in ,

Açık Dünya Harry Potter Oyunu “Hogwarts Legacy”den Oynanış Videosu Yayınlandı

Hogwarts Legacy oynanış videosu yayınlandı. Açık dünyada geçecek yeni Harry Potter oyunu, oyuncuları Hogwarts Cadılık ve Büyücülük Okulu’na davet ediyor.

hogwarts legacy oynanış videosu
- Reklam -
- Reklam -

Hogwarts Legacy oynanış videosu paylaşıldı. Harry Potter hayranlarının uzun süredir merakla beklediği yapım, açık dünyada geçmesi ve oyunculara geniş özgürlükler sunması nedeniyle diğer Potter oyunlarından ayrılıyor.

Açık dünya macera oyunu olarak duyurulan Hogwarts Legacy için ilk oynanış videosu görücüye çıktı. 15 dakikalık video ile oyunculara Harry Potter evrenini tanıtırken, Hogwarts Cadılık ve Büyücülük Okulu’nun koridorlarına ve gizli odalarını yakından tanıma imkânı sunuyor.

Perşembe günü yapılan PlayStation: State of Play etkinliği ile oyuncular Hogwarts Legacy oyununa daha detaylı bir bakış atma fırsatını yakaladı. Karakter yaratımı, okulun içinde ve dışında karakterlerin katılabileceği etkinlikler ve oyun hikâyesinin bir kısmı tanıtıldı. 1800’lü yıllarda geçen yapım Harry Potter efsanesinden yaklaşık 100 yıl öncesini konu alıyor.

- Reklam -

hogwarts legacy oynanış harry potter

Tanıtım videosu, Hogwarts Legacy yapımının birçok farklı türden dokunuşlar içerdiğini gözler önüne seriyor. Hayatta kalma oyunlarındaki üretim (crafting) mekaniğinin yanı sıra rol yapma mekaniklerinin de bünyesine dahil etmekten çekinmiyor. Bunun yanı sıra State of Play etkinliği genel olarak yapımın açık dünya elementlerinin ne şekilde işlendiğine de dikkat çekiyor.

Diğer taraftan öğretmen kadrosuna yeni eklenen Profesör Figg ile oyuncuların takip edebileceği yeni bir yol daha olduğuna dair bilgiler veriliyor. Tanıtım videosunda “karanlık taraf” olarak anılan bu elementin oynanışa farklı bir katman daha ekleyeceği düşünülüyor.

hogwarts legacy harry potter oyun

Hogwarts Legacy PlayStation Exclusive Olmayacak

2021 yılında oyuncularla buluşacağı tahmin edilen oyun çeşitli aksaklıkların ardından 2022 yılına ertelenmişti. State of Play etkinliğindeki duyurudan sonra yapımın başka bir erteleme alacağı düşünülmüyor. Çıkış tarihi konusunda hâlâ resmi bir açıklama yapılmasa bile yapımın bu yılın sonbahar aylarında oyuncularla buluşması bekleniyor.

- Reklam -

Oyunun resmi sitesinden yapılan açıklamaya göre Hogwarts Legacy PlayStation Exclusive bir yapım olmayacak. Oyun PlayStation 5, PlayStation 4, Windows PC, Xbox One ve Xbox Series X platformları üzerinden oynanabilecek.

yeni harry potter rpg oyunu

J.K. Rowling’in son dönemlerde transfobi eleştirilerinin odağında bulunmasından sonra birçok oyuncu Rowling’in oyunun yapımında ne kadar rol aldığı konusunda sorular yöneltmişti. Warner Bros. konuya yaptığı açıklamada yazarın oyunun yapımına dahil olmadığını fakat yapıma dair “kişisel fikirlerinin alındığını” belirtti. Bununla birlikte oyunun karakter yaratımı noktasına oyuncuların transseksüel karakterler oluşturabileceği de söyleniyor.

Hogwarts Legacy Oynanış Videosu

YouTube video

Siz yeni Harry Potter oyunu hakkında ne düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bize iletebilirsiniz.

Kaynak: IGN, Polygon

Oğuzhan Açıkalın

Gedikli bir çizgi roman geek’i olmasam da beyaz sayfalara doluşmuş renkli resimleri her zaman ilgiyle takip ettim. Çünkü resimlerin ve kelimelerin bizi olduğumuzdan daha iyi bir yere taşıyacağına inanıyorum. Kısa kısa hikâyeler yazıyorum, edebiyatın her türlüsüne ilgi duysam da bilimkurgu konusunda kendimi geliştirmeye çalışıyorum.

5 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Estranged Estranged dedi ki:

    Acayip iyi gözüküyor. Umarım ön siparişe açıldığında fiyatta bir yanlışlık yaparlar da alabilirim.:joy:

  2. Avatar for PenetratorGod PenetratorGod dedi ki:
  3. Avatar for Expelliarmus Expelliarmus dedi ki:

    Ben de bu başlığı arıyordum. Çok güzel bir şeye benziyor. Tanıtım videosu da çok iyi. Ben özellikle 20:45 kısmına bayıldım.

    Yakında rıhtım bunun için ayrı bir haber konusu açar. :slight_smile:

  4. Avatar for swarf swarf dedi ki:

    Hayranlarını mutlu eder, onun dışında çok para harcanmış ortalama bir oyun gibi gözüküyor.

  5. Avatar for AhmetUsay AhmetUsay dedi ki:

    Valla çok kapsamlı olmuş. açıkçası beni çok memnun etti. RPG öğeleri ve co-op oynanış eklenirse oyuncularla beraber çok güzel RPG sistemi oluşabilir.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Daredevil 4. sezon çalışmaları

Daredevil Dizisinin Yeni Sezonu için Çalışmalar Başladı: Charlie Cox Onayladı

Meksika Gotiği - Silvia Moreno-Garcia

Meksika Gotiği: Silvia Moreno-Garcia’dan Gotik Korkuya Çağdaş Bir Bakış Açısı