in ,

God of War Temalı Yemek Kitabı Çıktı: 60’tan Fazla Tarif, Oyuncuları İskandinav Sofralarına Davet Ediyor

God of War temalı resmi yemek kitabı yayımlandı. Eser, popüler oyun serisinden ilham alan 60’tan fazla tarife yer veriyor.

God of War Temalı Yemek Kitabı
- Reklam -
- Reklam -

God of War temalı yemek kitabı, oyuncuları gastronominin gizemli diyarlarında farklı bir yolculuğa çıkarmaya hazırlanıyor. Kratos ve Atreus’un maceralarından esinlenen kitap Midgard, Alfheim ve Jötunheim gibi İskandinav diyarlarından farklı tarifler içeriyor.

Sony tarafından yayınlanan ve Santa Monica Studios imzasını taşıyan God of War: Ragnarok çıkış yaptığı tarihten bu yana oyunculardan oldukça başarılı yorumlar almasıyla dikkat çekti. Oyun; grafikleri, mekanikleri ve yoğun bir şekilde işlemeyi başardıkları mitolojik temaları ile eleştirmenlerden de yüksek puanları topladı.

Her ne kadar ilk oyun süresince Kratos ve Atreus’un yemek yediği bir sahne yer almasa da son çıkan yapım Ragnarök ikilinin maceralar arasında ne tükettiklerine de ışık tuttu.

- Reklam -

God of War Temalı Yemek Kitabı Sony

God of War: The Official Cookbook of the Nine Realms adıyla yayımlanan kitap, Kratos ve oğlu Atreus’un mecralarında neler yiyebileceklerine dair kuvvetli bir öngörü sunuyor. Oyunlardan ilham alan ve daha önce de Final Fantasy 14 tarif kitabını yayımlayan Victoria Rosenthal’ın imzasını taşıyan eser aynı zamanda God of War: Lore and Legends kitabını yazan Rick Barba’nın ismini de taşıyor. Kitap içinde yer alan detaylı çizimler ise Iris Compiet tarafından gerçekleştiriliyor.

Yemek Tarifleri God of War

God of War Temalı Yemek Kitabı, İskandinav Mitolojisindeki 9 Diyarın Kapılarını Aralıyor

Kitapta yer alan bütün yemekler 2018 yılında çıkan oyunun devamı niteliğindeki Ragnarök oyunundan ilham almış durumda. İskandinav mitolojisinde yer alan dokuz diyardan toplanan tarifler God of War evreninde de nasıl yer alabileceği ufak bilgilerle ortaya konuyor.

Pişirme aşamaları tek tek anlatılarak daha öncesinde aşçılık deneyimi olmayan kişilerin de rahat bir şekilde yemeği yapabilmesi amaç ediniyor. Aynı zamanda Compiet’in çizimleri yemeklerin karakterlerle nasıl bağlantılı olduğu da ortaya konuyor.

- Reklam -

Yemek Kitabı GoW

Oyunlardan esinlenen yemek tarifi kitapları oyuncuların daha öncesinde sıklıkla şahit ettikleri ürünler arasında. Yakın zamanda raflarda kendisine yer bulan Halo Cookbook dışında The Witcher, Destiny ve World of Warcraft gibi popüler oyun markaları kendi evrenlerindeki yemekleri oyuncularına sunmuştu.

God of War Temalı Yemek Kitabı Ragnarok

God of War: The Official Cookbook of the Nine Realms eseri de evrenin acıkmış oyuncuları için oldukça kapsamlı bir sofra hazırlamayı vadediyor. Eserin Türkçe baskısı ise şu an için bulunmuyor.

Siz God of War temalı yemek kitabı hakkında ne düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Game Rant

Oğuzhan Açıkalın

Gedikli bir çizgi roman geek’i olmasam da beyaz sayfalara doluşmuş renkli resimleri her zaman ilgiyle takip ettim. Çünkü resimlerin ve kelimelerin bizi olduğumuzdan daha iyi bir yere taşıyacağına inanıyorum. Kısa kısa hikâyeler yazıyorum, edebiyatın her türlüsüne ilgi duysam da bilimkurgu konusunda kendimi geliştirmeye çalışıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Oxford 2022 Yılının Kelimesi Seçim

Oxford “Yılın Kelimesini” Seçiyor: Oylama İlk Defa İnternet Üzerinden Yapılacak

Servi Nine ve Üç Güzeller - Arlin Çiçekçi

Arlin Çiçekçi’nin Yüz Yıllara Yayılan ve “Sonlarla” Şekillenen Yeni Romanı “Servi Nine ve Üç Güzeller” Çıktı