in

Sony, Halo ve Destiny’nin Yapımcısı Bungie’yi 3,6 Milyar Dolara Satın Alıyor

Sony, Halo ve Destiny oyunlarının yapımcı şirketi Bungie’yi 3,6 milyar dolar karşılığında satın alacağını duyurdu.

sony bungie satın alma
- Reklam -

Sony, Bungie şirketini 3.6 milyar dolara satın alıyor. Halo ve Destiny oyunlarının yapımcısı firma yakın gelecekte Sony bünyesine dahil oluyor. Bungie CEO’su ise oyunların ve gelecekteki projelerin aynı şekilde devam edeceğini kaydetti.

Microsoft’un Activision Blizzard’ı 68.7 milyar dolara satın almak için yaptığı hamleden sonra oyun dünyasının gözü Sony’ye dönmüştü. PlayStation tarafının bu hamleye nasıl cevap vereceği merak ediliyordu. Bugün Sony’nin yaptığı resmi açıklamaya göre Destiny ve Halo oyunlarının yapımcısı olan Bungie şirketini 3,6 milyar dolara satın alıyor. Bungie CEO’su Pete Parsons’ın açıklaması ise şu şekilde:

Sony Interactive Entertainment ile birlikte bizi olduğumuz gibi kabul eden ve kapsayıcı bir çevre sunarak daha iyi oyunlar ortaya koyma hedefimizi ileriye götüren bir ortak bulduk. Ayrıca bunu Bungie’nin özellikle dikkat ettiği yaratıcı özgürlük ortamını koruyarak yapacak. Bizim gibi Sony de oyun dünyasında düşüncelerin sadece bir başlangıç olduğuna inanıyor. Birlikte dünyanın çeşitli yerlerindeki dostları bir araya getirecek, ailelerin birçok neslini birbirine bağlayacak, farklı platformlarda ve eğlence alanlarında insanları buluşturacak yeni bir marka oluşturmayı düşlüyoruz.”

- Reklam -

Parson ayrıca bu satın alım sonrasında göreceğimiz en hızlı etkinin, stüdyo tarafına “kendileri gibi tutkulu ve yetenekli yeni isimleri dâhil etmek” olacağını açıkladı.

Sony, Bungie Şirketini Bünyesine Katıyor

PlayStation Stüdyoları’nın başındaki isim Herman Hulst ise şu yorumlarda bulundu:

“Bungie’yi PlayStation ailesine dahil olduğu için büyük bir mutlulukla karşılıyorum. Bungie topluluk oluşturan, muhteşem teknolojiye ait inanılmaz eğlenceli oyunlar yapan bir şirket. Eminim PlayStation bünyesindekiler birlikte neler paylaşacağımız ve öğreneceğimiz konusunda heyecanlıdır.”

sony Bungie destiny satın alma

Jason Schreier ise Sony’nin bu hamlesini “sarsıcı” olarak değerlendirdi. Ünlü oyun gazetecisi Xbox’ı konuşulan bir platform haline getiren oyunun PlayStation tarafından satın alınmasına dikkat çekti. Ayrıca bu haberin oldukça gizli tutulduğunu söyleyerek iki tarafı da tebrik etti. Hatta birkaç Bungie çalışanının da haberi kendisinden öğrendiğini duyurdu.

Bungie, Destiny Oyunlarının PlayStation Exclusive Olmayacağını Açıkladı

Sony’nin hamlesinden sonra birçok Destiny oyuncusu, oyunun PlayStation Exclusive bünyesine dahil olup olmayacağı konusunda endişelenmişti. Ancak Bungie yöneticisi Parsons kendi sitesinde bir soru cevap paylaşımında bulundu. Parsons, Destiny 2 oyununun hala PlayStation ve Xbox gibi birçok farklı platform üzerinden erişilebileceğini duyurdu.

- Reklam -

Bununla birlikte oyunun gelecekte yayınlanacak hiçbir sezonunun, genişleme paketinin ya da etkinliğin PlayStation’a özel olarak oyunculara sunulmayacağını açıklandı. Parsons, her oyuncunun bu yapımlara eşit şekilde ulaşabilmesinin önemini vurguluyor. Ayrıca Bungie şirketinin hâlihazırda üzerinde çalıştığı projelerin de önümüzdeki dönemde PlayStation’a özel olarak çıkmayacağını paylaştı. Dolayısıyla Bungie’nin her zaman olduğu gibi yaratıcı özgürlüğünün korunacağını ifade etti.

Bungie Daha Önce Microsoft Tarafından Satın Alınmıştı

Bungie daha önce de çeşitli satın almalarda el değiştirmiş bir şirketti. Dikkat çeken detay ise firmanın 2000 yılında Microsoft tarafından satın alınmasıydı. Bungie 2007’de yeniden bağımsız bir firma oldu. Sonrasında Activision Blizzard ile yapılan anlaşma ile bir kez daha alt marka konumuna düştü. Şimdi ise Sony, Halo serisiyle Microsoft’un Xbox’ı piyasaya sürmesine yardım eden firmayı bünyesine katmış oldu.

halo Bungie

Sony’nin Bungie satın alımından sonra şirketin oyun kültürüne bir sınırlama getirmeyeceği düşünülüyor. Bu hamlenin Microsoft’a bir cevap niteliği taşıyıp taşımayacağını ise zaman gösterecek.

Öte yandan Halo’nun Paramount+ tarafından diziye uyarlandığını da hatırlatalım.

Siz Sony’nin bu adımı hakkında ne düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi Kayıp Rıhtım Forum adresi üzerinden bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Polygon

Oğuzhan Açıkalın

Gedikli bir çizgi roman geek’i olmasam da beyaz sayfalara doluşmuş renkli resimleri her zaman ilgiyle takip ettim. Çünkü resimlerin ve kelimelerin bizi olduğumuzdan daha iyi bir yere taşıyacağına inanıyorum. Kısa kısa hikâyeler yazıyorum, edebiyatın her türlüsüne ilgi duysam da bilimkurgu konusunda kendimi geliştirmeye çalışıyorum.

4 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for narpal narpal dedi ki:

    Ortadoğu’da kartlar yeniden dağıtılıyor.

  2. Avatar for nefarrias_bredd nefarrias_bredd dedi ki:

    Bu iş iyice leş bir hal almaya başladı. Böyle giderse Sony Microsoft ve Tencent haricinde sektörde kimse kalmayacak resmen. Onlardan birini de Disney alır, oh mis.

    Allah sonumuzu hayretsin.

  3. Avatar for Howl Howl dedi ki:

    Balinalar her yerde. Piyasalar da onların kütle çekimine göre yörüngelenecek. Paranın konumunu ve hızını aynı anda hesaplarsak geleceği öngörebilir miyiz hocam xd

  4. Avatar for nefarrias_bredd nefarrias_bredd dedi ki:

    Valla hocam sistem kaotik, hesaplayamayız gibi.

    Neyse zaten böyle giderse taş ve sopalarla oynayacağız. :roll_eyes:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Yedi Ses: Latin Amerikalı Yedi Yazarla Söyleşiler - Rita Guibert

Cortazar’dan Marquez’e Latin Amerikalı Yazarlarla Söyleşileri Bir Araya Getiren “Yedi Ses” Kitabı Çıktı

Wordle, The New York Times satın alma

Son Günlerin Popüler Kelime Oyunu Wordle, The New York Times Tarafından Satın Alındı