in

GTA 6 Geliyor: Rockstar Games Resmi Olarak Duyurdu

GTA 6 resmi olarak duyuruldu. Rockstar Games, yeni bir Grand Theft Auto oyunu üzerinde çalıştıklarını açıkladı.

gta 6 geliyor - rockstar games
- Reklam -
- Reklam -

GTA 6 resmi olarak duyuruldu. Rockstar Games, uzun yıllardır merakla beklenen devam oyununun yolda olduğunu doğruladı.

Oyun dünyasında neredeyse her yıl defalarca gündeme taşınan “GTA 6 Geliyor” haberlerine bir yenisi daha ekleniyor. Ancak bu defa önemli bir fark var. Açıklama, Rockstar Games’in resmi sitesinde topluluk güncellemesi olarak yayınlandı.

Take-Two Interactive’in sahibi olduğu Rockstar Games, yaptığı resmi açıklamada şu ifadelere yer verdi:

- Reklam -

“GTA V’ın eşi benzeri olmayan uzun süreli maratonunun ardından, çoğunuzun yeni bir GTA oyunu hakkında sorular sorduğunuzu biliyoruz. Yaptığımız her projede amacımız, bir önceki işimizin üzerine koyarak daha iyisini sizlere ulaştırmak. Sizlere, Grand Theft Auto serisinin yeni bir oyunu üzerinde çalıştığımızı açıklamaktan mutluluk duyuyoruz.”

Yıllardır Merakla Beklenen GTA 6 Oyunu ’Kesinleşti’

Rockstar Games’in yeni bir Grand Theft Auto oyunu üzerinde çalıştığı hiçbir zaman sır olmadı. Ancak şirket, GTA V’ın ve GTA Online’ın çevrim içi oyun dünyasındaki başarının ardından yeni oyuna dair ilk “resmi hamleleri” ne zaman yapacağı bilinmiyordu.

Daha öncesinde, GTA 6 için yepyeni bir NPC yapay zekâ teknolojisinin geliştirildiği, Rockstar Games’in konuya dair patent başvurusunda bulunduğunu öğrenmiştik. Bugün yapılan açıklamadaki “bir önceki işimizin üzerine koyarak daha iyisini ulaştırmak” vurgusunun, işin teknolojik boyutuna bir gönderme olabileceği gözlerden kaçmıyor.

gta vi 6 rockstar

Yeni GTA oyunu hakkında resmi ağızdan yapılan ilk açıklama, yapıma dair herhangi bir detay içermiyor. Ancak en azından artık oyuncuların elinde net bir bilgi var: GTA 6 geliştirme aşamasında.

- Reklam -

Oyunun çıkış tarihi hakkında ise şu an için elde net bir bilgi yok. Ancak yapılan en iyimser tahminler 2024 ve 2025 yıllarını işaret ediyor.

Öte yandan yeni oyunun Vice City’nin günümüzdeki hâlinde geçeceğine dair iddialar bulunuyor. Ancak bu konuya dair de net bir bilgi yok.

Grand Theft Auto Serisi Hakkında

Grand Theft Auto serisinin ilk oyunu 1997 yılında yayınlanmıştı. Seri, o tarihten bugüne oyun dünyasının önemli aktörlerinden birisi oldu. İkinci oyun 1999’da, üçüncü oyun ise 2001’de geldi. 2002’deki Vice City ise bugün hâlâ kendine has bir oyuncu kitlesine sahip. 2004’te çıkan San Andreas’ı 2008’de GTA IV takip etti. Serinin son oyunu ise 2013’teki Grand Theft Auto V oldu. Kısa aralıklara alışan hayranlar, 8 yılı aşkın süredir yeni bir GTA oyununu bekliyordu. Beşinci oyunun üstün başarısı, gelecek yapıma olan beklentileri de bir hayli artırdı. GTA 5 oyununun toplam satışı 155 milyonu geçmiş durumda. Oyunun çevrim içi modu da ciddi bir ekosistem oluşturmayı başardı.

Son olarak geçen sene yayınlanan GTA Remastered versiyonu, oyunculardan beklenen ilgiyi göremeyince gözler yeniden altıncı adıma çevrilmişti. Rockstar da sözü daha fazla uzatmayarak müjdeyi bugün itibarıyla vermiş oldu.

Yeni oyun haberinin resmileşmesi hakkında siz ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Rocstar Games

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

2022 BAFTA Ödülleri Adayları

Oscar Habercisi BAFTA Ödülleri’nde 2022 Adayları Belli Oldu

Amazon Prime Video Türkiye Şubat 2022 Programı

The Marvelous Mrs. Maisel’in 4. Sezonu Geliyor: Amazon Prime Türkiye’nin Şubat 2022 Takvimi Açıklandı