in

“Call of Duty” Oyunlarını Nintendo’ya Getirecek 10 Yıllık Anlaşmada İmzalar Atıldı

Microsoft ve Nintendo’dan ses getiren bir anlaşma geldi. Ünlü oyun serisi “Call of Duty”, yeni bir mecrada oyuncularla buluşmaya hazırlanıyor.

Microsoft Nintendo Anlaşma Call of Duty
- Reklam -
- Reklam -

Microsoft ve Nintendo 10 yıllık yeni bir anlaşmaya imza attı. Oyun sektöründe büyük yankı uyandıran gelişmeye göre, artık Call of Duty markası Nintendo platformu üzerinden de oyunculara ulaşabilecek.

Microsoft yöneticisi Brad Smith, Activision Blizzard satın alması tamamlandığında Call of Duty’nin de dahil olduğu Xbox oyunlarının Nintendo oyuncularına sunmaya hazırlandıklarını açıkladı.

Microsoft oyun dünyasında büyük bir adıma daha imza atıyor. Dev şirketin yöneticisi Brad Smith sosyal medya üzerinden yaptığı duyuruda bu hamlenin oyunları yaygınlaştırmak adına alındığını belirtti:

- Reklam -

“Xbox oyunlarını Nintendo oyuncularına taşıyacak 10 yıllık anlaşmayı imzaladık. Bu (hamle) Xbox oyunlarını ve Call of Duty gibi Activision oyunlarını daha fazla oyuncuya ve daha fazla platforma taşıma kararlılığımızın bir parçası.”

Microsoft’tan Sürpriz “Call of Duty” Hamlesi

Duyuru ile birlikte verilen resmi açıklama ise şu şekilde oldu:

“Microsoft ve Nintendo Call of Duty oyunlarını Nintendo oyuncularına getirmek için 10 yıllık bağlayıcı bir anlaşmaya imza attı. (Böylelikle) Nintendo oyuncuları da Call of Duty serisini bütün içerikleri ve özellikleriyle Xbox ve PlayStation oyuncuları gibi deneyimleyebilecek. Call of Duty’nin uzun dönemde herkes tarafından eşit derecede ulaşılabilir olmasına, oyun piyasasına daha fazla rekabet getirmeye ve oyunculara daha fazla seçenek sunmaya gayret gösteriyoruz.”

Microsoft Nintendo Anlaşma Call of Duty Oyunları

Bu anlaşma, Nintendo oyuncuları da Xbox oyunlarına aynı gün içinde erişebileceği ve yapımları PlayStation ve Xbox platformlarındaki gibi oynayabileceği anlamına geliyor. Bununla birlikte Call of Duty gibi yapımların Nintendo platformlarına ne zaman geleceği belirsiz. Oyun dünyasındaki önemli isimler böylesi bir geçiş için öncelikle Activision Blizzard satın alınmasının tamamlanması gerektiğini söylüyor.

Activision Satın Alımı Henüz Kesinleşmedi

Microsoft’un 68.7 milyon dolarlık Activision satın alımı ise beklenildiği kadar hızlı ilerlemiyor. Reuters geçen günlerde verdiği haberde şirket yöneticisi Smith ve üst kademe yetkililerin Avrupa Komisyonu’nda Sherman Antitröst Yasası kapsamında savunma vermeye çağırıldığını açıklamıştı.

Sony, Call of Duty gibi oyunların Microsoft bünyesine geçmesi ile bu tip oyunları Xbox Exclusive yaparak şirketin tekelleşme yoluna gittiğini iddia etmiş ve satın almanın gerçekleşmemesi gerektiğini vurgulamıştı. Microsoft ise buna karşılık kendilerini “üçüncü parti oyun konsolu üretici” olarak tanımlamış ve Activision’ı “popüler oyun üreticilerinden sadece bir tanesi” olarak göstermişti.

Microsoft Nintendo Anlaşma

- Reklam -

Microsoft Gaming CEO’su Phil Spencer da sosyal medya üzerinden yapılan anlaşmayı doğruladı ve Activision Blizzard satın alımının tamamlanmasından sonra Call of Duty oyunlarının tüm oyunculara açılmaya çalışıldığını söyledi. Bununla birlikte Spencer, Call of Duty’nin Steam üzerinden erişime açık kalacağının da altını çizdi.

Bütün Microsoft Oyunları Nintendo Switch’e Gelecek mi?

The Washington Post’un Spencer ile yaptığı röportaj ise Call of Duty ile birlikte Minecraft gibi oyunlarında Switch’e aktarılacağını işaret ediyor. Microsoft Gaming CEO’su öncelikle bütün oyunların gözden geçirilmesi gerektiğini söylüyor ve CoD oyunlarının Nintendo’ya geçişi için süreye ihtiyaçları olduğunu gerektiğini söylüyor:

“Eğer (Activision Blizzard satın alım) anlaşması beklediğimiz tarihte tamamlanırsa (CoD oyunlarını Nintendo’ya taşıma) işinin gelişim süreci biraz zaman alacaktır. İşleri rayına oturduğunda Nintendo da PlayStation, Xbox ve PC ile aynı zamanda oyunları oynayabilecek.”

Minecraft Nintendo

Nintendo Switch’in CoD ve Minecraft gibi oyunları sıkıntısız bir şekilde çalıştırıp çalıştırmayacağı ise kullanıcıların kafasında soru işaretleri oluşturuyor. Spencer konuyla ilgili çalıştıklarını ve oyunu kusursuz bir şekilde çalıştıracak tecrübeleri olduğunu söylüyor:

“Minecraft ve CoD tamamen farklı oyunlar. Ancak Nintendo’ya hangi tür oyunlar çıkarabileceğini ve farklı platformlarda farklı oyunları nasıl çalıştırabileceğini bilen bir geliştirici ekibimiz var. Bu da bizim sahip olduğumuz bir tecrübe.”

Microsoft’un oyun dünyasında attığı bu önemli adımdan sonra Sony’nin hamlesi merakla bekleniyor. Bu adımın Activison Blizzard satın alım sürecini nasıl etkileyeceği ise henüz belirsiz.

Siz bu anlaşma hakkında ne düşünüyorsunuz? Kayıp Rıhtım Forum’da görüşlerinizi paylaşabilir ve içeriklerimizden anında haberdar olmak için bizi Google News üzerinden takip edebilirsiniz.

Kaynak: The Washington Post

Oğuzhan Açıkalın

Gedikli bir çizgi roman geek’i olmasam da beyaz sayfalara doluşmuş renkli resimleri her zaman ilgiyle takip ettim. Çünkü resimlerin ve kelimelerin bizi olduğumuzdan daha iyi bir yere taşıyacağına inanıyorum. Kısa kısa hikâyeler yazıyorum, edebiyatın her türlüsüne ilgi duysam da bilimkurgu konusunda kendimi geliştirmeye çalışıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Plane 2 Filmi Geliyor: Ship Adıyla Çıkacak

“Plane”in Devam Filmi ‘Oldukça Orijinal Bir İsimle’ Onaylandı

Ay Toprağı ile Güneş Karartılabilir

Güneş’i Karartarak İklim Krizini Durdurma Fikirlerine Bir Yenisi Eklendi: Ay Toprağını Uzaya Saçmak