in

GTA 6 Yeni Bir Yapay Zekâ Teknolojisi ile Gelebilir

GTA 6 için yepyeni bir NPC yapay zekâsı geliştiriliyor olabilir. Rockstar Games’in satın aldığı patent, yeni oyunlar hakkında ipuçları veriyor.

GTA 6 Yapay Zeka NPC
- Reklam -
- Reklam -

Gün geçtikçe video oyun şirketlerinin farklı hamlelerine şahit oluyor, video oyun dünyasındaki gelişmelerle heyecanlanıyoruz. Oyun pazarındaki rekabetin artmasıyla birlikte en son Valve’ın yeni oyunları için psikolog aradığını görmüştük. Yeni bir atılımsa GTA 6 için geldi. Take-Two Interactive, Rockstar Games tarafından geliştirilen bir sistemin patentini aldı. Patent genel olarak NPC’lerin yönetimi, onların davranışı ve oyundaki yollar hakkında detaylar içeriyor.

Rockstar Games’in ana şirketi olan Take-Two Interactive tarafından alınan patentin adı “System And Method For Virtual Navigation In A Gaming Environment” (Oyun Ortamında Sanal Navigasyon İçin Sistem ve Yöntemler) olarak geçiyor. Aslında patent Nisan 2019’da alındığı görünüyor. Patentin açıklanmasının ardından Ekim 2020’de bir Reddit kullanıcısı bazı detayları paylaştı. Sistemin, Rockstar Games’in baş yapay zekâ programcısı Simon Parr ve şirketin teknoloji direktörü David Hynd tarafından geliştirildiği de belirtiliyor.

gta npc

- Reklam -

Sistemin tasarlanma amacının “donanım ve yazılım sınırları olmadan gerçekçi bir sanal dünya” yaratmak olduğu da bildiriliyor. Bunun önemli bir bölümünü oyun içinde trafiğe çıktığımızda karşılaştığımız yayalar ve arabalar oluşturuyor. Böylelikle daha gerçekçi bir trafik sistemi hedefleniyor. Yeni sistemde her NPC’nin trafikte yol izlerken kendine has seçimler yapabileceği belirtiliyor. Buna karakterlerin frene basmaları gerektiği zamanı algılamaları, mesafeyi korumaları ve hız limitlerinin farkına varmaları gibi durumlar da ekleniyor. Dolayısıyla yapay zekâ teknolojisiyle oyunlarda daha gerçekçi şoförler görebileceğiz.

Rockstar Games Tarafından Geliştirilen Teknoloji, GTA 6 Oyununda Kullanılabilir

Bu patentin en heyecan verici tarafıysa söz konusu sistemin GTA 6 için gelme ihtimalinin bulunması. Tabii ki bu henüz yalnızca bir olasılık. Çünkü patentte GTA oyunuyla alakalı bir ifade mevcut değil. Fakat serinin hayranları şimdiden heyecanlı. Diğer bir ihtimalse bu sistemin GTA Online’e entegre edilecek olması. Patentte “çok oyunculu oyun camiasında nesnelerin sanal navigasyonu ve yönetilmesi” ifadesi de yer alıyor.

GTA 6 Yapay Zeka NPC

- Reklam -

Günbegün gelişmeye devam eden yapay zekâ, video oyun dünyasında yer buldukça oyuncu deneyimi de gittikçe iyileşecek ve değişecek gibi görünüyor.

Take-Two Interactive’in aldığı bu patent hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce de bu sistem GTA VI için mi tasarlandı yoksa Rockstar Games’in başka planları mı var? Düşüncelerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Ign

Peren Ercan

1995 Çanakkale doğumlu, hayali olan yazarlığın peşinden koşan bir üniversite mezunuyum. Üniversitede beş yılımı geçirdiğim Japonca Öğretmenliği bölümünün bana kattığı kültürel farkındalıkla beraber yeni diller öğrenmeye olan açlığım devam ediyor. Bazıları ödüllü olmak üzere kısa öykü ve roman çalışmalarım var. Büyülü gerçekçiliğin cazibesine yazdıkça kapıldım. O kadar kapıldım ki gerçek hayatta da büyüyü aramaya başladım.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for anon6571210 anon6571210 dedi ki:

    Bu dönem filmler düşüşte, kısa dizi ve video oyunlar yükselişte sanki.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Christopher Nolan Warner Bros. Ayrılık

Christopher Nolan, Warner Bros. İş Birliği Sona Ermiş Olabilir

Onunla Evlendim Sevgili Okurum Arzu Altınanıt

Onunla Evlendim Sevgili Okurum – Arzu Altınanıt | Çevirmenin Çemberi