in ,

George R.R. Martin ve From Software Oyunu Elden Ring Hakkında Bildiğimiz Her Şey

George R.R. Martin ve From Software ikilisinin emekleriyle ortaya çıkan ve karanlık bir evrende geçecek olan RPG türündeki Elden Ring oyunu hakkında bilmeniz gereken her şeyi bu yazıda derledik.

Elden Ring
- Reklam -
- Reklam -

Elden Ring oyununun ilk resmi fragmanı nihayet Xbox E3 2019 gösteriminde yayınlandı. Game of Thrones’un da dahil olduğu Buz ve Ateşin Şarkısı serisinin yazarı George R.R. Martin ve Dark Souls’un yaratıcısı Hidetaka Miyazaki iş birliğinde geliştirilen oyunun arkasında, daha önceden Dark Souls, Sekiro ve Bloodborne gibi yapımlardan tanıdığımız From Software olunca duyulan heyecanı anlamak zor olmuyor. Martin oyunun mitlerinin arkasındayken, karanlık fantazyalara yabancı olmadığı malumunuz. FromSoftware dokunuşuyla özel bir oyunun ortaya çıkacağına şüphe yok.

Piyasaya çıkarttığı oyunlarda karşımıza çıkan zorlu oynanış mekaniklerinin yer alacağı Elden Ring aynı zamanda RPG unsurlarına odaklandığı yeni bir fantazi dünyasını bizlere sunacak. Yayınlanan Trailerdan detaylı bilgi edinmek zor olsa da kasvetli ve fantastik bir dünyaya işaret eden görüntüleri görmek mümkün. Elden Ring hakkında, planlanma aşamasından muhtemel çıkış tarihine kadar, tarz ve mitler dahil, bildiğimiz her şeyi bir araya getirdik.

İlk Trailer Karanlık bir Fantastik dünyayı işaret ediyor

YouTube video

- Reklam -

George R.R. Martin karmaşık karakterler, kasvetli ve acımasız dünyalar yaratmakta iyi olduğu bilinen bir yazar. İzlemiş olduğumuz ilk fragmanda da tam olarak Martin’in dünyasında olabilecek işaretler bulunuyor. Sinematik bir çerçevede hazırlanmış videoda gösterilen çeşitli sahneler, silahlarla bezenmiş bir karakterden hüzünlü bir karaktere doğru geçişlere sahne oluyor. Fragmanın arka planında ise gizemli bir anlatıcının uğursuz kelimelerini duyuyoruz:

“Yıldızlara hükmeden ve hayata görkemini sunan: Elden Ring. Ah, Elden Ring. Bir şey veya birisi tarafından parçalanmış. Görmediğini söyleme. Gökyüzüne bak, o yanıyor…”

Kıpkırmızı bir gökyüzü altında ağır zırhlarla bezenmiş bir figür karşımıza çıkıyor ve kırılmış parçalardan oluşan altın renginde bir çizgi ekranı boylu boyunca kesiyor. Bu Elden Ring olabilir mi? Video cevapladığı sorulardan çok daha fazla soruyla baş başa bırakıyor bizleri. Fakat Martin’in mitolojik etkilerinden ilham alan zengin bir ilim için hazırlıklı olmalıyız gibi görünüyor. Zırh ve çekiçlerin yapıları aklımıza Vikingleri getiriyor. Daha fazlasını öğrenmek için heyecanlanmamızı gerektirecek kadar merak ettiren bir fragmanla karşı karşıyayız.

Henüz çıkış tarihi açıklanmayan Elden Ring PS4, PC ve Xbox One platformlarına gelecek.

Elden Ring Oyunici

Fragman elimize çok fazla ipucu vermiyor. Fakat Xbox Wire kapsamında Miyazaki ile yapılan röportaj sayesinde Elden Ring’in bir süredir geliştirilmekte olduğunu biliyoruz. Bu röportajdan çıkarttığımız sonuca göre oyunun geliştirilmesine Dark Souls 3 DLC paketlerinin tamamlanmasından kısa bir süre sonra başlanmış. Bunun anlamı da oyun 2017 yılından beri geliştirilmekte. Oyuna dair daha fazla ipucu, görüntü ve oynanış gibi konulara ilişkin işaretleri görmemiz için henüz vakit var. Fakat şu an için bildiğimiz şey Elden Ring PC, Xbox One ve PS4 platformlarına gelecek olması.

Elden Ring’in Hikayesi Ne Anlatıyor?

