi yoksa 1080p sistemi kurup oyunları torrentten indirmek mi?

    Oyunları zaten ücretini ödeyip almak zorundasın bu uygulama için, PS5 dijital versiyon alıp 3-4 yıl kullanıp yine aldığın fiyatın çok üzerinde rahatlıkla satabilirsin. Bilemiyorum bizim gibi yoğun enflasyonun ve zamların olduğu bir ülkede hizmet kiralama servisleri uzun vadede karlı görünmüyor bence kullanıcı tarafından bakınca. Hiç bir şekilde geri dönüşü olmayacak bir para.

    Tabii eğlence bu geri dönüşünü düşünmek çok saçma diyen de olacaktır. Çalışanların %40’ının asgari ücretli olduğu bir ülkedeyiz, bunun farkında olmak lazım kanımca.

  5. Avatar for erce erce dedi ki:

    Ya geforce çalışanlarıda ilk tepkilerini; Türkiye’nin alım gücü çok düşük diye koyarsa? :blush::vulcan_salute:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

4 cevap daha var.

Antik Mısır Mumyalama İşlemi Hakkında Papirüs

Antik Mısır’dan Kalma Papirüs, Mumyalama İşlemi Hakkında Yeni Bilgiler Veriyor

Seyyahlar ve Kâşifler Kitabı - Aykut Ertuğrul | Haftanın Kitabı #166

Seyyahlar ve Kâşifler Kitabı – Aykut Ertuğrul | Haftanın Kitabı #166