in ,

Netflix Rekabeti Başka Seviyeye Taşıyor: Video Oyun Geliştirecek

Netflix, video oyun geliştirmeye hazırlanıyor. Dijital yayın şirketi, film ve dizi sektörü ile sınırlı kalmak istemiyor.

netflix video oyun geliştirme
- Reklam -
- Reklam -

Netflix rekabeti başka bir boyuta taşımaya hazırlanıyor. Dijital yayın devi, bir video oyun geliştirmek için düğmeye bastı.

Şirketin oyun sektörüne girmek üzere hazırlıklara başladığı bir süredir konuşuluyordu. Sonunda somut adımlar gelmeye başladı. Projenin arkasındaki isimler arasında FIFA, Apex Legends, The Sims gibi oyunlarla tanınan Electronic Arts’ta ve sosyal medya platformu Facebook’ta görev alan Mike Verdu yer alıyor. Netflix’in oyun servisinin önümüzdeki sene hizmete açılması planlanıyor.

Platformun abonelik sistemine sahip kendi oyun sistemi üzerinde çalıştığı iddialarının ardından, eski Electronic Arts ve Facebook yöneticisi Mike Verdu, Netflix’te göreve başlamış durumda. Bloomberg kaynakları, Verdu’nun işe başladığı bilgisini onayladı.

- Reklam -

Yayın hayatına DVD kiralama şirketi olarak başlayan Netflix, internetin sınırsız imkânlarından faydalanarak çağa ayak uydurmuş ve dijital dünyanın önemli öznelerinden birisi hâline gelmişti.

190’dan fazla ülkede 200 milyonu aşkın aboneye ulaşan dijital yayın devi, dizi ve film sektöründen sonra gözünü oyun dünyasına dikti.

Artık platformun geniş kütüphanesinde oyunlar da yer alacak. Uygulamanın kullanıcıları, bu hizmetten yararlanabilmek için ekstra bir ücret ödemeyecek. Kanal, oyunlar için farklı bir mecra da oluşturmayacak. Kullanıcılar doğrudan arayüz üzerinden film / dizi / oyun seçenekleri arasında dolaşabilecek. Dahası, Netflix tıpkı orijinal film ve dizi üretimlerine dahil oluşu gibi; oyun üretme sürecinin de bir parçası olacak.

Netflix, Video Oyun Dünyasına Kayıtsız Kalmayacak

Son yıllarda bilgisayar oyunlarından uyarlanan sinema filmlerinin sayısı giderek artmış durumda. Şu sıralar merakla beklenen oyun uyarlamalarının arasında ise Tom Holland’ın başrolünde yer aldığı Uncharted yer alıyor. İş, sadece uyarlama boyutu ile de sınırlı değil. Koronavirüs pandemisi sırasında ABD’deki birçok sinema salonu, video oyunlar için insanlara kiralandı.

- Reklam -

Netflix bu hamlesi ile sıklıkla kıyaslanan “sinema filmi mi, video oyun mu?” ikilisine yeni bir bakış açısı getirecek gibi görünüyor.

Netflix Oyun Bandersnatch

Henüz şirketten resmi bir açıklama gelmiş olmasa da servisin 2022 yılı içerisinde hizmete başlayacağı işaret ediliyor. Platformun nasıl bir oyun üzerine çalıştığı, Black Mirror bölümü Bandersnatch’te olduğu gibi bir “kolaj” durumunun olup olmayacağı gibi detaylar ise zaman içerisinde belli olacak.

Siz bu hamleyi nasıl değerlendiriyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Collider

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Pera Palas’ta Gece Yarısı Dizisi görselleri

Atatürk’e Yönelik Bir Komplonun da İşleneceği “Pera Palas’ta Gece Yarısı” Dizisinden İlk Görseller

Black Widow Disney Dava

Black Widow’un Sonu Hakkındaki Soru İşaretine Yönetmenden Açıklama