in

Mafia 4 Oyunu Geliştirme Aşamasında Olabilir

Mafia 4 oyununun geliştirme aşamasında olduğu öne sürüldü. Hangar 13 stüdyosu, Unreal Engine 5 ile yeni bir Mafya oyunu üzerinde çalışıyor olabilir.

mafia 4
- Reklam -
- Reklam -

Mafia 4 geliştiriliyor olabilir. İddialara göre ana serinin de yapımcı stüdyosu olan Hangar 13’nin, üçlemenin öncesini konu alan bir oyun hazırladığı ifade edildi.

2K Games oyun stüdyolarının bir alt markası olan Hangar 13 tarafından geliştirilen Mafia serisi Mafia 4 ile devam edebilir. Kotaku’nun haberine göre Hangar 13 stüdyosunun başındaki ismin değişmesinden sonra Mafya serisinin dördüncü oyunu geliştirme takvimine alındı.

Açık dünya oyunlar arasında kendisine hatırı sayılır bir hayran kitlesi kazanan Mafia serisi ilk defa 2002 yılında oyuncuların karşısına çıkmıştı. Amerikan şehirlerinde yeraltı organizasyonlar içinde yükselen ve düşen karakterleri gözler önüne seren yapım her oyunda farklı kişilerin macerasını temel olarak almıştı.

- Reklam -

Serinin üçüncü oyunu 2016 yılında yayınlandıktan sonra karışık yorumlar almıştı. Bunun üzerine Hangar 13, 2020 yılında bütün serinin Definitive Edition versiyonlarını çıkararak orijinal oyunların konsol üzerinden de oynanmasını sağlamıştı. Söylentilere göre stüdyo bununla yetinmeyecek ve serinin dördüncü oyununu geliştirme aşamasına alacak.

Hangar 13 geçen yıllarda yönetici değişikliğine gitmişti. Haden Blackman sonrasında stüdyonun başına gelen Nick Baynes’ın sadece yönetim alanında değil, yeni oyunlar anlamında da değişiklikler yapacağı söyleniyordu. Şimdiyse Baynes’ın Mafia 4 oyununun geliştirilmesinde başı çekeceği öne sürüldü. Ayrıca aynı Kotaku kaynaklık söylentilerine göre oyun Nero kod ismi ile geliştirilmeye alındı.

Mafia 4, Unreal Engine 5 Oyun Moturu ile Geliştirilecek

Bu söylentilerin yanı sıra Mafia 4 oyununun son zamanların gözde oyun geliştirme motoru Unreal Engine 5 ile tasarlandığı da yapılan spekülasyonlar arasında. Daha öncesinde yeni Witcher ve Tomb Raider oyunlarının kullanacağı duyurulan oyun motoru yeni nesil konsollar için iddialı grafikler ve yeni oynanış teknikleri getirmesi bekleniyor. Dolayısıyla yeni Mafia oyununun Unreal Engine 5 ile geliştirilmesi hayranlar tarafından heyecanla karşılandı.

mafia 4 oyun

- Reklam -

Kotaku bu söylentiler dışında oyunun bir prequel olacağını söylüyor. 1930’lu yıllarda geçen ilk Mafia oyununun öncesini ziyaret edeceği söylenen yapımda tanıdık ailelerin derin ilişkilerine detaylı bir dair bakış oyunculara sunulabilir. Oyun sitesi bunun dışında yapımın ne zaman çıkacağına dair herhangi bir tarih vermedi.

Diğer taraftan Mafia 4 oyununa ilişkin yapılan resmi bir açıklama da yok. Stüdyo söylentilere dair bir açıklama yapmadı.

Siz böyle öncül bir oyuna dair ne düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Game Rant

Oğuzhan Açıkalın

Gedikli bir çizgi roman geek’i olmasam da beyaz sayfalara doluşmuş renkli resimleri her zaman ilgiyle takip ettim. Çünkü resimlerin ve kelimelerin bizi olduğumuzdan daha iyi bir yere taşıyacağına inanıyorum. Kısa kısa hikâyeler yazıyorum, edebiyatın her türlüsüne ilgi duysam da bilimkurgu konusunda kendimi geliştirmeye çalışıyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for MelihAntepli MelihAntepli dedi ki:

    Mafia 2’de Vito’ya ne oldu, Joe’ya ne oldu bilmiyoruz. Keşke 3.oyunda bu kısımlara dair bilgiler olsaydı (ya da vardır da beni hiç sarmadığı için görmemişimdir.). Bence Mafia 4 çıkacaksa Mafia 2’ye bir yerden bağlansın ve bu bilgiyi versin :smiley:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

2022 Vedat Türkali Edebiyat Ödülleri kısa liste

2022 Vedat Türkali Edebiyat Ödülleri’nde Kısa Liste Belli Oldu

Doctor Strange 2 İncelemesi: Multiverse of Madness Nasıldı?

Doctor Strange in the Multiverse of Madness İncelemesi: Nasıl Daha İyi Olabilirdi?