in

Yıllardır Beklenen Yeni Sims Oyunu Tanıtıldı: İşte ‘Project Rene’ Kod Adlı 5. Oyundan İlk Detaylar

The Sims 5 hakkında ilk detaylar paylaşıldı. Şimdilik Project Rene kod adıyla anılan yeni oyun birden fazla cihazda aynı anda oynanabilecek.

Sims 5 oyunu hakkında detaylar
- Reklam -
- Reklam -

Sims 5 oyunu tanıtıldı. Serinin arkasındaki geliştirici Maxis Studios, şu anda Project Rene adıyla anılan yeni bir oyun üzerinde çalıştığını açıkladı.

Maxis, bugün Behind the Sims Summit adlı etkinlikte popüler oyunun yeni nesli olduğu söylenen projesini duyurdu. Yaklaşan oyun, daha iyi mobilya özelleştirmesi ve ortak oyunculu seçenekler gibi birçok yenilik içerecek.

Sims, dünyanın en çok satan ve en uzun süredir devam eden simülasyon oyunlarından biri olarak biliniyor. Maxis Studios, serinin en son oyunu olan Sims 4’ü 2014 yılında piyasaya sürdü ve o zamandan beri The Sims 4: Cats and Dogs ile evcil hayvanlar, Seasons ile hayatı etkileyen hava şartları ve Get To ile kariyer genişletmeleri gibi yeni özellikler ekleyen 12 genişleme paketi yayınladı. Seri, stüdyonun bir şehir simülasyon oyunu olan SimCity ile önceki çalışmalarının devamı niteliğindeki The Sims ile 2004 yılında başladı.

- Reklam -

Sims 4, çok sayıda genişleme paketiyle Electronic Arts için büyük bir başarı olsa da, hayranlar uzun süredir genişleme paketi dışında yeni bir oyunun gelip gelmeyeceğini merak ediyorlardı. EA ve Maxis şimdi Sims 4’ten yeni bir oyuna geçiş yapma sürecindeler. Ancak proje henüz çok erken bir aşamada ve kesin bir isme bile sahip değil. Adı henüz kararlaştırılmamış veya en azından açıklanmamış olsa da, Sims 5 için ilk detaylar ortaya çıktı.

Sims 5 oyunu tanıtıldı project rene

Oyunla ilgili ilk ayrıntılar şimdilik çok sınırlı. Stüdyo, “Project Rene” isminin Rönesans ve yeniden doğuş gibi kelimeleri anımsatacak şekilde seçildiğini ve “The Sims’in parlak geleceği için yenilenen taahhüt” olduğunu açıkladı. Yeni oyun, oyuncuların oyunla girdiği etkileşim konusunda bazı değişiklikler yapacak. Solo oynamaya ek olarak, The Sims’i çok oyunculu ve platformlar arası bir oyuna dönüştürmeye büyük önem veriliyor.

Sims 5 Oyunu Çıkış Tarihi Henüz Açıklanmadı

Şimdilik en önemli değişikliklerden ve dikkat çeken özelliklerden biri, oyunun birden fazla kişiyle ve farklı platformlarda aynı anda oynanabilirliği yönünde. Ayrıca daha önce çıkan çevrim içi oyun desteği geleceği iddiaları da yeni tanıtım sırasında resmi şekilde açıklanmış oldu.

Sims 5 oyunu project rene

- Reklam -

Bununla birlikte The Sims 5 oyununun daha iyi özelleştirme seçenekleri içereceği de belli oldu. Bunlardan biri de şu anda mevcut olmayan yeni bir mobilya özelleştirme türü. Örneğin oyuncular bir yatağın ayak basamağı veya bir kanepedeki minderler gibi mobilya parçalarıyla ayrı ayrı etkileşim kurulabilecek. Böylece mobilyaların farklı bölümleri için farklı renkler atayarak, kendi yaratıcılıklarını daha fazla şekilde konuşturabilecekler.

Oyun henüz çok erken bir geliştirme aşamasında olduğundan şu an için ne bir çıkış tarihi yok. Yine de bu tanıtımla birlikte yeni detayların daha hızlı şekilde geleceği söylenebilir.

Son olarak etkinlikle birlikte The Sims 4 oyununun kalıcı olarak ücretsiz olduğunu ancak buna genişleme paketlerinin dahil olmadığını hatırlatalım.

the Sims 5 project rene

Yeni Sims oyunu için ortaya çıkan ilk detaylar hakkında sizler neler düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilir, ayrıca tüm içeriklerimizden anında haberdar olmak adına bizi Google Haberler üzerinden takip edebilirsiniz.

Kaynak: Game Rant

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

3 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Elmakurdu23 Elmakurdu23 dedi ki:

    2 yıldır sims 3 oynayan biri olarak bu haber beni mutlu etti. Tek korkum kronik sims optimizasyon problemi ile çıkma olasılığı.

    Birde 4. oyun 3. oyundan sonra daha kısıtlı olduğu için eleştirilmişti. Umarım bu oyun 3. oyun gibi daha open world olur.

  2. Avatar for PenetratorGod PenetratorGod dedi ki:

    Bana göre çok gereksiz bir oyun. Birçok kişi 4. oyunun üzerinden çok zaman geçti o yüzden yeni bir oyunun çıkmasını normal karşılayabilir ama 4. oyun daha yeni tamamlanabildi denebilir. İlk olarak 2014’te çıkan 4. oyun her açıdan 3. oyundan yetersizdi ve büyük hayal kırıklığıydı. Erken erişim oyunuydu bile diyebilirim. Şu an ana oyunu bedava yapmışlar ama bunun hiçbir anlamı yok hem zamanında Steam’den 4. oyunu satın alanlara bu bir saygısızlık hem de sadece ana oyun tek başına oynanmaya yetecek içeriğe sahip değil. Sırf DLC satmak için yaptıkları bir şey. Kısacası işin içerisinde EA varsa o oyundan adam olmaz. 4. oyunda yaptıkları gibi 5. oyunda sadece grafik olarak yenilenir ama içerik olarak boşaltılır ve tıpkı 4. oyun gibi 8-10 sene de paralı DLC’ler ile tamamlanır. Fakat EA durmayacak ölmüş bir seri olmasına rağmen sinekten yağ çıkarma noktasına getirene kadar bu seriye oyun yapmaya devam edecekler.

  3. Avatar for Elmakurdu23 Elmakurdu23 dedi ki:

    Sims her zaman böyle bir seriydi. Ana oyun çıkar sonra gerisi dlcler ile desteklenirdi.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Titanic Filmi Yeniden Vizyona Giriyor

James Cameron’ın Kült Filmi “Titanic”, 25. Yıl Dönümünde Yeniden Vizyona Giriyor

amy winehouse hayatı dizi

İngiliz Müzisyen Amy Winehouse’un Hayatı Diziye Uyarlanıyor