in

89 Yaşındaki Japon Oyuncu İlham Veriyor

Japon oyuncu Hamako Mori ile tanışmaya hazır olun. Gamer Grandma 89 yaşında ve neredeyse 40 yıldır oyun oynuyor!

Oyuncu
- Reklam -
- Reklam -

Hamako Mori, aşkın yaşı yoktur diyor. Bize sorarsanız bu, oyunlar için de geçerli. GameSpark ile yapılan röportajla, 1981’den beri oyuncu olan Hamako Mori’nin 89 yaşında Japon bir yayıncı olduğu ve yayıncılığı pek bırakma niyeti olmadığı ortaya çıkıyor.

Bu röportajda Mori, oyun oynadığı ilk konsolun 1981’de piyasaya çıkan Cassette Vision olduğunu söylüyor. NES konsoluna geçtiğinden beri, günlerini The Legend of Zelda ve Dragon Quest oynayarak geçirmiş. Mori, o zamandan bu yana yıllarca oyun oynamaya devam etti.

Son birkaç yıldır Mori, YouTube’a video yüklüyor. YouTube’da başkalarının Let’s Play temalı videolarını keşfetmesi üzerine kendi videolarını da yüklemeye karar verdi. Merak ediyorsanız Gamer Grandma kanalını inceleyebilirsiniz.

- Reklam -
YouTube video

Gamer Grandma Oyun Oynamanın Bunamayı Engellediğini Düşünüyor

Şimdiki oyunların grafiklerinin olağanüstü hâle geldiğini belirten Mori, bu deneyimi bu kadar uzun süre yaşamış olmanın da harika olduğunu belirtiyor. Modayı veya sporu seviyorsanız artık bu hobileri takip etmeye devam edemeyeceğiniz zamanlar geliyor; bunun yerine, yaşlansanız bile oyun oynamaya devam edebilmenin çok güzel olduğunu vurguluyor.

Ayrıca bir tavsiyesi var. Yaşlanmaya başladıkça, çok oyunculu oyunlardan çok tek oyunculu oyunları oynamamızı öneriyor. Bu kaçınılmaz, sonuçta daha genç oyuncularla çatışma alanında iseniz onları yavaşlatırsınız. Ama yaşlı oyuncuların sayısı arttıkça, bunun sorun olmayacağı özel sunucular olabileceğini düşünüyor.

- Reklam -

Japon oyuncu Mori, video oyunları oynadığınızda bunamayacağınızı da belirtiyor. Ek olarak, en büyük tavsiyesinin video oyunları oynamaya gençken başlamak olduğunu da söylüyor.

Peki Hamako Mori’nin dedikleri hakkında siz neler düşünüyorsunuz? Siz de 89 yaşına geldiğinizde hâlâ oyun oynamayı düşünüyor musunuz? Ben bu yaşları görürsem yayın yapar mıyım bilmem ama açık ara oyun oynamaya devam ederim, net. Oyun oynamanın yaşı yoktur diyor, sözü size bırakıyorum.


* Netflix Dizisi Narcos Video Oyunu Olacak

Aylin Gümüş

Kendisi bildi bileli hem oyun hem de teknoloji ile içli dışlı. İki yaşından beri oyun oynayan bir yazılımcı. Lovecraft ve Sherlock başta olmak üzere fantastik, bilim kurgu, korku, gerilim ve polisiye türlerini severek takip eder.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Ghost Rider dizi

Ghost Rider Dizisi İptal Edildi

Mia Smoak Arrow

Arrow Final Sezonuyla Yeni Başlangıçlara Hazırlanıyor