in

Sony, Başarılı Oyun Stüdyosu Insomniac’ı Satın Aldı

Sony, son olarak Marvel’s Spider-Man ile karşımıza çıkan başarılı oyun stüdyosu Insomniac’ı bünyesine kattığını duyurdu.

Sony Insomniac Satın Alma - Spider Man
- Reklam -
- Reklam -

Son olarak Sony Playstation 4 konsoluna özel Marvel’s Spider-Man oyunu ile adından söz ettiren Insomniac Oyun Stüdyosu’nun Sony tarafından satın alındığı açıklandı.

Ratchet & Clank ve Spyro gibi başarılı oyunlarla ismini duyuran Insomniac Games, Marvel’s Spider-Man’de gösterdiği performans ile yüzleri güldürmeyi ve kasaları doldurmayı başarmıştı. Bu satın alma işlemi sonrasında Sony’nin bünyesine kattığı oyun stüdyosu sayısı 14’e çıkmış oldu.

Sony Stüdyoları’nın yönetim kurulu başkanı Shawn Layden, konuya ilişkin şöyle konuştu:

- Reklam -

“Birinci Sınıf Oyun Deneyimi Sağlama Konusunda Kararlıyız”

“Insomniac, hikâye anlatımı ve oynanabilirlik konularında sektörün önde gelen stüdyolarından birisi olduğunu herkese kanıtlamış bir firma. Kendileri ile yıllardır devam eden yakın işbirliğimizden oldukça memnunuz. Şimdi tek bir çatı altında onlarla çalışma fırsatını yakalayacağımız için büyük mutluluk duyuyoruz. Insomniac’la birlikte oyunculara sadece Playstation platformunda bulabilecekleri birinci sınıf oyun deneyimlerini sunma konusundaki kararlılığımızı bir kez daha ispatladığımızı düşünüyoruz.”

Resistance
Resistance

Insomniac’ın kurucusu ve icra kurulu başkanı Ted Price ise bu birleşmenin Insomniac açısından önemini şöyle vurgulamış:

“Sony ile Bir Adım İleri Gitmekten Memnunuz”

“Sony’nin uluslararası pazarlama ağı sayesinde daha geniş kitlelere ulaşma fırsatı bulabilecek ve daha fazla insanın hayatına değer katabileceğiz. Kurulduğumuz günden beri Playstation ile çok özel bir ilişkimiz vardı. Potansiyelimizi ortaya koyabildiğimiz Marvel’s Spider-Man gibi yapımları beraber hayata geçirdik. Bu birlikteliğimizi bir adım daha ileri götürmekten son derece memnunuz. Hayranlarımıza sunacağımız yeni deneyimleri ortaya çıkartmak için heyecan duyuyoruz.”

Spryo
Spryo

Microsoft Rekabetinde Büyük Koz: Insomniac

1994 yılında kurulan Insomniac, Ratchet & Clank, Spyro ve Resistance gibi oyunlarla adını duyurmayı başarmıştı. Bu yapımlar ilk olarak Playstation’a özel olarak piyasaya çıkartılmış ve Playstation’ın Microsoft ile girdiği konsol rekabetinde elini güçlendirmişti.

- Reklam -

Insomniac’ın 2018 sonbaharında Playstation 4’e özel piyasaya sürdüğü son oyunu Marvel’s Spider-Man oyuncuların beğenisini kazanmış ve Insomniac’ın açık dünya oyunlardaki başarısını gözler önüne sermişti. Biz de oyunda dikkat çeken beş ayrıntıyı siz Kayıp Rıhtım okurları için derlemiştik.

Sony’nin Insomniac’ı bünyesine katma hamlesi ileriye dönük olarak Playstation’a özel yapımlara ağırlık verileceğine dair bir işaret olarak algılanabilir. Insomniac açısından bakarsak, zaten Playstation ve Sony ile yakın bir ilişki içerisinde olan firma Sony’nin gücünü arkasına alarak tüm potansiyelini ortaya çıkarma şansı elde edecektir.

Bu birlikteliğin oyunculara ne gibi deneyimler sunacağını ilerleyen süreçte göreceğiz. Playstation 5’in isminin sık telaffuz edilmeye başlandığı şu günlerde bu gelişmeler Sony tarafının cepheye cephane sevkiyatı olarak da yorumlanabilir.

Siz bu satın alım üzerine ne düşünüyorsunuz? Yeni Marvel’s Spider-Man türevi oyunlar görebilir miyiz dersiniz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum‘da bizlerle paylaşmayı unutmayın!


* Marvel’s Avengers Oyun Dünyasını Fethetmeye Geliyor

* Mount & Blade II: Bannerlord Oyunu İçin Erken Erişim Tarihi Açıklandı

Kaynak: Polygon

Ufuk Yasin Yurtbil

Hikaye anlatıcısı, okur-yazar-inceler, sinemasever, birincilik ödüllü amatör bir öykü yazarı, hayatı dolu dolu yaşamaya hevesli, öğrenmeye aç bir ruh. Meslekten inşaat mühendisi, doğuştan hayalperest, bir tutam bilimkurgu/fantastik kurmaca.

3 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Blackheart Blackheart dedi ki:

    Spiderman’in bu kostümü çok güzelmiş

  2. Avatar for Anita Anita dedi ki:

    Artık yeni nesilde , yeni Resistance oyunu bekleyebiliriz :smiling_face_with_three_hearts:

  3. Avatar for Buyici Buyici dedi ki:

    Resistance mı kaldı yaaa. Hey gidi ilk ps3 oyunumdu. Hep özeldir benim için. Ayrıca çokta güzel bir seriydi.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

J.D. Salinger

J.D. Salinger Eserleri Yıllar Sonra e-Kitap Formatına Kavuşuyor

Harry Potter

Harry Potter Dünyası Koleksiyonluk Yeni Kitaplara Merhaba Diyor