Elden Ring isim

- Reklam -

Daha önce söylediğimiz gibi elimizde yayınlanan fragman ve Xbox Wire röportajı dışında bilgi edinebileceğimiz bir kaynak yok. Fragmanda bahsedildiği gibi Elden Ring’in parçalandığını biliyoruz ve bu olayın dünya üzerinde büyük bir etkisi olduğu açık. “Elden Ring, dünyayı tanımlayan gizemli bir konseptin adıdır,” diyen Miyazaki, “Bu yüzük parçalandı ve bu olayın önemi oyunun önemli temalarından biri olacak,” şeklinde devam ediyor. Dark Souls’un yapımcısı, kendisi ve Martin arasında geçen konuşmaların, Martin’in oluşturacağı -ve oyun dünyası için çok büyük ses getirecek olan mitler için ana kaynak olduğunu açıkça belirtiyor. Miyazaki ayrıca ilginç karakter ve dramların yoğun bir mit ve gizem ile birlikte yoğrulduğunu açıklamalarına ekliyor.

Elden Ring RPG Öğelerini daha fazla ön plana alıyor

Elden Ring, TPS türünde bir RPG oyunu olarak tanımlanıyor. Xbox Wire röportajından, RPG unsurları ön plana çıkartılırken zorlu mücadeleyi devam ettireceği ayrıca FromSoftware’in iyi bilinen “boss” savaşlarının aynen korunacağını biliyoruz. Bununla birlikte zengin bir ilim ve hikâyenin projenin kalbini oluşturacağını söylesek yanlış olmaz sanırım. Rol yapma özelliklerine ek olarak farklı silahlar ve oyun stillerini barındıracak olan karakter özelleştirme sistemi oyun içerisinde yer alacak. “Bu oyunla birlikte kullanıcılara kendilerine uygun bir oynanış tarzı ve strateji oluşturmayı mümkün kılan çeşitli silahlar, sihir ve düşmanları etkileme yollarını” oyuna eklediklerini belirten Miyazaki ayrıca Dark Souls serisine benzer şekilde karakter tasarımları ve kontrollerinin oyuncular tarafından oluşturulmasına izin vereceğini sözlerine ekledi.

FromSoftware’in en büyük oyunu olacak

Elden Ring oyunici 2

Miyazaki George R.R. Martin’le birlikte girilen iş birliği sonucu oluşturulan Elden Ring dünyasının büyüklüğüne ve ölçeğine ışık tutan bilgileri oyuncularla paylaştı. Şimdiye kadar FromSoftware tarafından yapılmış oyunlardan çok daha büyük bir açık dünyaya sahip olacak oyun daha fazla keşfetme özgürlüğünü de oyunculara verecek.

Miyazaki, oyunun açık dünya hissine özellikle vurgu yaparak, bu hissi büyük bir fark olarak nitelendiriyor. Açık dünyayla ilgili birçok farklı tanım olmakla birlikte, stüdyonun odağında “oynanabilir alanı geniş bir dünya” var. “Bu dünyanın ölçeği ve içerisinde barındırdığı hikayesiyle derinlik ve keşif özgürlüğü dramatik bir şekilde artıyor,” şeklinde açıklama yapan Miyazaki sözlerine “Şüphesiz en büyük yapımımız bu oyun” olacak diyerek son veriyor.

Evet, oyun hakkında şimdilik bildiklerimiz bundan ibaret ama yakın zamanda yeni bilgiler de gelecektir diye tahmin ediyoruz. Yeni haberler paylaşıldıkça da sitemizden takip edebilirsiniz. Elden Ring oyunu hakkında siz neler düşünüyorsunuz? Forumlarımızda yorumlarınızla katkı sunabilirsiniz.
Kaynak: gamesradar

Özgür Kuru

1988 Ankara doğumluyum. Jules Verne kitaplarıyla geçen gençlik yıllarım, bilimkurgu, doğa ve insanın kendini keşfetmesi gerektiğini idrak etmemle değişmeye başladı.

Profesyonel olarak bilişim sektörünün bir neferi olmakla birlikte motosiklet, bisiklet, kampçılık, olta balıkçılığı gibi hobilerle hayatımı süslemeye çalışıyorum. Stargate'e yetişememiş ve Stargate'ten sonra dizi izleyemeyen bir çeşit izleyiciyim.

Kitaptan uyarlanmış filmleri izlemeden önce mutlaka kitabını okumalıyım gibi bir toteme sahibim. Bu yüzden yıllarca ötelediğim filmler var. İzlememiş olmaktan değil fakat okumamış olmaktan, kitaplara her baktığımda pişmanlık duyduğumu da itiraf edeyim.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

H. P. Lovecraft

H. P. Lovecraft’ın Favori Korku Hikâyeleri Raflardaki Yerini Aldı

X-Men Dark Phoenix

X-Men: Dark Phoenix Gişede Büyük Hayal Kırıklığı Yarattı