in

Rockstar Games, “GTA 6” Sızıntılarını Doğrulayarak Sessizliğini Bozdu

GTA 6 sızıntılarını doğrulayan Rockstar Games sessizliğini bozdu. Şirket, yaşananların devam eden projeleri etkilemeyeceğini söylüyor.

GTA 6 Sızıntıları Gerçek Rockstar Games
- Reklam -
- Reklam -

GTA 6 sızıntıları Rockstar Games tarafından doğrulandı. Şirket, Grand Theft Auto serisinin altıncı oyununa ilişkin internetteki sızıntılar hakkında açıklama yaptı. Dev oyun şirketi sızdırılan video ve görsellerin gerçek olduğunu doğrularken konuya ilişkin araştırmalarının da sürdüğünü söylüyor.

Geçen aylarda GTA V için desteğini kestiğini açıklayan Rockstar Games serinin yeni oyunu üzerinde çalışmaya başladığını duyurmuş ve hayranlara müjdeli haberi vermişti. GTA 6’nın oyun içeriğine dair bir açıklama yapılmasa da söylentiler kadın bir baş karakter olacağı ve yeni bir macerayı konu alacağı yönündeydi.

Ancak geçen günlerde internette GTA 6 oyununa dair büyük bir sızıntı yaşandı. Yaklaşık 90 oyun içi video, kimliği belirlenemeyen bir kullanıcı tarafından internete yüklendi. Grand Theft Auto 6 başlığıyla kaydedilen video ve görseller kısa sürede yüz binlerce kullanıcı tarafından görüntülendi. Sızıntılar oyunun son hali olmasa da yeni oyunun karakterlerini, oynanış mekaniklerini ve tasarımını gözler önüne seriyor.

- Reklam -

GTA 6 Sızıntıları Gerçek Rockstar Games

Bloomberg gazetecisi ve oyun dünyasının önemli isimleri arasında yer alan Jason Schreier, Twitter üzerinden konuya dair açıklamalar yapmış ve sızdırılan içeriğin gerçek olduğunu söylemişti. Gazeteci Schreier bunun oyun tarihinin en büyük sızıntısı olduğunu ve Rockstar Games için büyük bir kâbus olduğunu da sözlerine eklemişti.

GTA 6 Sızıntılarının Doğru Olduğunu Açıklayan  Rockstar Games Mahkemeye Gidecek

Oyun içi görsel ve videoların internette dolaşmaya başlamasından kısa bir süre sonra gözler Rockstar Games’e döndü. Oyun şirketi ise konuya dair bir açıklama yapmamış yine de bütün videoların kaldırılması açısından büyük bir çabaya girişmişti.

Oyun yapımcısından beklenen resmi açıklama ise sonunda geldi. Dev şirket sızıntıların geliştirme aşamasındaki GTA 6 oyununa ait olduğunu doğrularken bu durumun gelecek projeleri etkilemeyeceğini söylüyor. Rockstar Games’in yaptığı resmi açıklama ise şu şekilde:

GTA 6 Sızıntı Videoları

- Reklam -

“Rockstar Games’ten Mesaj

Yakın zamanda, yetkisiz bir üçüncü tarafın, bir sonraki Grand Theft Auto için erken geliştirme görüntüleri de dahil olmak üzere, gizli bilgilere yasa dışı bir şekilde eriştiği ve sistemlerimizden indirdiği bir ağ saldırısına maruz kaldık. Şu anda, canlı oyun hizmetlerimizde herhangi bir kesinti veya devam eden projelerimizin gelişimi üzerinde uzun vadeli bir etki beklemiyoruz.

Bir sonraki oyunumuzun herhangi bir detayını sizinle bu şekilde paylaştığımız için son derece hayal kırıklığına uğradık. Bir sonraki Grand Theft Auto oyunu üzerindeki çalışmalarımız planlandığı gibi devam edecek ve siz oyuncularımıza beklentilerinizi aşan bir deneyim sunmaya her zamanki gibi bağlıyız. Yakında herkesi tekrar bilgilendireceğiz ve elbette hazır olduğunda sizi bu sonraki oyunla tanıştıracağız. İçinde bulunduğumuz bu durumda devam eden destekleri için herkese teşekkür etmek istiyoruz.”

Oyun endüstrisini derinden sarsan bu sızıntı haberinin yanında oyunun kaynak kodlarının da internetten satıldığı iddia ediliyor. Rockstar’ın ana bilgisayarına girdiğini ifade eden hacker beşinci ve altıncı oyunlarının kaynak kodlarını 10 bin dolar gibi bir fiyattan satabileceğini söylüyor.

Siz GTA 6 hakkında yaşanan bu sızıntı ile ilgili ne düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizimle paylaşabilirsiniz.

Oğuzhan Açıkalın

Gedikli bir çizgi roman geek’i olmasam da beyaz sayfalara doluşmuş renkli resimleri her zaman ilgiyle takip ettim. Çünkü resimlerin ve kelimelerin bizi olduğumuzdan daha iyi bir yere taşıyacağına inanıyorum. Kısa kısa hikâyeler yazıyorum, edebiyatın her türlüsüne ilgi duysam da bilimkurgu konusunda kendimi geliştirmeye çalışıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Invincible 3. sezon

Amazon’un Popüler Animasyon Dizisi “Invincible”ın 3. Sezon Çalışmaları Çoktan Başladı

Nils ve Olağanüstü Maceraları - Selma Lagerlöf

Nobel Edebiyat Ödülü Kazananı Selma Lagerlöf İmzalı “Nils ve Olağanüstü Maceraları” Türkçede