in ,

Oyun Sektöründe Tutunmakta Israrcı Olan Netflix, Finlandiya’da Kendine Ait Bir Oyun Stüdyosu Kurdu

Netflix oyun sektöründe yeni bir çıkış arıyor. Dijital yayın devi Finlandiya’da bir oyun stüdyo kurarak yeni yapımlara imza atmaya hazırlanıyor.

netflix oyun stüdyosu finlandiya
- Reklam -
- Reklam -

Netflix Finlandiya’da yeni bir oyun stüdyosu kuruyor. Bu gelişme ile dijital dizi platformu oyun sektöründe Netflix Games sonrası büyük bir atılım yapmış olacak.

Pazartesi günü resmî siteden yapılan açıklamaya göre yayın devi Finlandiya’nın başkenti Helsinki’de yeni bir oyun şirketi kurduğunu duyurdu. Böylece video oyun kategorisindeki elini güçlendirmeye çalışan Netflix bünyesinde üç farklı yapımcı firmayı katmış oldu.

Oxenfree oyununun yapımcısı Night School Studio ve Boss Fight Entertainment gibi oyun yapımcıları dijital yayın devinin oyun noktasında güçlü eli olurken ekibe yeni katılan Next Games Studios ise mobil platformlara yönelik interaktif yapımları hayata geçireceği tahmin ediliyor.

- Reklam -

Kurulan oyun şirketinin başındaki isim ise daha önce Zynga ve Electronic Arts bünyesinde yönetici pozisyonlarında çalışmış olan Marko Lastikka. Başarılı yönetici aynı zamanda kısa süre önce Zynga’nın Helsinki bölümünde çalışmıştı.

netflix oyun stüdyosu yeni

Netflix’in Helsinki’yi seçmesinin sebebi olarak farklı oyun şirketleri ile yakın ilişkide olmak istemesini gösterdi. Dijital platformun daha öncesinde yayınladığı Stranger Things: Puzzle Tales isimli oyunu da Fin asıllı oyun platformu olan Next Games tarafından kodlanmıştı.

Bununla birlikte şirketin oyun departmanı yöneticisi Amir Rahimi çalışmaların erken aşamasında olduklarını söylüyor ve ekliyor:

“… Netflix bünyesinde muhteşem bir oyun deneyimi oluşturmak için çok çalışmamız gerekiyor. Bir oyun yaratmak yıllar alabiliyor. Ancak bir yıl içinde oyun stüdyosu kurma noktasındaki emin adımlarımızdan dolayı gururluyum. İlerleyen yıllarda ürettiğimiz şeyleri sizlere sunmaktan dolayı heyecanlıyım.”

- Reklam -

Geçen Sene Hayata Geçen Netflix Oyun Projesi Bekleneni Vermemişti

Netflix’in geçen yıl uygulamaya giren oyun servisi kullanıcılardan beklenen ilgiyi görmemişti. Dijital oyun devi abone kayıplarını durdurmak amacıyla giriştiği proje kullanıcıların oldukça düşük bir kısmına hitap etmişti. Ağustos ayı verilerine göre izleyicilere sunulan oyunlar 23 milyon kez indirilmişti. Şirketin ise aktif olarak 221 milyona yakın abonesi bulunuyor.

netflix oyun games

Yayın devi şimdiye kadar 20 farklı oyunu kullanıcıların beğenisine sunmuş olmakla birlikte ilerleyen dönemde bu sayıyı 50 oyuna kadar çıkarmayı planlıyor. Bununla birlikte oyunların reklamsız ve oyun içi satın alımsız bir şekilde sunulacağı da yapılan açıklamada kendisine yer buldu.

Siz dijital platformun oyun sektörüne adım atmasını nasıl buluyorsunuz? Fikirlerinizi Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: The Washington Post

Oğuzhan Açıkalın

Gedikli bir çizgi roman geek’i olmasam da beyaz sayfalara doluşmuş renkli resimleri her zaman ilgiyle takip ettim. Çünkü resimlerin ve kelimelerin bizi olduğumuzdan daha iyi bir yere taşıyacağına inanıyorum. Kısa kısa hikâyeler yazıyorum, edebiyatın her türlüsüne ilgi duysam da bilimkurgu konusunda kendimi geliştirmeye çalışıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Hugh Jackman Deadpool 3 Wolverine

Hugh Jackman, Deadpool 3 ile Yeniden Wolverine Oluyor: Yeni Deadpool Filminde Vizyon Tarihi Belli Oldu

the office dizisi belgesel nedeni

The Office Dizisinin Gözden Kaçan Karanlık Arka Planı: Bu Belgesel ‘Gerçekten’ Neden Çekiliyor?