in , ,

Korku Klasiği Silent Hill Serisi ‘Sessizliğini’ Bozdu: Remake Dahil Yeni Oyunlar, Dizi ve Film Duyuruldu

Silent Hill serisi yeni yapımlarla geri dönüyor. Silent Hill 2 Remake, üç yeni oyun, bir dizi ve bir film uyarlaması için resmi duyuru yapıldı.

silent hill yeni oyun remake film dizi
- Reklam -
- Reklam -

Silent Hill serisi yeni yapımlar ile koca bir evren inşa etmeye hazırlanıyor. Korku türünün klasik oyunu, ünlü oyunun remake versiyonu dahil olmak üzere yeni oyun ve uyarlama projelerini duyurdu.

Konami, bir süredir atıl hâldeki markasını tekrar gün yüzüne çıkartıyor. Dün gece gerçekleştirilen Transmission etkinliğinde merakla beklenen oyun serisinin geleceği belli oldu.

Konami tarafından geliştirilen Japon korku oyunu serisi Silent Hill, ilk defa 1999 yılında oyuncularla buluşmuştu. Konusu ve atmosferiyle kısa sürede korku türünün klasikleri arasında yer alan marka, birçok devam oyunu, spin-off ve bazı uyarlamalara konu olmuştu. Popüler kültürün önemli figürlerinden birisine gelen seri bir süredir gözden uzaktı.

- Reklam -

silent hill

Oyuncuların en büyük dileği ise 2001 tarihli Silent Hill 2 oyununun çağdaş grafikler ve oyun motoruyla geliştirilecek remake versiyonunu görmekti. Konami, konu hakkındaki sessizliğini bozarken adeta gövde gösterisi yaptı.

Silent Hill Geri Dönüyor: İşte Yeni Oyunlar

Silent Hill 2 Remake

YouTube video

Silent Hill 2 Remake oyunu, Unreal Engine 5 ile geliştirilecek. Oyunun geliştiricisi, Layers of Fear ve The Medium gibi korku oyunlarıyla tanınan Bloober Team olacak. Remake, PS5 ve bilgisayarlara özel olarak satışa çıkacak.

Remake versiyonu, oyunu bir bütün olarak yenileyecek. Grafikler, müzik ve seslendirmeleri baştan hazırlanacak yapımda; müzikler, orijinal oyunun bestecilerine emanet edilecek.

Remake’in çıkış tarihi henüz belli olmasa da Steam sayfası açılmış durumda.

Silent Hill f

YouTube video

Remake’in ardından duyurulan bir başka yapım ise Silent Hill f oldu. 1960’lı yılların Japonya’sında geçecek f, Higurashi ve Umineko serileriyle tanınan Ryukishi07 tarafından yazılıyor.

Bir tür spin-off olarak yorumlanan oyunun geliştiricisi ise Çin merkezli Neobard Entertainment. Oyunun konusu açıklanmasa da bir kasabayı ele geçiren mantarın getirdiği yıkımın işleneceği görülebiliyor.

Silent Hill: Townfall

YouTube video

f ile birlikte çıkış tarihi açıklanmadan duyurulan bir diğer yapım ise Townfall oldu. Annapurna Interactive, Stories Untold ve Observation tarafından yayıncılığı üstlenen oyunun geliştiricisi ise No Code ile ortak yapımcı olan Konami.

- Reklam -

Konusuna dair herhangi bir detay açıklanmayan Townfall fragmanında, bir ses kayıt cihazından gelen gizemli bir ses dışında bir ipucu yer almıyor.

Bandersnatch Benzeri İnteraktif Bir Silent Hill Deneyimi “Ascension”

YouTube video

Ascension, serinin diğer yapımlarından farklı olacak. Gerçek zamanlı, interaktif bir dizi olarak tasarlanan yapım; daha çok Black Mirror’ın Bandersnatch adlı bölümüyle benzeşiyor. Yapım, 2023 yılında yayınlanacak.

Proje, J.J. Abrams’ın film ve TV prodüksiyon şirketinin oyun kolu Bad Robot Games ile Dead by Daylight stüdyosu Behavior Interactive ve video oyunundan TV’ye uzman prodüksiyon şirketi dj2 Entertainment tarafından geliştiriliyor.

Oyunun etkileşimli yapısını dizi dünyasına taşıyacağı tahmin edilen yapımın ayrıntıları ilerleyen günlerde belli olacak.

Return to Silent Hill Filmi de Yolda

YouTube video

İnteraktif dizinin ardından, gecenin son sürprizi ise film projesi oldu. 15 yılın ardından beyaz perdeye dönmeye hazırlanan marka, Return to Silent Hill filmiyle izleyicilerin karşısına çıkacak.

Filmin yönetmenliği, 2006 tarihli orijinal filmin yönetmeni Christophe Gans tarafından üstleniliyor. Yapım, büyük aşkı için kasabaya geri dönen genç bir adamın kâbus dolu hikâyesini konu alıyor. Filmde Piramit Kafa ile birlikte çeşitli canavarlar ve kuduz yaratıklar da yer alıyor.

Siz yeni oyunlar ve uyarlamalar hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Konami, IGN, Engadget

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

The Crown 5. sezon fragmanı

90’ların Kraliyet Ailesi’ne Odaklanan “The Crown” Dizisinin 5. Sezonundan İlk Fragman

Neandertal aile yaşam

Sibirya’da Bulunan Kalıntılar Neandertallerin Aile İçi Gündelik Hayatını Gün Yüzüne Çıkardı