in

Rockstar, Ruffian Games’i Satın Aldı: Rockstar Dundee ile Tanışın

Rockstar, Crackdown 2 oyununun da geliştiricisi olan Ruffian Games’i bünyesine attı. Firmanın yeni adı Rockstar Dundee oldu.

Rockstar Ruffian Games - Rockstar Dundee
- Reklam -
- Reklam -

Rockstar, Ruffian Games’i satın aldı. Stüdyonun yeni adı Rockstar Dundee. Ruffian bir senedir Rockstar’la çalışan bir firmaydı, birden fazla oyunda görev alan şirket artık resmen bir Rockstar stüdyosu. Stüdyoda çalışan geliştiriciler geçmişte Manhunt ve Grand Theft Auto serilerinde şirketle birlikte da görev almış isimler.

Ruffian stüdyosu orijinal Halo oyunlarını The Master Chief Collection adıyla yeniden yaratmalarıyla ünlü. Halo serisinin köklerini 21. yüzyıla getiren stüdyonun benzer çalışmaları şirket için sürdürüp sürdürmeyeceği merak konusu. Vice City ve San Andreas’ı PC’ye çıkmamış ekstra içerikleriyle birlikte yeni nesil grafiklerle oynamak tabii ki güzel bir hayal. Diğer yandansa Rockstar’ın devam oyunları için yıllardır baskı gördüğü Bully ve Max Payne var; yeni oyunun duyurusu orijinal oyunların yeniden yapımlarıyla birlikte yapılabilir.

Yine de, hayallerimizin biraz beklemek zorunda kalması da muhtemel. Dundee’nin ilk görevinin GTA V’ı PS5 ve Xbox Series X’e hazır hale getirmek olması büyük bir olasılık.

- Reklam -

crackdown ruffian games Rockstar Dundee

Rockstar Games’in kurucusu Sam Houser’ın yeni iş birliğiyle ilgili sözleri şöyle:

Ruffian, Rockstar Games ailesine katıldığı için mutluyuz. Ruffian ekibi Rockstar’ın küresel stüdyolarına çok önemli bir eklenti olacak ve gelecekteki ortak projelerimiz için heyecanlıyız.”

Ruffian Games satın alım sonrası da kurucuları tarafından yönetilecek. Gary Liddon ve Billy Thompson, Rockstar Dundee’nin stüdyo direktörlüğünü birlikte yürütecek.

Eski Ruffian Games, yeni Rockstar Dundee yöneticisi Billy Thompson’ın açıklamaları:

“Ekibe katılmaktan büyük bir heyecan duyuyoruz. Dünyanın en başarılı oyun serilerinden birkaçında çalışma fırsatı bizim için çok önemli. Rockstar’ın stüdyomuza yaptığı yatırım İskoçya’daki oyun sektörünün gelişiminde büyük bir etkisi olacak.”

Rockstar Dundee 2019’da Çalışmalara Başlamış

Dundee, Rockstar’ın internet sitesindeki şubeler sekmesinde eylülden beri gözüküyordu fakat yeni bir stüdyo kurulacağı düşünülerek üstünde durulmamıştı. Şimdi bu konudaki gizem de çözülmüş oldu.

Riffian Games’in bir yıl önce, Rockstar’la dışarıdan çalışmaya başladığı dönemde attığı bir Tweet “birden fazla ürün için” geçici geliştirici aradıklarını belirtiyordu. Yeni adıyla Dundee’nin hangi ürünlerde çalışacağı konusunda ne Rockstar’dan ne de Ruffian Games’ten bir açıklama gelmedi.

Rockstar’dan beklediğiniz oyunlar neler? Yeniden yapımda son derece başarılı bir şirketin Rockstar’a katılması geçmişe dönüşün bir habercisi olabilir mi? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.


* Blizzard, Fiyat Politikası Nedeniyle Türkiye’deki Oyunculardan Tepki Çekiyor

Kaynak: The Gamer

Mehmet Çakıcı

1999'da Balıkesir'de doğdu. Küçük yaştan beri fantastik edebiyata ilgi duydu, büyüdükçe diğer edebiyatlara da yaklaştı. Şu sıralar İstanbul Üniversitesi'nde bu ilginin üstüne iyice düşüyor. Uzun bir süre araknofobinin nasıl yazıldığını öğrenemedi.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

The Outsider 2. Sezon HBO Stephen King

The Outsider 2. Sezon Geliyor: Stephen King Onayladı

MeToo Hareketi - Medusa with the Head of Perseus

MeToo Hareketine Adanan Medusa Heykeli Tartışma Yarattı