in

Microsoft, Oyun Dünyasının Dev Şirketi Activision Blizzard’ı 68,7 Milyar Dolara Satın Alıyor

Microsoft, Activision Blizzard şirketini satın alıyor. Yazılım devi, oyun dünyasının dev firması için 68,7 milyar doları gözden çıkardı.

Microsoft, Activision Blizzard Şirketini Satın Alıyor xbox
- Reklam -
- Reklam -

Microsoft, sürpriz bir açıklama ile Activision Blizzard firmasını satın aldığını duyurdu. Diablo, Call of Duty, Warcraft, Herthstone ve StarCraft gibi önemli oyunların sahibi olan firma, 68,7 milyar dolarlık bir fiyat karşılığında yazılım devine gitti.

X-box’ın resmi sitesinde “Activision Blizzard’ın İnanılmaz Ekibi ve Efsanevi Oyunları, Microsoft Gaming’e Hoş Geldiniz” başlığıyla yayımlanan yeni bir yazı ile ortaya çıkan bu bilgi, son yılların en önemli satın alması olarak ön plana çıkıyor. Sürpriz bir şekilde gerçekleşen bu anlaşma ile Call of Duty, Warcraft, Candy Crush, Tony Hawk, Diablo, Overwatch, Spyro, Hearthstone, Guitar Hero, Crash Bandicoot, StarCraft ve çok daha fazlasının sahibi olan Activision Blizzard, artık Microsoft’a ait bir şirket hâline geliyor.

Yapılan açıklamada satın alma sürecinin hâlâ devam ettiği ve bu işlem tamamlanana kadar Activision Blizzard ve Microsoft Gaming’in bağımsız olarak çalışmaya devam edecekleri duyuruldu. 2023 mali yılında tamamlanması beklenen satın alma işlemleri bittiğinde ise artık birçok tanıdık oyun GamePass üzerinden de erişilebilir olacak.

- Reklam -

Activision Blizzard Satın Alımı ile İkonik Oyunlar Microsoft Game Pass’e Eklenecek

Microsoft, Activision Blizzard Şirketini Satın Alıyor xbox

Şu anda 25 milyondan fazla abonesi bulunan GamePass’in yeni Activision Blizzard oyunları ile çok daha fazla kullanıcı sayısına ulaşması bekleniyor. Satın alım işlemleri tamamlandıktan sonra da Activision Blizzard’ın oyunlarının çeşitli platformlarda oynanması konusunda desteklerini sürdüreceklerini belirten Microsoft Gaming CEO’su Philip Spencer, proaktif katılım kültürlerini Activision Blizzard’daki harika ekipleri de kapsayacak şekilde genişletmek için sabırsızlandıklarını dile getirdi.

68,7 milyar dolarlık devasa bir satın alım bütçesiyle gerçekleşen bu anlaşma sayesinde Microsoft oyun dünyasında çok önemli bir pay sahibi olacak. Activision Publishing ve Blizzard Entertainment firmalarıyla birlikte Beenox, Demonware, Digital Legends, High Moon Studios, Infinity Ward, King, Major League Gaming, Radical Entertainment ve Raven Software dijital yazılım devi bünyesine dahil olacak.

- Reklam -

Bu satın alma, rekabet hâlindeki Age of Empires ve Starcraft serilerini de aynı çatı altına toplamış olacak. Microsoft böylece marka zenginliği açısından çarpıcı bir yelpazeye erişecek.

Microsoft’un bu haberi sürpriz olsa da, dev oyun firmasına gözünü diken tek şirket kendisi değil. 2019 yılında çıkan bir haberde Activision Blizzard’ı Disney’in satın almak istediği iddia edilmiş ancak herhangi bir sonuç çıkmamıştı. Öte yandan Activision Blizzard, son dönemlerde birçok skandal haberle gündeme geliyordu.

Bu satın alım hakkında sizler neler düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Xbox

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

7 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Epichan Epichan dedi ki:

    Üzüldüm biraz bu haberi duyunca. Ama Blizzard Aktivision ile birleşince kötüleşmeye başlamıştı.
    Belki benim üzülmemde biraz duygusal olabilir Warcrat 1-2, Diablo 1-2, Wow, Star craft gibi oyunları ile büyüdüm. Hikayeleri her zaman hoşuma gidiyordu. Wow son paketlerini oynamasam da hikaye nereye gidiyor takip ediyordum. Umarım daha iyi olur. Şimdi D4 yapım aşamasında bu geçiş sürecinden acaba ne kadar etkilenecek.

  2. Avatar for Gurlino Gurlino dedi ki:

    Blizzard için tek çıkış yolu buydu ve o da gerçekleşti. Bundan sonra umarım Microsoft’un kanatları altında eski güzel günlerine geri dönebilir. Zor ama belki eskisi gibi sektörün lider firmalarından birisi dahi olabilir. En azından içindeki toksik yapı dağılsa bile kârdır.

  3. Avatar for Nefrayto Nefrayto dedi ki:

    Bu haberi şu şekilde yorumladım: Microsoft, aynen “Başlat: Ready Player One (2018)” filminde anlatılanlara paralel bir şekilde Metaverse aleminde tek güç (tekel) olmak için bu adımı attı. Ve ilerleyen vakitlerde daha da başka satın almalar, sektörden el çektirmeler vs. yapacak gibi hissediyorum. Bana kalırsa, Microsoft programını önceden oluşturmuş ve uygulamaya koyuldu. Biz, sıradan vatandaşlar için hayırlısı olmayacağı kesin ^^’ …

  4. Avatar for Alp Alp dedi ki:

    Konsola yabancı biri olarak microsoftun ne oyunu vardı ya niye düşünürken aklıma Age of Mythology geldi. Şu an kulaklarımda prostagma, leyce, vullume, malista, izboli, yiiirvil, yu i iyır gibi sözler çınlıyor.

  5. Avatar for Tilqi_Gin Tilqi_Gin dedi ki:

    Tencent’in tekellik durumuna giden yoluna karşılık Microsoft’un bu hamlesine olumlu bakıyorum ben şahsen.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

2 cevap daha var.

Dalga - Giulio Cavalli

Giulio Cavalli, Kıyılarına Cesetler Vuran Bir Kasabanın Distopik Hikâyesini Anlatıyor: “Dalga”

Vikings: Valhalla Resmi Fragman

Vikings: Valhalla’dan Resmi Fragman: Vikingler İntikam için Geri Dönüyor