in

PlayStation 5 Çevre Dostu Özelliğiyle Geliyor

Sony, yaşanabilir ve sürdürülebilir bir gelecek için Playing for the Planet projesine katıldı. PlayStation 5 tasarruf moduyla fark yaratacak.

PlayStation
- Reklam -
- Reklam -

Sony’den gezegenimizin geleceğini kurtarmak için güzel bir hamle geldi. Şirket, uygun enerji tüketimi yoluyla atmosfere karbondioksit salınımını azaltmak için önlemler almayı hedefleyen PlayStation 5 için Playing for the Planet’a katıldı.

Son zamanlarda Sony Interactive Entertainment blogunda Playing for the Planet girişimlerine katılan şirket hakkında bilgi edinebildik. Ortaklık, New York’taki Birleşmiş Milletler iklim zirvesinde duyurulurken yeni nesil Sony konsollarının daha da çevre dostu olması sağlanacağına dair garanti verildi.

PlayStation 4 geliştirilirken de enerji tasarrufu için çaba gösterilmişti. Bu amaçla birçok teknoloji kullanıldı. Toplam atmosferik karbondioksit yayılımının PS4 için 16 milyon tona düşürülmesi başarıldı. Sony, önümüzdeki 10 yılda bu sayının küçük bir ülkenin yıllık emisyonu olan 29 milyon tona kadar tasarruf edileceğini açıkladı.

- Reklam -

PlayStation 5 Tasarruf Moduyla Dikkat Çekiyor

Ama bu hikayenin sonu değil. Yeşil girişimin bir parçası olarak Sony, PlayStation 5 için yeni bir özellik sunmayı da düşünüyor. Cihaz, ilk tahminlere göre yaklaşık 0,5 watt seviyesine ulaşabilecek güç tüketimini büyük ölçüde düşürecek olan oyunu askıya alma özelliğine sahip olacak. Yalnızca bir milyon kullanıcı bu özelliği etkinleştirirse, ABD’de 1.000 evin ortalama elektrik kullanımına eşdeğer tasarruf sağlayacak.

Sony ayrıca oyun servisleri ve veri merkezleri için kaynaklarını daha özenli kullanacak. Şirket, kullanıcıların enerji tüketimini mümkün olduğunca azaltmak için kullanmaları gereken ayarları özellikle anlatmayı da planlıyor.

- Reklam -

Oyun topluluklarının çok çeşitli olduğunu ve hızlı büyüdüğünü vurgulayan şirket, endüstrideki liderlerin gelecek nesiller için doğal kaynakları korumasının önemini dile getirdi. BM çevre ekibine destek olma konusunda çağrı yapan Sony, PlayStation’da oyunların insanları eğitmeyi, onlarda duygu uyandırmayı ve umut vererek sosyal bir değişim yaratmayı hedefliyor. Playing for the Planet’ın bir parçası olmaktan gurur duyduklarını açıklayan şirket, sektörde birlikte neler başarabileceğini görmek için sabırsızlandıklarını da sözlerine ekledi.


* Game of Thrones Yıldızı Finalden Memnun

Ozan Ercan

2002 yılında İstanbul'da doğdum. Büyükçekmece Recep Güngör Anadolu Lisesi'nin dil bölümünden mezun oldum. Marmara Üniversitesi’nde Fransızca Öğretmenliği okuyor, günlerimi büyük oranda müzik dinleyerek ve kitap okuyarak geçiriyorum. Oscar Wilde ve That '70s Show seviyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for LordKratos LordKratos dedi ki:

    Fiyat ve tarih ? Baya tuzlu olacağı muhakkak. Tarih de sanırım 2021 başı gibi çıkar. Zaten çıkış oyunu GOW 2 olacak gibi duruyor.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Star Wars

Yeni Star Wars Filmi Marvel Patronuna Emanet

uzay roket nasa

İlk Uzay Oteli İçin Geri Sayım Başladı