in

Yeni Mafia Oyunundan Resmi Açıklama: Mafia 4 Geliyor

Mafia 4 oyunu için resmi açıklama geldi. Hangar 13 stüdyosu, açık dünyada geçecek yeni bir Mafya oyunu geliştirdiklerini doğruladı.

mafia 4 geliyor
- Reklam -
- Reklam -

Mafia 4 oyunu resmi olarak geliştiriliyor. Geliştirici stüdyo, yeni yapıma dair çalışmalara başladıklarını açıkladı.

Geçen mayıs ayında Mafia serisinin dördüncü oyununun Unreal Engine 5 eşliğinde geliştirme aşamasına geçtiği iddia edilmişti. Şimdi ise iddialar resmi bir ağızdan onaylanmış oldu. Ancak yine de oyuncuların Mafia 4 için beklemesi gereken hâlâ birkaç yılları var.

Hangar 13 stüdyosunun genel müdürü Roman Hladik, gelişmeleri şu sözlerle aktardı:

- Reklam -

“Mafia serisinin 20. yıldönümünde, yeni bir Mafia oyunu üzerinde çalıştığımızı duyurmaktan mutluluk duyuyorum. Süreç birkaç yılı bulacak ve şu an için daha fazlasını paylaşamıyorum. Ancak yine de seri için devam kararı alarak oyuncularımızı yeni hikâyelerle eğlendirme fırsatı bulduğumuz için gerçekten heyecanlıyız.”

İlk oyunu 2002 yılında yayınlanan Mafia, özellikle 2010 tarihinde yayınlanan devam oyunu ile adını geniş kitlelere duyurmayı başarmıştı. Serinin üçüncü bölümü ise 2016 yılında yayınlanmış ancak ikinci oyunun gölgesinde kalmıştı.

mafia 4 oyun

Mafia 4, İlk Oyunun Öncesini Konu Alabilir

2020 yılında orijinal üçlemenin yeniden yapımı olan Mafia: Definitive Edition ile hayranlarını mutlu eden seri, şimdi de yeni macera için kolları sıvamış durumda.

Yapıma dair yeni oyunun geliştirme aşamasına geçişinin resmen onaylanması dışında, başka bir bilgi bulunmuyor. Daha önce sızdırılan raporlar doğrultusunda, oyun motoru için tıpkı  yeni Witcher ve Tomb Raider oyunlarında olduğu gibi Unreal Engine 5’in tercih edileceği düşünülüyor.

- Reklam -

Bugüne kadar yayınlanan üç Mafya oyunu da 1930’lardan 1960’lara dek uzanan tarihlerde, Chicago, New York ve New Orleans şehirlerinin kurgusal alternatiflerine odaklanmıştı. Yeni oyunun bir öncül hikâye olabileceği ve tanıdık ailelerin daha derin ilişkilerine detaylı bir dair bakış fırsatı sunabileceği de ortaya atılan iddialar arasında bulunuyor.

mafia 4 geliyor resmi

Mafia 4 için çıkış tarihi belirlenmese de, yapımın oyuncularla buluşmasının en az birkaç yıl süreceği biliniyor. Oyunun geliştiricileriyle yapılan kapsamlı söyleşinin tamamını buradan okumanız mümkün.

Öte yandan serinin 20. yılı kutlamaları kapsamında Mafia 1 oyunu 1 Eylül’den 5 Eylül 2022’ye kadar, Steam üzerinden ücretsiz olarak temin edilebilecek.

Siz yeni Mafya oyunu için heyecanlı mısınız? Dördüncü oyunun hangi döneme ve karakterlere odaklanmasını isterdiniz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizimle paylaşarak sohbete katılabilirsiniz.

Kaynak: Games Radar

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

6 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for MelihAntepli MelihAntepli dedi ki:

    Ücretsiz olacak olması güzel olmuş, indiririm. Eski bile olsa kral oyundur. Yeni mafyadan ise şüphelerim var, bakalım ne yapacaklar :smiley:

  2. Avatar for Anita Anita dedi ki:
    1. oyun gibi olmasın da :pensive:
  3. Avatar for MelihAntepli MelihAntepli dedi ki:

    Pek bir ümidim yok açıkçası ama bekleyip göreceğiz.

  4. Avatar for MelihAntepli MelihAntepli dedi ki:

    Bugün 1 Eylül ve ücretli gösteriyor :thinking:

    Şu an ücretsiz olmuş.

  5. Avatar for Ferodem6 Ferodem6 dedi ki:

    3.oyun 2013 de değil 2016 da çıkış yaptı

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

1 cevap daha var.

The Invitation gişe rakamları

Modern Drakula Filmi “The Invitation” ABD Gişesinde Hızlı Başladı

White Noise fragmanı ve çıkış tarihi

Adam Driver’lı Don DeLillo Uyarlaması “White Noise”tan Fragman: Çıkış Tarihi Belli Oldu