in ,

Jon Bernthal: “Oyunlarda Karakter Canlandırmak, Dizi ve Filmlerde Oynamaktan Zor”

Punisher dizisinden tanıdığımız Jon Bernthal, Ubisoft’un yeni çıkacak oyunu “Ghost Recon: Break Point”te karakter canlandırmanın film ya da dizilerdeki oyunculuktan daha zorlu olduğunu açıkladı.

Jon Bernthal
- Reklam -
- Reklam -

Son zamanlarda özellikle Triple-A yani yüksek bütçeli oyunların kullandığı “gerçek hayattan aktörleri oyunlarda kullanalım” modasına uyan Ubisoft bir sonraki ekim ayında çıkartacağı Ghost Recon: Break Point oyunun kötü adamını canlandırması için Jon Bernthal ile anlaşmıştı. The Walking Dead, Fury ve son olarak Punisher dizisinden kendisine hayran olduğumuz ünlü oyuncu bir oyun karakterini canlandırmanın dizi ya da filmlerde oynamaktan çok daha zor olduğu açıklamalarında bulundu.

Eskiden bir oyunda gerçek hayattan bir insana benzeyen bir karakter gördüğünüzde bile heyecanlanırken şimdilerde hangi oyunda elinizi sallasanız ünlü bir oyuncuya değiyor. Kojima’nın bir sonraki eseri olan Death Stranding’de Norman Reedus ve Mads Mikkelsen görmemizin ardından bu senenin E3 konferansında CD Red Projekt’in merakla beklenen oyunu Cyberpunk 2077 tanıtımı sırasında Keanu Reeves’i görmüş ve hepimiz heyecanımıza yenik düşmüştük.

Şimdilerde oyunun çıkması için gün sayan Jon Bernthal, News Corp Australia için yaptığı röportajda bu gibi oyunlarda oyunculuk yapmanın zorluklarından bahsetti.

- Reklam -

Ghost Recon

Jon Bernthal açıklamalarında şunları söyledi:

“Tek bir sahneyi çekebilmek için çok fazla kamera kullanılıyor, bu yüzden mükemmel olmak zorundasınız. Herhangi bir kusura sahip olamazsınız, mahvedemezsiniz, sözlerinizi unutamazsınız. Bunlar bazen 10-11 dakikalık sahneler oluyor ve bu sahneleri yarıda kesmek gibi bir şansınız yok. Mükemmel olmalısınız.”

Bu açıklamaların yanı sıra oyunlarda bir karaktere canlandırmayı, film ya da dizi oyunculuklarıyla kıyaslayan Bernthal; oyunların kesinlikle daha zor olduğunu söylüyor.

“Zamanınızın çoğunu oyunculuğunuzu mükemmelleştirmek için harcıyorsunuz ve ancak hazır olduğunuzda çekime başlıyorsunuz. En çok bunu sevdim. Saklanacağınız bir yer yok ve baskı altındayken çalışıyorsunuz. Herkes mükemmel bir çekim için birlikte çalışmalı. Keşke daha çok dizi ve film böyle çekilse. Böylesi daha doğal ve özgün geliyor”

Her ne kadar Bernthal işin bu kısmından şikâyet ediyor gibi gözükse de neden böyle olması gerektiğini yine kendi açıklıyor. Ünlü oyuncu oyunların bir sinema filmi ya TV dizisinden daha fazla insanların hayatlarına etki ettiğini ve bu yüzden mükemmel olmak zorunda olduklarını dile getiriyor.

“Bir sinemaya gidip iki saat izleyici karşısında olduğunuz filmlerin aksine bu oyunlarda saatler boyunca insanların evlerine konuk oluyorsunuz. Oyuncular, oynadığınız karakterlerle saatler boyunca vakit geçirecek bu yüzden süreç her zaman mükemmele yakın olmalı. Bu yüzden herkes işini çok ama çok ciddiye almalı.”

- Reklam -

Ghost Recon Jon Bernthal

Her ne kadar bu sözleri yüzünden Jon Bernthal’e olan saygım bir kat daha da artsa da bir yandan da emeklerinin boşa çıkma riskinin de olduğunu göz ardı edemiyorum. Yani tabii ki oyunlar için içerisindeki karakterlerin güzel yazılması çok önemli bir detay. Mesela kime Far Cry oyunlarını sorsanız aklına direkt Vaas Montenegro gelir. Ama Call of Duty deyince kimsenin aklına Captain Price dururken; Game of Thrones’ta Jon Snow olarak tanıdığımız Kit Harrington’un canlandırdığı Admiral Salen Kotch gelmez.

Yani velhasıl kelam eğer oyununuz kötü bir hikâyeye ve oynanışa sahipse, hatalarla doluysa ya da bunların hiçbiri olmasa bile kötü yazılmış bir karaktere hayat veriyorsanız; kimse sizin oynadığınız karakterin güzelliğine, mükemmel oyunculuğunuza bakmaz.

Oyun çıkmadığı için henüz bir şey söylemek için erken ama umarım Bernthal’in içine sinen bu emekleri boşa çıkmaz. Umarım gerçekten çok güzel bir karakteri mükemmel bir şekilde oynamıştır. Biz de böylece ufaktan ufaktan Punisher oyunun gelmesi için oyun şirketlerine baskı yapmaya başlarız.


* Punisher – Sezon 2: Öfke ve İntikam Sarmalı

Kaynak: The Gamer

M. Halit Koçak

1994’te Erzurum’un soğuk bir kış gününde doğan, beyaz saçlarını ailesinden genetik yoluyla alan biri. Daha geçen seneye kadar dünyayı kurtarabileceğini sanan Çevre Mühendisi. Film, kitap, dizi, karikatür oyun ve müziğin her türlüsüne ilgisi vardır ama parası yoktur. Denize ve denize yazılan bütün şiir, öykü ve hikayelere aşıktır. Bağımsız ve amatör olan bütün yapımlar onun için tutkudur. Onu her yerde ‘’Tavşan’’ diye bulabilirsiniz.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

World Fantasy Award 2019

2019 World Fantasy Awards Adayları Duyuruldu

handmaids tale sezon 3

The Handmaid’s Tale 4. Sezon Onayı Aldı