in

Riot Games, “World of Tanks”in Yapımcısı Wargaming Sydney’i Satın Aldı

Riot Games, Wargaming Studios’un Sydney şubesini satın aldı. Ünlü oyun yapımcısı bu hamle ile daha hızlı bir geliştirme süreci hedefliyor.

riot games Wargaming Studios satin alma
- Reklam -
- Reklam -

Riot Games oyun dünyasını hareketlendiren yeni bir hamle yaptı. League of Legends ve VALORANT oyunlarının yapımcısı şirket, World of Tanks ile tanınan Wargaming Studios’un Sydney şubesini satın aldı. Büyük oyun şirketi bu hamle ile çok oyunculu çevrim içi yapımların geliştirme süresini kısaltmayı hedefliyor.

2002 yılında BigWorld Technology ismi ile kurulan Wargaming Studios geniş çaplı MMO oyunları ile ismini duyurmayı başarmıştı. Savaş türündeki World of Tanks, World of Warships ve World of Warplanes gibi yapımları geniş çapta beğeni toplamıştı. Guinness Rekorlar Kitabı’na aynı anda en fazla sayıda oyuncuyu barındıran MMO yapımı ile giren stüdyonun Riot Games için oldukça önemli bir yere sahip olacağı düşünülüyor. Dünya çapında binlerce oyuncusu olan stüdyo ise satın alımdan sonra Riot Sydney ismini kullanacak.

Wargaming Studios riot games

- Reklam -

Riot Games ortak kurucusu ve yöneticisi Marc Merrill resmi siteden yaptığı açıklama ile satın alımı duyurdu. Merrill, Wargaming Studios’u teknik altyapısı ile ilerleyen süreçte yeni projeleri duyurabileceğinin sinyallerini verdi.

“Yetenekli yazılımcıları Riot bünyesine katabildiğimiz için oldukça heyecanlıyız. Sydney ekibiyle çalışma şansına erişen Riot çalışanları yıllar boyunca geliştirdikleri teknolojik altyapı ile birlikte onu geliştiren ekibin başarısına güveniyor. Naz (Naresh Hirani, Riot Sydney Geliştirme Müdürü) ve geliştirici ekibinin Riot’ın oyuncularına gösterdiği değeri artıracak şekillerde çalıştığını biliyoruz. Onlarla çalışmayı dört gözle bekliyoruz.”

Riot Games, Avustralya’nın Oyun Devi Wargaming Sydney’i Bünyesine Katıyor

Avustralya’da yer alan projenin büyüklüğüne de dikkat çeken Riot, net bir sayı vermese de Wargaming Sydney’in “100’den fazla geliştiriciye ev sahipliği” yaptığını ifade ediyor. Yeni ismiyle Riot Sydney ekibinin başındaki isim Naresh Hirani ise satın alım sonrasında şunları söyledi:

“Son 10 yıllık serüvende Wargaming’in bir parçası olmak gerçekten çok özeldi. Stüdyomuzun büyümesini ve adının duyulmasını sağladı.

- Reklam -

“Riot ile yaptığımız anlaşmalar sonrasında tecrübe ettiğimiz kültürel etkileşimlerden oldukça etkilendik. İlgili konularda tecrübemizi küresel bir gelişime katmayı heyecanla bekliyoruz.”

riot games world of tanks Wargaming Studios

Yapılan açıklamaya göre Riot Sydney, League of Legends ve VALORANT gibi oyunların ilerleyen dönemdeki geliştirme çalışmalarına katılması hedeflenirken aynı zamanda Riot’ın Gelişim Departmanı’nın da ayrılmaz bir parçası olacak.

Siz Riot Games’in bu hamlesi hakkında ne düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: PC Gamer

Oğuzhan Açıkalın

Gedikli bir çizgi roman geek’i olmasam da beyaz sayfalara doluşmuş renkli resimleri her zaman ilgiyle takip ettim. Çünkü resimlerin ve kelimelerin bizi olduğumuzdan daha iyi bir yere taşıyacağına inanıyorum. Kısa kısa hikâyeler yazıyorum, edebiyatın her türlüsüne ilgi duysam da bilimkurgu konusunda kendimi geliştirmeye çalışıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Sıcak Kafa dizisi tanıtım fragmanı netflix

Netflix’in Distopik Bir İstanbul’da Geçen Yeni Dizisi “Sıcak Kafa”dan İlk Tanıtım

Yeni Percy Jackson romanı

Rick Riordan’dan Yeni Percy Jackson Romanı Geliyor: “The Chalice of the Gods”