in ,

Metamorphosis Oyun Oluyor: Kafka’nın Karanlık Düşlerinden Fragman

Metamorphosis şimdi de video oyun oldu. Franz Kafka’nın kült romanı Dönüşüm oyun dünyasıyla buluşuyor. İlk fragman yayınlandı bile!

Metamorphosis Dönüşüm Kafka Oyun
- Reklam -
- Reklam -

Gregor Samsa’nın bir gün bunaltıcı düşlerinden uyanışı sonrasında edebiyat dünyasının en büyük eserlerinden Metamorphosis (Dönüşüm) doğmuştu. Şimdi o rüyaların görülüşünden 105 yıl sonra Ovid Works bizi bir kez daha Gregor’un vücuduna konuk olmaya çağırıyor.

Dünya edebiyatının önemli yazarlarından Franz Kafka imzalı Dönüşüm, şimdi de bir video oyun olmaya hazırlanıyor! Oyundan ilk fragman paylaşıldı bile.

“Küçük bir böceğe dönüştüğünü fark eden Gregor olarak oynayın ve dönüşümünüzün gizemini çözeceğiniz olağanüstü bir yolculuğa çıkın. Metamorphosis sürrealist bir dünyada böcek olarak edindiğiniz yeni yeteneklerinizin kurtuluşa ermek için son ve tek umudunuz olduğu bir FPS macera oyunu.”

- Reklam -

Metamorphosis Dönüşüm Kafka Oyun

Metamorphosis (Dönüşüm) oyununun fragmanı Gregor’un kendisinin bir böcek olduğunu anlamasıyla başlıyor. İzleyici bir işkence odasında sandalyeye bağlanmış bir böcek olarak bulunduğunu fark ediyor; devasa işkence aletleri, özellikle de çiviler ve duvara asılmış devasa bir iskambil kartı da odanın dekorasyonları. Sorgumuz devam ederken odanın tavanı açılıyor ve devasa bir el uzanıp işkencecimizi aldığında da nesnelerin devasa değil bizim çok küçük olduğumuzu fark ediyoruz. Fragman az önce tavan olduğunu düşündüğümüz şimdiki açıklığa tırmanmamızla sona eriyor.

Metamorphosis Tıpkı Olması Gerektiği Gibi Kafkaesk Bir Tasarıma Sahip

Fragmanın tonu Ovid Works’ün Metamorphosis’i nasıl bir oyun yapmak istediğini açıkça gösteriyor. Dishonered’in pastel çizimleri ve Bioshock’un irrite edici karakter dizaynlarının birleşmesiyle bu oyun gerçek anlamda Kafkaesk. Ovid Works ayrıca 2017 yapımı VR oyunu Interkosmos’u da yapmıştı. Eleştirmenlerden tam puan alan oyunda bir Sovyet kozmonotunun maceraları anlatılıyor. Interkosmos VR teknolojisinin erken dönemindeki ağır toplardan birisi olmuştu.

Metamorphosis’in Steam sayfası çevreyle etkileşimimizle çözülecek yapbozlar ve eşi benzeri rastlanmamış bir karakter yönetme şekli vadediyor. Böcek olduğumuz pek çok oyun olmadığı için bu konuda o kadar da rekabet olmadığı kesin. Oyundaki amacımız ise Gregor Samsa’nın arkadaşını esirlikten kurtarmak.

- Reklam -

Metamorphosis Dönüşüm Kafka Oyun

“Kafka’nın meraklı hayal gücünden esinlenmiştir,” mottosuyla fragmanı bitiren Metamorphosis’in 2020 yazında PC, Switch, PlayStation 4 ve Xbox One’a çıkış yapması planlanıyor. Yine de pek çok diğer oyun gibi Koronavirüs salgını yüzünden ertelenmesi mümkün.

Metamorphosis Fragmanı | İZLE

YouTube video

Franz Kafka’nın beynine bir kez de bilgisayar oyunları aracılığıyla girmek sizi heyecanlandırıyor mu? Yorumlarınızı ve beklentilerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.


* Rick & Morty, Kafka’nın Dönüşümü’ne Oldukça Rahatsız Edici Bir Yorum Getirdi

Kaynak: The Nerd Stash

Mehmet Çakıcı

1999'da Balıkesir'de doğdu. Küçük yaştan beri fantastik edebiyata ilgi duydu, büyüdükçe diğer edebiyatlara da yaklaştı. Şu sıralar İstanbul Üniversitesi'nde bu ilginin üstüne iyice düşüyor. Uzun bir süre araknofobinin nasıl yazıldığını öğrenemedi.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Margaret Atwood - Covid-19

Margaret Atwood: “Covid-19 Karantinası Bir Distopya Değil”

the mandalorian belgesel fragman

The Mandalorian Belgeseli İlk Fragman: Disney Gallery