in

Sony, Playstation Oyunlarını Sinema ve Televizyona Uyarlayacak

Sony, Playstation Productions adında yeni bir stüdyo açarak sevilen oyunların dizi ve filmlerini bizzat, kendi ekibiyle çekmek için çalışmalara başladı.

Sony
- Reklam -
- Reklam -

Video oyunları yıllar içerisinde pek çok kereler sinema ve televizyona uyarlanmaya çalıştı. Ve birkaç istisna haricinde neredeyse her seferinde sonuç hüsrandı. Super Mario Bros, Double Dragon, Max Payne, Doom… Yıllar içerisinde çektiğimiz azabı saymakla bitmez. Bu başarısızlığın sebebiyse genellikle aynı: Oyunları anlamayan, onlarla alakası olmayan insanlar tarafından çekilmeleri. Ama artık Sony’nin buna bir cevabı var: Playstation Productions.

Sony’nin video oyunlarını kendi çatısı altında filme çekmek için kurduğu, yeni bir stüdyo Playstation Productions. Bu sayede oyunlarının haklarını farklı stüdyo ve yönetmenlere satmaktansa kendileri çekmeyi hedefliyorlar. Ki bu kâğıt üzerinde muazzam bir fikir! Kendilerine ait olan fikri mülkleri onlardan daha iyi kim anlayabilir ki?

Yapılan açıklamaya göre, yeni stüdyonun başına Asad Qizilbash ve Shawn Layden getirildi. Playstation Productions yöneticileri bir yıl içerisinde şu kadar film çekmeliyiz gibi bir anlayışa girmeyeceklerini ve kaliteyi önde tutacaklarını söylemiş. Ayrıca film ya da dizi ayrımını anlatmak istedikleri hikâyenin şekline göre belirleyeceklermiş. Çekimler için Sony Pictures‘la birlikte çalışacak, yılların film stüdyosunun tecrübelerinden faydalanacaklar.

- Reklam -
İkilinin The Hollywood Reporter‘a verdiği demeçler de en az haberin kendisi kadar ümit vadediyor.

“Oyunlarımızın dizi ve film haklarını başka stüdyolara satmaktansa onları kendimiz çekmeyi düşünüyoruz. Bunun iki sebebi var. Birincisi, oyunlarımızı herkesten daha iyi tanıyoruz. İkincisiyse, Playstation oyuncularının ne istediğini biliyoruz. […]

- Reklam -

Marvel Comics’in çizgi roman evrenini alıp sinema dünyasının en büyük olayına dönüştürmesini ele aldık. Onların ayak izlerini takip edeceğiz demek kibirli bir hedef olur ama kesinlikle onlardan ilham alıyoruz. […]

Eski video oyunu filmlerine baktığınızda senaristlerin veya yönetmenlerin o dünyayı ve oyunu anlamadığını görebiliyorsunuz. Asıl mesele, 80 saatlik bir oynanış deneyimini nasıl bir filme dönüştürebileceğinizi bulmakta. Cevap, dönüştüremezsiniz. Yapmanız gereken asıl şey o karakterleri alıp film izleyicilerine uygun bir şey yazmak. Bir oyunu film olarak anlatamazsınız.

Hayranlarımızın oyunlarımızla daha fazla temasta bulunabilmesi için bir fırsat yaratmak istiyoruz. 40-50 saatlik bir oyunu bitirdiklerinde devamını oynayabilmek için üç-dört sene beklemek zorunda kalıyorlar. İşte biz de onlara sevdikleri karakterleri daha fazla tecrübe edebilecekleri bir şey sunmak istiyoruz.
Sony şimdilik hangi oyunları uyarlayacaklar belli değil elbette. Ama God Of War ve Uncharted serisi ilk akla gelenlerden. Bir süredir çekimleri devam eden Last Of Us filmini de unutmamak gerek tabii. Asıl soru şu: Bu filmleri nereden izleyeceğiz? PS Network üstünde Netflix gibi bir abonelik sistemi mi gelecek, yoksa sinemada da gösterilecek mi? Gelişmeleri merakla bekliyoruz.

M. İhsan Tatari

Yirmi yılı aşkın bir zamandır fantastik edebiyat, bilimkurgu, çizgi roman ve bilgisayar oyunlarıyla haşır neşir oluyor.

Fantastik edebiyat alanında dört basılı kitabı bulunan yazar, Kayıp Rıhtım'ın yanı sıra Oyungezer dergisinde de serbest yazar olarak çalışmakta, çeşitli yayınevlerinde çevirmen ve editör olarak görev almaktadır.

19 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Buyici Buyici dedi ki:

    Hype, hype, hype, hype…

  2. Avatar for Nemo Nemo dedi ki:

    Şu kısım umut verdi:

    Eski video oyunu filmlerine baktığınızda senaristlerin veya yönetmenlerin o dünyayı ve oyunu anlamadığını görebiliyorsunuz. Asıl mesele, 80 saatlik bir oynanış deneyimini nasıl bir filme dönüştürebileceğinizi bulmakta. Cevap, dönüştüremezsiniz.

  3. Avatar for Pardus Pardus dedi ki:

    Ben hep (Sony oyunu mu bilmiyorum) Warcraft’ ın ve özellikle Starcraft’ ın filmini istemiştim. Warcraft çıktı izleyemedim (iyi değil diyorlar), sırada Starcraft var. Güzel hikayelere sahip bol bol oyun var. İyi yapılsa da tadından yiyemesek. :smiley:

  4. Avatar for Bay_Karamsar Bay_Karamsar dedi ki:

    Video oyunlarının hiķâye ve kazanç olarak ana akım sinema filmlerini geçebildiği bir dönemdeyiz. Sony’nin hamlesi ilginç :thinking:

  5. Avatar for Buyici Buyici dedi ki:

    Öyle ama bugün herhangi bir süper-kahraman filmi milyar dolar kazandırıyor. Kratosun neyi eksik bütün marvel dc evreninden. :slight_smile: Alayını tokat manyağı yapar. :wink: yada yeni nesil bir indiana jones uncharted ile çok daha iyi olur. Bloodborne ile muazzam bir aksiyon korku filmi gelebilir. Ciddi projelendirilirse potansiyeli çok yüksek.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

14 cevap daha var.

John Wick

Daha 3’ü İzleyemedik? John Wick 4’ün Vizyon Tarihi Duyuruldu!

sansa stark ust

Game of Thrones Oyuncusu Sert Çıktı: Saygısızsınız