in

Minecraft Yepyeni Bir Teknolojiye Kapılarını Açıyor

Nvidia, Gamescom 2019’da Minecraft için yeni bir teknoloji duyurdu. Oyuna gelmeye hazırlanan ücretsiz güncelleme, Minecraft’ı listelerde tekrar bir numara yapmayı hedefliyor.

minecraft yeni ozellik
- Reklam -
- Reklam -

Minecraft hâlâ dünyanın en çok satan oyunu unvanını elinde tutuyor. Sürekli olarak güncel kalan çevrim içi sunucuları ve çevrimdışı hayatta kalma oynanışıyla oyunculara sonsuz bir harita sunan oyun; büyük bir güncellemeyle resmen yenilenmiş olacak. Farklı içeriklerle oyunu güncel tutan dağıtıcı firma Mojang, bir değişikliğe giderek Nvidia ile birliktelik sağladı. Gamescom’da Minecraft için olan yeni teknolojisini tanıtan firma; bu birliktelikle beraber Ray Tracing (Işın İzleme) teknolojisi çok yakında oyuna eklenmiş olacak.

Birkaç ay önce Ray Tracing, bağımsız oyuncuların yaptığı modlar sayesinde Minecraft’e eklenmişti. Ancak yeterince profesyonel gözükmeyen bu mod çeşitli problemleri de beraberinde getiriyordu. Daha profesyonel bir adım atmaya karar veren Mojang, Yol İzleme ayarı adı altında bu teknolojiyi resmi bir şekilde oyuna getirmeye karar verdi. Bu teknoloji şimdilik oyunun sadece Windows 10 sürümünde yer alacak. Yol İzleme’nin sunulacağı güncelleme ücretsiz olacağından dolayı, herkes bir kez daha gözlerini Minecraft oynamaya dikmiş durumda.

Minecraft

- Reklam -

Mojang Yol İzleme Teknolojisini Ücretsiz Bir Şekilde Sunacak

Işık kaynağının boyutuna, şekline, mesafesine bağlı olarak değişen gölgelerden tutun; su, buz, cam gibi materyallerden yansıyan, kırılan ve saçılan ışıklar dahi oyunun bir parçası haline getirilmiş. Üstelik oyunu deneme fırsatı elde eden profesyoneller, tahmin edilebileceğinden daha muhteşem bir sonuçla karşılaştıklarını ifade ediyorlar. Hatta Minecraft Yaratıcı müdürünün ta kendisi, Yol İzleme sayesinde altın bir bloktan yansıyan düşmanın nasıl net bir şekilde görüldüğünü anlatıyor.

Bir zamanlar daha çok çocuklara hitap ediyor diye anılıyordu Minecraft; ama gün geçtikçe yediden yetmişe bütün oyuncular tarafından sevilmesi onu bu günlerine getirdi. Minecraft şu anda yaklaşık 20 platformdan oynanabilir durumda. Ray Tracing teknolojisi de işin içine girince daha güzel bir hale bürünecek oyunun, muhakkak kütüphanenizde bulunması tavsiye ediliyor. Basit grafiklerinden dolayı her platformda akıcı olarak çalışması sayesinde ün kazanan oyun, başta bu teknolojiye geçişiyle tepki toplamış olsa da; insanlar hiçbir şeyin yerinde sayarak ilerleyemeyeceğini anlayıp Yol İzleme’li Minecraft’ı da kucakladılar.

- Reklam -

minecraft

Sizce atılan bu adım Minecraft’ı tekrar bir numaraya taşımaya yetecek mi? Siz Yol İzleme‘li Minecraft’ı oynamayı düşünüyor musunuz?

Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum‘da bizlerle paylaşabilirsiniz.


* Merakla Beklenen Death Stranding Oyunundan 3 Yeni Tanıtım Filmi

* Video Oyunlarındaki Siber Zorbalık #2 – Ana Hatları ve Oluşturulan Kültür

Furkan Emir Aktaş

1999 Ankara doğumluyum. Çizgi romanlar, fantastik romanlar, bilgisayar oyunları özellikle ilgili olduğum alanlar. Hacettepe Üniversitesi'nin Amerikan Kültürü ve Edebiyatı bölümünde okumaktayım. 2013'ten beri serbest olarak bazı çizgi romanların ve çeşitli akademik makalelerin çevirilerini yapmaya devam ediyorum.

3 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Kont_Olaf Kont_Olaf dedi ki:

    Dünyanın en gereksiz şeyi ya. Minecraft’ın olayı hiçbir zaman gelişmiş grafikler olmadı ki? Her şey zaten lego gibi bloklardan oluşuyor. Detaylı texture pack’ler bilmemneler anca kurup bakıp “aa, ne güzelmiş” diye şöyle bir etrafı gezip sonra kaldıracağın ve normal oyuna döneceğin şeyler. Çünkü detaylı texture pack’ler, 4K’lar, ray tracing’ler, bloklardan oluşan bir dünyada sadece kafa karıştırıyor, görüşü zorlaştırıyor. Baktığın şeyin parçalarını ayırt edemiyorsun ki parçalarına ayırasın, yeniden şekillendiresin. Gelişmiş teknolojiler böyle oyunlarda illa ki denenir, yapılır. Ama sadece bir süre seyretmek için. Bitince yüklenip “güzel görünüyormuş” denir. Ama sonra gene normale dönülür, bunlar asla oyunun kalıcı bir parçası olamaz. Oyunun temel mantığına ters. Her şey o kadar gerçek görünüyor ki bakarken yoruluyorsun bir kere blokları ayırt edicem diye.

    Ayrıca Minecraft dünyasında zaten dağlar tepeler ağaçlar havada duruyor, bir kova suyu tepeden aşağı akıt, 200 metre şelale oluyor. Işık gerçek gibi olsa ne olur.

  2. Avatar for Montana Montana dedi ki:

    Yazdıklarınıza tamamen katılmakla birlikte yapılması gereken bence daha çok işlevsellik kazandırmak. Zaten bu oyunu modsuz oynamak bir çok oyuncu için zevkli değil. Derseniz ki görsellik bu oyunda çok mu önemli? Hayır. Grafik zaten minecraft için önemli bir etken olmadı bu zamana kadar. Görseller biraz daha düzgün olsun diyen arkadaşlar olabilir, onlar da texture pack veya shader mod kullanabilirler.

    Minecraft oyununu daha çok teknik mod paketleriyle oynayan biri olduğum için (ındustrial craft, build craft) bu zamana kadar hiç görselliğe, grafiklere takılmamıştım açıkçası.

    Edit: Bir ara bağımsız yapımcılar daha gerçekçi minecraft modu çıkarmışlardı. Düz bloklar değil de oval, bombeli bloklar vardı. Ama berbat ötesi bir şeydi.

  3. Avatar for dikomerro dikomerro dedi ki:

    Hytale’nin videosunu izliyorum ve sonra bu güncellemeye bakıyorum.Çok saçma bir hamle,muhtemelen yeni çocukları çekmek için yapılmış.Fanların istediği bir şey değil,oyunu bırakanların önemli bir kısmını döndürecek bir şey değil. Hytale vadettiğinin yarısını yapabilirse, bu anlayışla Minecraft diye bir şey kalmaz.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Doppler İncelemesi - Erlend Loe

Doppler İncelemesi: Yirmi Birinci Yüz Yıldan Kaçış Bileti

Leonardo da Vinci Kayalıklar Bakiresi

Leonardo da Vinci Tablosundaki Heyecan Yaratan Gizli Eskiz