in ,

Medya Devi Netflix, Oyun Sektörüne Giriyor: Abonelik Sistemi ile Apple Arcade Benzeri Bir Yapı Oluşturulacak

Netflix, oyun sektörüne girmeye hazırlanıyor. Dijital yayın devi, Apple Arcade benzeri bir sistem kurma hazırlıklarına başladı.

Netflix Oyun Bandersnatch
- Reklam -
- Reklam -

Netflix şimdi de oyun sektörüne girmeye hazırlanıyor. Dijital yayın devi, Apple Arcade benzeri bir sistem üzerinde çalışıyor.

Eğlence endüstrisinde rekabet her geçen gün artıyor. Özellikle 2007 yılından sonra video akış hizmeti aracılığıyla internet üzerinden film izleme olanağı sunmaya başlayan Netflix, her geçen yıl kârını arttırmaya ve dünyaya yayılmaya başladı. Gümüzde yüz milyonlarca abonesi bulunan kanal, artık neredeyse her evde bulunuyor. Yayın devi, sadece son Akademi ödüllerinde bile içerikleriyle 7 dalda Oscar ödülü kazanarak geceye damgasını vurmayı başarmıştı.

İşte şimdi, söz konusu çevrim içi dünyanın hakimi olan yayın devi, oyun sektörüne de atılmayı hedefliyor. The Information tarafından yayınlanan bir haberde, Netflix’in birkaç deneyimli oyun sektörü yöneticisine video oyunları konusunda genişleme istekleriyle ilgili olarak başvurduğu ortaya çıktı. Söz konusu oyun yöneticilerinin kimler oldukları henüz bilinmiyor olsa da, Netflix’in Apple’ın çevrim içi abonelik sistemi olan Apple Arcade benzeri bir sistem üzerinde çalıştığı tahmin ediliyor.

- Reklam -

Netflix: “Etkileşimli eğlence tarafında daha fazlasın yapmak için heyecanlıyız”

netflix oyun

Söz konusu haberler ortaya çıktıktan sonra bir Netflix sözcüsü, TechRadar’a açıklama yaparak şirketlerinin genişlemesiyle ilgili haberlere yanıt verdi.

“Üyelerimiz, içeriğimizin çeşitliliğine ve kalitesine değer veriyor. Dizilerden belgesellere, sinema filmlerine, yerel dilde hazırlanan orijinal yapımlara ve şov içeriklerine kadar ürün yelpazemizi sürekli olarak genişletmemizin nedeni budur. Üyeler ayrıca Bandersnatch ve You v. Wild gibi etkileşimli içerikler veya Stranger Things, La Casa de Papel ve To All the Boys oyunlarına dayanan oyunlar aracılığıyla sevdikleri hikâyelerle daha doğrudan etkileşim kurmanın keyfini çıkarıyor. Bu nedenle, etkileşimli eğlence tarafı için daha fazlasını yapmaktan heyecan duyuyoruz.”

- Reklam -

Netflix’in Black Mirror: Bandersnatch ile yakaladığı başarı hatırlanacak olursa, daha etkileşimli bir şey denemeleri gayet olası duruyor. Stranger Things oyunları geniş kitlelere yayılmasa da, bir oyun yöneticisinin başta olduğu gelecekteki oyunlar için çok farklı bir hikâye ekseninde şekillenebilir.

Her ne kadar pandemi dönemi ile birlikte özellikle sinema yapımları ve diziler adına dijital yayın platformları daha fazla kazanç sağlamaya başlamış olsa da, oyun sektörünün de bu içeriklerden geriye kalır yanı yok. Sadece son raporlarda, küresel oyun pazarının 300 milyar dolardan daha büyük bir rakama sahip olduğu söyleniyor. Bu nedenle Netflix’in orijinal içerikleriyle etkileşimli yeni oyunları piyasaya sunması da sektör adına farklı bir geleceği bizleri bekliyor olduğunu gösterebilir.

Netflix’in oyun sektörüne adım atacak olması konusunda sizler neler düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilirsiniz.

Kaynak: TechRadar

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

1 Yorum BULUNUYOR


Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Henry Cavill - Highlander

Henry Cavill, Yeniden Çekilecek “Highlander” Filminde Başrol Olacak

Eternals 2 Marvel

Eternals Fragmanı: Marvel’ın Antik Süper Kahraman Takımı Gözüktü